nedeľa 26. júna 2016

Makové a kukuričné pole :-)

Minulú nedeľu som začínala vyšívať zvieratká, túto nedeľu mám pripravenú novú výšivku. Možno  nebude typická pre mňa, ale teším sa na ňu, lebo to bude pre môjho jediného vnuka Maxíka na jeho želanie. Trocha som sa potrápila, kým som našla niečo, čo by sa priblížilo jeho snom, ale zdá sa mi, že som to našla :-)

nehrá to všetkými farbami, ako to býva u mňa :-)
nuž, ale je to pre takmer 15 ročného chlapca :-)
Dnes sa nejdem sťažovať na počasie. Párkrát za deň spŕchlo, teplota o pár stupňov klesla, dýchať sa dalo, vzduch bol príjemný, pofukoval mierny vánok, pôda sa napila, moja hriadka a roľa so zemiakmi  sa zelená, všetko rastie........Nádhera!

Čaká ma síce už posledný školský týždeň, ale ťažký. Tri dni máme záverečné skúšky a to je vyčerpávajúce.  Preto som bola rada, že som mohla ísť von dopoludnia aj odpoludnia. Načerpala som energie aj na rozdávanie :-)

Fotoaparát bol so mnou. Pohľadov pre objektív bolo neúrekom, ale dnes to bude o kvietkoch a dvoch poliach. Neďaleko som objavila malé makové políčko pred rozkvitnutím:



odfotím aj rozkvitnuté :-)
 
O kúsok ďalej je väčšie kukuričné pole:


Začínajú kvitnúť prvé slnečnice a dozrievať maliny:





Slivky síce rastú, ale na listoch vidieť nejakú chorobu:





Kvietky sú zo záhrad na našej ulici:















Čaj som mala počas futbalu. Nebola som síce nadšená z výkonu našich hráčov, ale moc som ani neočakávala. Proste, skvelý súper. Biely čaj mi pri sledovaní zápasu a blogovaní chutil :-)


Nech sa vám darí!
Daniela

16 komentárov:

  1. Ako vždy Danka, krásne fotky. Som zvedavá čo pekného budeš zas vyšívať. Zvieratká, ktoré si dokončila sú milené. Nedalo mi než vypnem notebook, prelistovať čriepky z tvojho života. Bazovou limonádou počnúc, nemravnými básničkami končiac(k obsahu sa nevyjadrujem, ale grafická úprava knižky sa mi celkom páči :-). Aj Furio sa u vás už celkom udomácnil :-) Výborné čítanie, pekné obrázky. Rada sa k tebe vraciam. Pa,pa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Helenka, moc ti ďakujem, že si taká vytrvalá čitateľka!
      Veľmi si ma potešila tými krásnymi slovíčkami o vracaní sa ku mne:-)
      Vážim si, že svoj voľný víkendový čas venuješ aj mne!
      Pekný a úspečný týždeň!
      Pááá

      Odstrániť
  2. Wow colori e fiori stupendi.
    Sembra un paradiso

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sì, sembra il paradiso, ma non a casa :-)
      Di cuore vi saluto, Giovanna!
      Pááá

      Odstrániť
  3. How lovely photos, a lot of beautiful flowers.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danielko, na výšivku jsem moc zvědavá asi jako všichni... a přírodu jsi pěkně nafotila .. je to samá radost ...blíží se pátá, tak si jdu uvařit starý dobrý zelený s jasmínem..
    Moc ti přeju, ať ty hektické dny proběhnou v pohodě a nezapomínej odpočívat. Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, máme to krásne teraz všade, tie farbičky kvetov a zelená tráva, to je hotový balzam pre oči aj dušu.
      Keď som prišla neskoro zo školy, už bolo skoro pol 6, prečítala som si komentíky a hneď som vedela, aký idem variť čajík :-)))
      Dnes to bolo v škole ozaj hektické, ale ja toto slovo nerada hovorím, lebo mi to pripadá už často aj zneužívané. Zajtra máme menej žiakov, len na rannú smenu, potom v stredu zas horšie - ústne skúšky a vo štvrtok vysvečko a máme guláš celý kolektív, tak si vydýchneme a dobre najeme :-)))
      Pááá

      Odstrániť
  5. Krásné barevné květinky jsi nám nafotila, to je nádhera! A teď jsem zvědavá, co sis připravila za další výšivku, ty jsi ale fofrník, rychlejší než stroj!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Libuška, to som rada, že sa ti páčia kvietky, ale krajšie by bolo, keby som fotila svoje :-) Na to moc nie som, i keď sa mi moc páčia, starať sa o ne už tak nie :-)
      Pááá

      Odstrániť
  6. Liebe Daniela,
    was für wunderschöne Bilder, die Blumen blühen so herrlich, besonders der Rittersporn hat so ein prachtvolles Blau. Ich wünsche Dir eine sonnige Woche. Ganz liebe Grüße von Carmen

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Liebe Carmen, die Hitze und die hohe Luftfeuchtigkeit, alles blüht und gesund. Ich bin auch sehr glücklich Sommer. Es war die tropische Hitze, jetzt gekühlt :-)
      Ich wünsche Ihnen einen schönen Sommer!
      Pááá

      Odstrániť
  7. Dani ... krásne vám to na Orave kvitne ... Páči sa mi veľa kvetov okolo domu ... Ja mám kvietky väčšinou v záhrade ... tam majú viac slniečka ... Tiež chodím rada do polí ... Žiaľ, makové pole som u nás neobjavila ...
    Opäť chválim porcelán ... :) Dani už to vydrž ... prázdniny sú ti čo nevidieť ... a potom si budeš užívať oddych ... paa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som prekvapená, žeby sa u vás mak nepestoval? Toto je také malé políčko, patrí susedke, ktorá mi trocha radí pri mojich začiatkoch záhradkárskych. Bude to krásne, keď rozkvitnú makovičky :-)
      Lauri, veď ja vydržím, človek toho musí vydržať! A mojich žiakov mám rada, čo by som pre nich neurobila :-) Keď bude streda poobede, vydychujem :-)
      Maj sa fajn!
      Pááá

      Odstrániť
  8. Liebe Daniela,
    herrliche Blumen - in unserem Garten haben dieses Jahr alles die Schnecken gefressen :( Es war zuviel Regen.
    Paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Fotky sú ako vždy krásne a čo to bude za výšivku sa nechám prekvapiť, ale určite bude zase zaujímavá a pekná. Nech sa ti darí.

    OdpovedaťOdstrániť