utorok 26. júla 2016

Moje nové hračky :-)

Pevnou zemou pod nohami som sa dostala do cieľa. Kačací pár pod dáždnikom už má po čom vykračovať:





V poslednom čase mením svoje výšivky na vankúše, vrecúška a tašky. Nie som najlepšia kamarátka so šijacím strojom a nožnicami. Moje malé diela sú tým poznačené. Už som spomínala, ako hovorievala moja maminka: Aj trocha krivo je ešte rovno. A toho som sa stále držala aj ja :-)))

Na blogoch som si všimla, že veľa blogeriek používajú pri šití pomôcky, o ktorých som ja ani nechyrovala. Najskôr mi poradila Laura. Už-už som si kúpila presne to, čo mi odporučila. Potom som ale mala hlavu zaťaženú inými, vážnejšími  problémami a na nákup som pozabudla. 

V piatok som sa akosi "motala" po internete a náhodou som zablúdila medzi skúsené majsterky patchworku. Prečítala som si ich názory a rady pre začiatočníčky a po hodine som v tom mala jasné :-)

Urobila som svoj prvý nákup v internetovom obchode. Doteraz to vždy robil len manžel. Ja som vždy tvrdila, že to, čo ja kupujem, vyžaduje, aby som to chytila a vyskúšala. V Dolnom Kubíne neviem o takej kamennej predajni, kde by mali to, čo potrebujem "obchytkať" tentokrát a tak som v 21. storočí už aj ja :-)))

V piatok objednaný tovar dnes prišiel a ja sa teším z mojich nových hračiek :-)


ešte sa naučiť s tým narábať :-)


Vybrala som si:

- podložka OLFA 60×45 cm
- rezač OLFA 45 mm
- pravítko OMNIGRID 15×60 cm
------------------------------------------
spolu s poštovným:  63, 31 €

Viem, viem, na moje šitie to je vybavenie pridrahé a zbytočné. Ale, prečo by som si nemohla spraviť radosť? Možno sa raz pustím aj do patchworku a všetko budem mať pripravené :-)))


Dnes som si urobila kvalitný biely čaj Ming Qian (divoké poupatá):





Nech sa vám darí!
Daniela


23 komentárov:

  1. Danka,
    kačičky sú zlaté, páčia sa nám :-)
    Pomôcky si si veru vybrala dobre, veď prečo sa nepotešiť a neurobiť si radosť hocikedy? Ja som tieto pomôcky všetky dostala na Vianoce od Ježiška a milo som tým bola prekvapená. Tak veľa zdaru pri práci.
    Dnes som o piatej čaj síce nemala, ale myslela som na Teba.
    Pekný večer,páááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, Aďka, treba sa potešiť, veď ako by nám bolo na tomto zlom svete! A ty si nedávno písala, že si si akurát obzerala na nete tú škatuľku, ako som dostala od Maxíka, kúpila si si ju nakoniec?
      Ty teda máš toto skvelé vybavenie na šitie, hádam ti nekúpil manžel, nechce sa mi veriť, že by mal v tom prehľad :-)))
      Pááá

      Odstrániť
  2. Jeej to je krásna výšivka, taka vesela :-)) A súpravička na patchwork no to je suuuper. Už sa teším na tvoje práce, si šikovna určite to dáš :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti, Mery! Myslím, že sa deťom bude páčiť :-)
      Len neviem, neviem, či sa do toho patchworku kedy dám, pozrela som si pár videí, a zistila som, že to je o presnosti a to sa mi zdá byť najnáročnejšie. Ale na moje vynkúše a vrecúška to bude výborné :-)))
      Pááá

      Odstrániť
  3. Have fun with your new patchwork tools and your ducks are so very cute!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you, Kaye! While I will use only the tools patchwork sewing pillows and bags. Maybe someday it will patchwork :-)
      Pááá

      Odstrániť
  4. Danka neuveríš, včera keď som rezala látky na vrecúška som na teba myslela ... či si už kúpila pomôcky na patchwork ... :) A hľa ... už sú u teba ... :) Dobre si urobila, že si si vybrala túto väčšiu podložku ... Ja mám polovičnú, a veru látky musím veľa krát posúvať ... Možno raz si zaobstarám väčšiu ... Tak ti prajem, aby sa ti s nimi dobre pracovalo ... Výšivka je milá ... bude vankúšik ? :)))
    paa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No vidíš, to je telepatia :-)
      Veď keby som to bola hneď vtedy objednala, mám to isté. Ale ma prešla nálada, akosi som bola nesvoja (švagor Michal) a teraz, keď vidím, že Lenka s rodinou sa ide nasťahovať do domu, nie ho predať, je mi oveľa lepšie a už kujem pikle :-))))
      V diskusiách som sa o tom dočítala viac a dala na rady :-)))
      Bude vankúšik, pôjdem na návštevu, tak deťom :-)
      Pááá

