štvrtok 21. júla 2016

Neuveriteľné, zas balík!

Dáždnik sa pomaly začal zapĺňať farbami:




Manžel doniesol domov veľkú obálku. Stálo na nej napísané: Neohýbať! Hneď mi napadlo, že dostal nové číslo Moderného včelára. Prečo obálku položil na stôl a neotvára ju? 

Na obálke bolo moje meno. Moje! Veď nič nečakám! Pozriem odosielateľa, nepoznám. Otvorím obálku a od prekvapenia si musím sadnúť! Dostala som balíček od blogerky Zuzky.  Zuzka je pre mňa umelkyňa. To, čo ona vie urobiť z papiera, som nikdy nevidela.  

Zuzka robila doma poriadok v svojich zbierkach všeličoho, čo raz bude určite potrebovať. Poznáme to viaceré :-)

Jej rozhodnutie bolo radikálne. Zbaví sa niečoho, ale aby to nevyhodila, posunie to niekomu, komu to urobí ešte radosť - mne! Prečo práve mne, to uvidíte:






V balíčku som mala aj malé dielo zo Zuzkinej tvorby. Vraj to je záložka do knihy. Mne sa zdá, že v knihe by sa mi zničila a tak som hľadala pre ňu iné miesto. Možno som našla to správne:




Zuzka, veľmi si vážim, že si pri upratovaní myslala na mňa a moju krížikovú vášeň. Z celého srdca ti za balíček ďakujem!

Dnešný čaj som si dala v šálke s kvetmi divých makov. Nie náhodou. Obdivovala som totiž makové pole, ktorého kvitnutie už končí:



Nech sa vám darí!
Daniela





17 komentárov:

  1. Danka, som rada, že obálka dorazila a urobila radosť...ak už to ani ty nebudeš chcieť, posuň to ďalej .) pa Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzka, moc ti ďakujem, veľmi si ma prekvapila, svet blogeriek je úžasný!
      Maj sa fajn a teším sa na tvoju ďalšiu tvorbu (aj keď tomu moc nerozumiem)!!!
      Pááá

      Odstrániť
  2. Dani ... kaciatka su uz teraz rozkosne ... :-)
    Si dokazom toho, ze na blogoch vznikaju krasne priatelstva ... uz by som si nevedela predstavit zivot bez blogovania ... kazdodenneho stretavania s ludmi, ktori maju rovnaku krvnu skupinu ... :-) uzi si poladov od Zuzky ... prajem ti pekny letny den ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru áno, Lauri, ja som sa dlho odvažovala písať blog, roky, lebo som závidela mužovi, on bloguje od roku 2009, len som sa bála, že nebudem mať o čom písať. Potom ma naštartovalo to, že som začala vyšívať a teraz som šťastná, že som sa do toho pustila. nadviazala som také priateľstvá, o ktorých sa mi ani nesnívalo!
      Maj sa fajn!
      Pááá

      Odstrániť
  3. Danka,
    výšivka Ti krásne pribúda, teším sa na výsledok.
    Prekvapenie je super, o to viac poteší, keď nič nečakáme.
    A blogové priateľstvá tešia aj mňa :-)
    Pááá, pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, Aďka, máme krásne priateľstvá! A s tebou si to vážim o to viac, že si ešte mladučká, a aj tak máme o čom písať, máme spoločné záujmy :-)))
      Pááá

      Odstrániť
  4. che meraviglis le anatre, Daniela!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Great stitching progress and lovely package for you too :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dear Ingrid, thank you very much! Blogger girlfriends are amazing! These include you!
      Pááá

      Odstrániť
  6. Danielko, už jsem tady.. někdy mi to trvá než se přes den pořádně na to psaní dostanu... je to od Zuzky milé.. já jsem si říkala Zuzka, Zuzka, která to je .. a podle záložky jsem hned věděla která .. je moc šikovná, její přání jsou nádherná...
    Máky obdivuju a stejně makovičky ... paráda do vázy na zimu... mám starý železný úplně rezavý hrnek po babi a ten je plný makoviček už asi 2 roky a nic jim není.. je mi líto je vyhodit.. dělaly parádu doma.. teď na schodech u domu ... a svět blogerek jak psaly děvčata je úžasný ... i když blog nemám, je to pro mě velká radost a přátelství jsou úžasná .. ta spřízněnost duší tolik hřeje..
    Děvče, měj se krásně, papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Joj, Jarka, to je fajn, že sa nič nestalo! Normálne som už myslela na všeličo, ako si hovorila už na jar, že nechceš ísť z domu ani na pár dní. Ale všetko je ok!!!
      Ja mám tiež makovice v krásnom džbáne, sú tam už asi aj 5 rokov, len z nich trocha utriem prach a nechám si ich, je mi ľúto ich vyhodiť. Nemám kde získať nové, hádam nebudem kradnúť :-((((
      Sedím si teraz pred telkou, pozerám TdF a popájam kafé, aj som si to odfotila, no a jasné, vyšívam :-) Proste, pohodička!
      Jarka, nemusíš mať ani blog, ale si tu s nami, myslím si, že ty, Laura a ja sme tá správna trojka :-)))
      Máme krásny deň, radosť žiť!
      Maj sa fajn! Páááá

      Odstrániť
  7. Очень весёлая вышивка!))

    OdpovedaťOdstrániť