sobota 4. júna 2016

V Ružomberku na jarmoku

Májová téma na Christmas Ornie Sal je pripravená na zverejnenie. Kto chce vidieť viac, musí si kliknúť TU!


Tento víkend je v Ružomberku jarmok. Počasie mu dnes prialo a my s manželom sme sa rozhodli, že po dlhých rokoch sa tam pôjdeme prejsť. Niekde v kútiku srdca som dúfala, že tam budú aj drobní ľudoví remeselníci a medzi nimi objavím priateľku Evku, ktorá sa venuje trôtovaniu. Nenašla som ju tam :-((((






Už dlho si chcem kúpiť koženú kabelu, do ktorej by sa mi zmestili len tie najpotrebnejšie veci - okuliare, peňaženka, fotoaparát, telefón, kľúče a vreckovky. Kabelu len cez plece nesnesiem, musím ju mať preloženú krížom, preto musí mať dlhé ramienko (neviem to lepčie vysvetliť). 

Kedysi dávno som takú kabelu mala, ale vylial sa mi do nej sirup:-) Koža sa ním nasiakla tak, že viac som ju nepoužila :-(((((

V stánku s koženými predmetmi sa vždy zastavíme. Ja hľadám kabelu a manžel si obzerá opasky a peňaženky. Tentoraz som mala šťastie. Na výber som mala dokonca dve. Jedna bola z brúsenej kože, mäkká, ohybná, svetlohnedá........pekná. Druhá však vyhrala:



Páči sa vám?

Pri takejto kúpe sa mi najviac páči, že kupujem priamo od človeka, ktorý vec vyrobil. Dokonca ho aj priamo na mieste vidím pri práci. Preruší ju a venuje sa mi :-)

Môj dnešný čaj bol zas dosť oneskorený:

čierny s mliekom


Nech sa vám darí!
Daniela

14 komentárov:

  1. Danielko, výšivka je krásná, takový zvoneček.... na jarmarku by mě nejvíc lákaly věci ze dřeva, košíky a keramika ...
    Nakoupila jsi moc dobře... je to krásná kabelka, tenhle typ se bude nosit pořád.. kůže je kůže... perfektní práce a šikovná barva. Tak si ji hezky užívej a pěknou neděli. Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, tak to sme rovnaké a určite by sme pred týmito stánkami dokázali spolu stáť dlho. Krásne vecičky :-)))
      Kabelu som práve preto chcela takú na roky, neutrálna móda - stále móda :-) I keď ja si na módu nepotrpím, nevadí mi nosiť niečo aj sto rokov, ak sa v tom dobre cítim a drží po kope :-)
      U nas včera úplne super a dnes sa poobede začalo mračiť, už som počula aj hrmenie, ale nič neprišlo. Sedím si pri kafé :-)
      Páááá

      Odstrániť
  2. My, ktorí sledujeme istú tv reláciu, dokonca vieme, ako sa takej kabelke aj hovorí. Crossbody kabelka :-)Veľmi peknú si si kúpila, aj mne by sa pozdávala. Ale ja som si na ten účel kúpila kabelku z látky, lebo som chcela, aby bola aj veľmi ľahká. Takú podobnú, akú máš teraz ty, som si raz veľmi dávno kúpila v Bulharsku. Áno, ako píše predo mnou Jarka, je to kabelka nadčasová.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vedela som, že to má nejaký názov, ale sa mi ani nesnívalo aký :-)
      Doteraz som dlhé roky nosila aj ja takú látkovú ľahkú, už je aj vyšúchaná, ale je trocha menšia na to, čo potrebujem v nej odniesť, väčšinou museli okuliare zostať doma :-)
      Našťastie, muž nosí okuliare stále na nose, tak mi občas požičia a keď idem s Lenkou, tak to sme výborná dvojka - ja dobre vidím do diaľky a ona na blízko a tak spolu vidíme všetko :-)
      Pááá

      Odstrániť
  3. Na jarmoku som už nebola dávno ... aspoň s tebou som sa prešla ... :) A bavia ma hlavne stánky s remeselnými výrobkami ... Tiež sa rada zastavím pri košikároch, sú to stolári? čo robia kuchynské pomôcky a nádoby z dreva ?, hrnčiaroch, drôtikároch ...Kabelu si si kúpila fajnú ... je kvalitná, veľa vydrží ... nech ti teda slúži a robí radosť ... :)
    Čaj s mliekom som ešte nikdy nepila ... a toľko krát som si hovorila, že si na skúšku urobím ... len na to asi treba kvalitný čierny čaj ... či ? môže sa použiť aj iný ? Ale aj tak asi zas navštívim čajovňu a nejaký si zaobstarám ... Poradíš mi zas ? Dopredu ďakujem ... :)
    Danka, prajem ti pekný zvyšok nedele a celý budúci týždeň ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lauri, ja to mám jarmočnú atmosféru veľmi rada, hlavne tých remeselníkov. U vás nebýva jarmok? Tu býva v každom mestečku. Myslím, že tí, čo to robia tie nádhery do kuchyne sú len amatéri, alebo majú nejaké umelecké rezbárstvo, ale robia krásne vecičky bez ohľadu na vzdelanie :-)
      Lauri, kaťdímu čaj s mliekom nechutí, aj ja som na prvý raz krútila nosom, ale zvykla som si. Pije sa tak len čierny. Výborný je ceylónsky, alebo Earl Grey - tam je s bergamotom a býva rôznej kvality. S príchuťou je Írsky krém, má krásnu vôňu a ten je aj škoda miešať s mliekom. A ešte ich je veľa, ale tie názvy neviem, líšia sa prímesami. Ovoňaj si a ktorý sa ti zapáči, ten ti bude aj chutiť. Včera v RK som muža volala do predajne čajov, ale povedal, že či sa mi máli to, čo mám doma :-((( A veď má pravdu! Ak chceš mať viac rôznych čajov, kupuj si len menej, po 50 g. Tak sa to dá skôr minúť a ísť zas do obchodu, čo mám ja veľmi rada :-)))
      Pááá

      Odstrániť
  4. Danka,
    výšivka nesklamala, opäť vyšla krása z pod Tvojich rúk.
    Jarmok vyzeral zaujímavo, asi by som sa najdlhšie zastavila pri tých ručných prácach a niečo si aj kúpila, rada podporujem ručnú prácu :-)
    Crossbody kabelka je fajn, taká klasika, ktorá nesklame, sn8ď Ti bude slúžiť roky.
    Čaj s mliekom si robievam i ja a veľmi mi chutí, ja mám ešte zásoby z Anglicka z môjho výletu...
    Maj sa krásne, pááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aďka a presne sa aj mne páčilo to, že si kúpim kabelu od remeselníka priamo. A ja ani neviem ten názov kabely :-)))
      Takže čaj s mliekom je práve z Anglicka a Írska, aj ja mám z Londýna čajíky od našej Danky. Vieš, moje deti to majú jasné - kúpia čaj a vedia, že to bude mať úspech :-)))
      Pááá

      Odstrániť
  5. What a beautiful picture of a beautiful city .... I do like markets beautiful woodwork and baskets...
    you bought a nice and easy bag ...Have a nice Sunday evening

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you very much! Who is devoted to handicrafts, the artisans likes.
      And their products :-)
      Successful new week!
      Pááá

      Odstrániť
  6. Kabelka je nádherná, takové mám nejraději, zrovna před měsíce jsem si koupila barevně a velikostně téměř stejnou. Říkám jim kabelky pro listonošku ☺

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takže sa budeme tešiť obidve z novej kabele :-)))
      Myslím si, že pre nás ako stvorená, na dlhé roky, aj keď listy nebudeme roznášať :-)
      Pekný nový týždeň!
      Pááá

      Odstrániť
  7. Danka vďaka, aspoň takto virtuálne som nakukla na jarmok. Kabelka je krásna, nadčasová a stále moderná. To že je handmade, je ešte pridaná hodnota ku krásnej veci. Pa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. helenka, ďakujem ti za pochvalu mojej práce a aj môjho nákupu! Ja teda pre seba málo nakupujem, o to sa potom z každej vecičky viac teším :-)
      Pááá

      Odstrániť