      Odstrániť
  5. Dobre že si si kúpila --však nikdy nevieš --či sa aj viac nezíde--je to fajn --lebo podľa toho to máš presné.Ja tiež už som investovala do rôznych pomôcok.ktoré ani nejak nevyužívam//pri drôtovaní// ale možno príde nový nápad a bude to ""po ruke""

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru Evka, aspoň trocha radosti si musíme robiť, lebo keď na svet hľadím, je mi zle, ničomu už nerozumiem :-((( Aby som na to nemyslala, budem radšej skúšať šitie, a ty drôtovanie, pri tom je aspoň hlava OK!
      Pááá

      Odstrániť
  6. Danielka, treba si urobiť radosť ... je super že si si kúpila tieto vecičky..nech sa ti s nimi dobre pracuje .)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzka, ďakujem ti! Dúfam, že raz sa priberiem aj k tomu patchworku :-)
      Pááá

      Odstrániť
  7. Die beiden kleinen Enten sind sehr niedlich.
    Viel Spaß mit dem neuen Patchworkset.
    Liebe Grüße Manuela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Liebe Manuela, Vielen Dank!
      Ich möchte auch Patchwork nähen So lehren :-)
      Pááá

      Odstrániť
  8. Lovely little ducks!
    Great purchases, they will definitely come in handy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dear Ingrid, thank you very much!
      On purchases is looking forward like a baby :-)
      You must sometimes make such joy, because the world is very sad: - ((((((
      Pááá

      Odstrániť
  9. Jéj tí kačací zaľúbenci sú chutní :-) Aj vybavenie si si zadovážila krásne. Vrelo odporúčam žienke, či už pokročilej šičke, alebo aj začiatočníčke. Ja som si kúpila pred dvoma rokmi a nedám dopustiť. Teraz šijem len sporadicky, ale v mojej kreatívnej fáze, som ho rezacie koliesko aj podložku dosť využívala. Takže prajem ti aby vecičky dobre slúžili a ja idem pokukať, čo všetko som u teba zameškala :-) Papa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Helenka, tak to som rada, že moju kúpu tak chváliš! Takže budem spokojná :-)))
      Len dúfam, že sa dakedy dám na ten patchwork. Ty si v tej tvojej super fáze čo šila?
      Tak čítaj :-)))
      Pááá

      Odstrániť
  10. Danielko, káčátka se ti moc povedla ...je dobře, že sis nakoupila hračky, které se ti líbí, však ty si s nimi poradíš ... nedávno jsem viděla na blogu tuto podložku a koukala jsem na ni jako blázen ...patchwork obdivuju, je krásný a připadá mi děsně pracný.
    Je mi smutno po kocourkovi.. včera jsme o něj přišli - auto ..... jak já ho měla ráda ♥ ..byl moc fajn, co toho napovídal .. já mu něco řekla on mňau, já zas něco on mňau.. tak pořád dokola až jsem se musela smát jak pořád "odpovídá". On byl srdnatý, nedal se, přitom měl 3 pacičky. Kdysi jedna paní povídala, že se mu tu všechna koťata podobají.. tak měl dobrou pověst...
    Měj se hezky, papa Jarka ☼

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oj, Jarka, to mi je ľúto :-(((( Čo sa to robí, najskôr náš Mačka a teraz tvoj, to nie je možné!
      Ja ti verím, že si bola na neho naviazaná, ja to vidím u susedy, tá ráno vstane a ide v pyžame von k mačkám a už ich nosí na rukách, má 3. Bývajú aj dnu v byte, ale na noc sú von. Hocikedy sedia v okne a pozerajú z neho na svet, Max má z toho vždy šou :-)
      A tvoj kocúr, aj keď o troch nohách, vidíš, o potomstvo sa postaral :-))))
      Možno ti niekto dá kocúrika a vycvičíš si ho, aby vedel odpovedať :-)
      Jarka, veď ja som si tiež všímala tie vecišky na blogoch a nakoniec som to videla aj pri Laure, tak som sa na to spýtala :-) A teraz zisťujem, že to má skoro každá blogerka, čo aspoň trocha šije :-)))
      Tak rozhoď siete po susedoch, či sa niekde nenájde kocúrik a bojuj oň :-)))
      Pááá

      Odstrániť
  11. Your little duck couple is so cute, Daniela : And I know the new rotary cutter, cutting board and ruler will be put to excellent use :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Carol, I will thank you very much! I'm glad that I sew as an expert :-)
      I send cordial greetings to you!
      Pááá

      Odstrániť
  12. Your finished piece is looking very cute, Daniela!! :)
    I purchased the same things one by one and I have just learned to cut small squares and I was thrilled like a kid to join them on a sewing machine. I am not so good at using tools including tools in the kitchen. You will be surprised to know that whenever my husband is around in the kitchen while I am working, I give him the task of using mixer grinder and processor.

    OdpovedaťOdstrániť