pondelok 18. júla 2016

Len tak, ..........pochmúrne aj víťazne :-)

Uf, akurát pozerám, že v Bratislave mali dnes krásnych 26°C a slnečno. U nás sotva 15°C, bez slniečka, každú chvíľu dážď :-((((
Júl, (ne)júl, zas sme kúrili v kuchyni!

Pripravila som si bavlnky na novú výšivku. Mojim plánom na dnes bolo pokračovať v šití. Ale plány sa plánujú preto, aby sa menili, nešila som, začala som novú výšivku:





A poobedie? S ihlou v ruke som sledovala TdF. Akoby som tušila, že sa mi to oplatí. V cieli som bola na vážkach, kto vyhral? Bolo to "o chlp", ale bolo! Hurá, Sagan to opäť dokázal!


Moje fotografie síce víťazné nie sú, ale aspoň potešia dušu pri pohľade na našu krásnu prírodu. Zostali mi z nedávnych prechádzok:







 Niekoľko kvietkov:






Pár chrobáčikov:


toto mi poslal Miško, to je o inej kvalite :-)
Zo zlého počasia sa dnes ani moja hlava netešila. Nie žeby ma bolela (mám to šťastie, že bolesť hlavy nepoznám), ale mala som ju, ako ja hovorím, "mechom praštenú". Preto som si dnes, 5 km pred cieľom etapy TdF, dala namiesto čaju horčík:






Nech sa vám darí!
Daniela

12 komentárov:

  1. Páni, to koukám .. tady dnes bylo hotové léto a má to trvat do pátku 29 stupňů.. už jsem tam to teplo k vám posílala, musí každou chvíli dorazit... výšivka vypadá hezky dětsky ... fotky z vašeho okolí nikdy nezklamou, to se člověk opravdu pokochá .. je to zajímavé, taky bolest hlavy neznám, jedině při chřipce nebo spíš pocit únavy...Sagan je borec, tolikrát byl druhý, tak si ta vítězství zaslouží..
    Danielko, tak přeju konečně lepší počasí ! ☼ ☼ ☼
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, tak to tlač, tlač, dnes aspoň neprší, ale slnko stále nevychádza :-(((
      Zas kúrim v peci v kuchyni, už to je tretí deň za sebou. A tretí deň som nebola von.
      Teraz som si urobila kafe a pustila PC k nemu :-)
      Je na tom zlé iba to, že mám z toho potom hlavu mechom praštenú :-)
      Takže ani ty máš hlavybôľ len pri prechladnutiach, to je ale skôr od nádchy a nie je to pravá bolesť hlavy, to je dobréééé.
      Páááá

      Odstrániť
  2. Veru sa nám už žiada zase tepla a slniečka... u nás bolo dnes oveľa lepšie počasie, svietilo aj slniečko a bolo celkom teplo, tak akurát nepozerala som na teplomer koľko ... Danka ty si neskutočná, ako to robíš že dokážeš tak rýchlo vyšívať. Ja som začla minulý týždeň nie veľký obrus do kuchyne a ešte nie som ani v polovici :) je pravda že viac hačkujem (ja to striedam podľa chuti) a keď boli tie zamračené dni som nevyšívala lebo poriadne na to nevidím ale mohla som toho aj viac vyšiť, no čo už...čo sa týka oravskej prírody ja vždy tvrdím že je prekrásna a to som tam u vás bola len raz, ale spomienky zostali...Dani pekný deň pá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka, neviem prečo to je tak - raz 35, potom 15, a ja by som pristala tak 25 :-)
      Ja vôbec neháčkujem, viem síce malý stĺpik, ale len z vlny, keď som skúšala z kordonetu, nešlo mi to. Pritom to bola jediná ručná práca mojej maminky, dokonca si kedysi pred 50 rokmi uháčkovala aj plavky. Vieš, ja aj dosť presedím pri vyšívaní, tak 3 hodiny minimálne za deň. Sama sa čudujem, že ma to stále báví. Teraz však vyšívam samé darčeky, nič pre mňa. Ten obrus by som si aj ja nejaký chcela urobiť, ale to je už viac vyšívania :-)
      Ja tiež v poslednom období cítim, že zrak sa mi zhoršuje, zatiaľ sa mi dá vyšívať, ale tiež iba s okuliarmi po svokrovi, lebo tie, s ktorými čítam, mi veru nestačia. Mala by som ísť na očné vyšetrenie. Videla som na nete dobrú lampu spojenú s lupou, musím povedať deťom, nech sa na to niekde pozrú v internetovom predaji, ja ti na to hľadanie nie som, ani nepoznám tie obchody. Myslím si, že by sa s ňou dobre vyšívalo. Pošlem ti obrázok meilom :-)
      Páááá

      Odstrániť
  3. Qui è piena estate, tanto sole e caldo. Le tue foto sono bellissime e bello il nuovo ricamo!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Irene, grazie per le belle parole!
      Per noi era caldo, ma Sabato è freddo. Spero che diventa più caldo di nuovo :-)
      Pááá

      Odstrániť
  4. Interesting new cross stitch project :)
    I hope you will enjoy the heat and sunshine today...
    Here in UK, for once, we are melting like ice cream in the sun!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dear Ingrid, I hope that with us will be pleasant warmth again. So in July, it has to be :-)
      Thank you for your comments on each post!
      Pááá

      Odstrániť
  5. Danka ... Ja tie tvoje fotografie oravskej prírody milujem ... krásny kraj ... aj lúky plné kvetov ... :)U nás bolo včera celkom pekne, aj teplo ... dnes to už boblo horšie ... :) pa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som rada, Lauri a to ty aj chodíš do Zázrivej, vidíš to na vlastné oči. Musíme sa najbližšie dohodnúť a stretnúť, keď už budeš tak blízko!
      Pááá

      Odstrániť
    2. A vieš, že som na to aj ja myslela ? Určite dačo vymyslíme, ale to tam musím ísť na dlhšie ... hádam na jeseň ... Dani paa L.

      Odstrániť