sobota 9. júla 2016

Čokoláda, maliny, jahody

Ůsmev, prosím, vyletí vtáčik:




Ešte v máji nám Miško kúpil obom po čokoláde. Dala som ich na poličku v komore a pozabudla som na ne. Dnes som tam zablúdila, keď som si bola zobrať hrach (varila som hrachovú polievku) a zistila som, že z dvoch ostala iba jedna. Manžel nevydržal a ani neviem, kedy ju zjedol :-)

Moja čokoláda prišla na rad dnes. Lebo si manžel bude myslieť, že ju nechcem, obetuje sa a zje aj druhú :-)))





ja si ju budem vychutnávať 21 dní, manžel ju určite zjedol na dva hryzy :-)
Podvečer som počula, že je niekto pred našou bránou. Boro ani nebrechal, ale do dvora aj tak nik nevošiel. Išla som sa pozrieť, čo sa to tam deje. Prišla Mirka so svojimi dvoma synčekmi, jeden v kočíku a druhý na bicykli,  a psíkom. Do dvora nechcela ísť práve kvôli psíkom. Doniesla mi maliny a jahody z jej vlastnej úrody. 

Mirka je dlhoročná blogerka, ale v poslednom čase blog zanedbáva. To viete, starostlivosť o dve detičky, nový dom a veľkú záhradu, to vyžaduje veľa času. A práve o to ide, ona dokáže vypestovať ovocie a zeleninu a ešte aj mne donesie! A ja sa nesnažím :-((((

najskôr som si myslela, že niečo z nich upečiem, ale nakoniec som sa od nich nemohla odtrhnúť a bolo po nich :-)

O piatej, k posledným 17 km TdF, som si urobila čaj z jazmínového kvetu. Dalo by sa povedať jazmínový. Ale pod názvom jazmínový čaj rozumieme zelený. Kto si chce o tom prečítať viac, kliknite si tu.






Nech sa vám darí!
Daniela

12 komentárov:

  1. Danielko, takové krásné foťáky .. myslím, že bude Maxík pyšný co má od babičky .. musela jsem se smát .. jíst čokoládu 21 dní, no proč ne ... je to také mé přání jíst čokoládu jako člověk .. ale já ji sešrotuju třeba za jeden den, hrůza ... dobře jsi udělala, že sis na malinách a jahodách pochutnala na čerstvých ... já mám stažené stránky TdF a tam je vše .. i hodinové sestřihy každé etapy a vše o závodnících .. ani to nestačím sledovat .. ale miluju horské etapy a vůbec TdF je i pěkný dokument sport, památky, zeměpis - paráda .. čajík jsem měla včera po páté senchu čínskou a teď si popíjím MB - jsem taková čajová.. občas vodu s citronem ...
    tyto dny je tu nádherné léto, ale u vás asi taky ☼☼☼ tak posílám hřejivý pozdrav ♥☼ Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som to aj čakala, že to niekomu bude na smiech :-) Ale ja to myslím vážne, napríklad dnes som si ani nedala, čiže už to bude 22 dní :-)
      Takže aj ty si zanietená TdF! Ja na internete nesledujem, lebo väčšinou mám ihlu v ruke pritom, a keď ukazujú krajinu, sledujem a ihla odpočíva :-)
      Teraz aj ja pijem viac vody, kupujem si v Lidl saguaro, je to pitná perlivá, bez vyššieho obsahu minerálov. Mne tá naša domáca akosi nechutí, muž tvrdí, že ide z Choča, tak musí byž dobrá, ale my sme doma mali lepšiu a ani za toľké roky som si nezvykla.
      U nás bolo krásne tiež, bola som v Istebnom na cintoríne, ale na mňa moc teplo už :-)
      Páááá

      Odstrániť
  2. Som rada ze Vam chutili ;) prajem este pekny zbytok nedele :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, Mirka moja, som to ja za stará tetka, čo mám ja zaniesť tebe, donesieš ty mne :-(((
      Majte sa fajn!
      Pááá

      Odstrániť
  3. Danka,
    fotáčika vyzerajú štýlovov, Maxík sa určite poteší....
    U nás už jahody dávno nie sú, maliny už len občas, milé, že si v dnešnej dobe spomenieme i na druhých.
    Čokoládku poznám, u mňa vydržala asi iba deň, dva a už by bolo po nej. Chlapci doma by mi tiež radi pomohli :-)
    Dnes som čajík nemala, boli sme sa kúpať na jednom dosť vzdialenom jazere a ani tam nebolo veľa ľudí, ale myslela som na Teba.
    Páááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aďka, ty si zlatá, myslíš na mňa aj keď si preč! Ale u vás to musí byť horúco moc, keď na Orave už cítim, pri vode to máš najlepšie, aspoň trocha sa ochladíš. Kubko sa asi učí plávať, tak ne sa mu darí!!!
      Pááá

      Odstrániť
  4. The strawberries look absolutely luscious!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Another great camera stitching :)
    Love those yummy strawberries and raspberries...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dielko je zaujímavé, páči sa mi...čokoládu zbožňujem ale takáto je pre mňa veľmi horká, ja radšej s menším obsahom kakaa :) aj keď viem že takáto je tá pravá a zdravá... pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť