sobota 11. júna 2016

Sklenený pohár na čaj

Začala som len tak, spomalene :-)



Už o dvanástej som z domu odišla a vrátila som sa až o siedmej. Manžel sa už cítil doma osamelo :-)

S Lenkou sme boli v Istebnom pri jej otcovi, potom sme išli k jej tete do Revišného, od nej do HM na nákupy, otvorili sme nanukovú sezónu, nakoniec sme zaparkovali u nej doma na čaji o piatej:


biely čaj aromatizovaný, jahoda a aloe vera



Lenka bola na týždňovej dovolenke v tureckej Analyi. Jasné, že bolo výborne! Doniesla aj baklavu a tak sme si pri čaji osladili život :-)




A čo som dostala? No, predsa niečo na moje čajíkovanie - sklenený čajový pohárik, typický pre turecký čaj. Ale o čaji v ňom zas niekedy nabudúce :-)



nech sa vám darí!
Daniela

10 komentárov:

  1. Dani ... pohárik je rozkošný ... Mám tiež jeden sklenený s rovnakým tvarom ... netušila som, že je na turecký čaj ... :)
    Prajem ti príjemnú nedeľu ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak Lauri, skús si pozrieť aspoň jeden diel nejakého tureckého seriálu, oni tam stále čaj popíjajú. Mne sa to veľmi páči, aj keď mám vždy Turkov spojených s tureckou kávou :-)))
      Pááá

      Odstrániť
  2. Danielko, pohárik je pěkný, připomíná mi tulipán ... viděla jsem je na čajových eschopech... a čajík má pěknou plechovku..
    Zrovna jsme tu měli přepršku.. ale už vidím zase modrou oblohu a je poměrně teplo..
    Tak si ještě užij zbytek volna. Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka a máš pravdu, aj sa píše o ňom, že má tulipánový tvar. Plechovky sú facku z KIK, občas sa tam dá kúpiť niečo pekné za ľudové ceny.
      Kým nie sú hrozné búrky s následkami, to je dobre, aspoň je dosť vlahy a všetko to krásne rastie. Vraj má byť zas horúce leto, potom si sucha užijeme :-(
      My sme včera a dnes zas kúrili v kuchyni v peci, lebo sedieť sa moc nedá, ja som teplomilná rastlinka :-) Zdá sa, že von je teplejšie ako dnu.
      Jarka, nech sa ti vydarí nový týždeň!
      Pááá

      Odstrániť
  3. Danielko, to je dobře, že si to své čajíkování patřičně užíváš, tak to má být. Já si tak říkám, jak by si v tomto s tebou rozuměl můj syn. Miluje čaje a návštěvy čajoven si taky náležitě vychutnává. Ví, který čaj je dobrý, který ne. Tak si to užívej dál. V 17,00 hod. si často na tebe vzpomenu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A veď sme viaceré také trocha "chytené" v niečom :-) Ja v čajikoch letím už roky, občas menej, ale teraz akosi s ostatnými blogerkami sme sa dali na tie o pietej a aj keď to nemáme už tak presne, ako v zime, stále nám to ide :-)
      Takže tvoj syn by sa k nám mal pridať :-))) Mne sa tiež páči v čajovničkách, ale v okolí ich nemám. Aj tie, čo boli, už nie sú, nie je to žiadny biznis.
      Prajem dobrá nový týždeň a veeeeeľľľľaaaaaa zdravíčka!
      Pááá

      Odstrániť
  4. Užila sis s Lenkou pěknou neděli a nakonec něco sladkého na zub. Tak to má být. Nejsem si jistá, jestli jsem baklavu neměla v Řecku, ale mám pocit, že je to moučník hodně sladký, ale teď vážně nevím. Přeju pěkný nový týden ☺

    OdpovedaťOdstrániť
  5. To je čajů, jak u nás doma. Kamarádka sbírá čajové přebaly, tudíž zkoušíme nové a nové čaje, aby rozšířila svoji sbírku.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dva, takéto poháriky bez vzoru, len číre, som kedysi priniesla mojej mame. Aj s tureckým čajom, ktorý z nich Turci pijú. Ten, ktorý som priniesla a ktorý mi tam najviac chutil, bol jablkový. Je to instantný čaj, prášok a na moju chuť dosť sladký. Zaspomínala som si :-)

    OdpovedaťOdstrániť