piatok 1. júla 2016

Posledná cesta

Nevyšívam, nepijem čaj o piatej, je mi veľmi ťažko :-(((

Keď som ráno videla, že mi telefonuje Lenka, cítila som, že je zle. A dobre som to cítila. V pondelok jej telefonoval ocko, že má niečo s nohou a rukou. Hneď išla k nemu a volala rýchlu zdravotnú pohotovosť. Odviezli ho do nemocnice. CT potvrdilo mozgovú príhodu. Zo dňa na deň sa mu stav zhoršoval. Dnes ráno sa jeho pozemský život skončil.

S manželom sme išli k Lenke na výpomoc pri vybavovaní potrebných úkonov. Našťastie, je pri nej, úplne náhodou, aj jej manžel, ktorí pracuje v zahraničí a prišiel len na pár dní domov. Aspoň nie je doma sama. 

Lenkin ocko bol môj švagor, manžel mojej sestry. Svadbu mali, keď som ja mala rok, teda celý môj život je spojený s ním. Bol pre mňa jeden z najdôležitejších ľudí na svete. Najviac ma mrzí, že práve tento týždeň, keď som mala v škole dlhé všetky dni, nebola som pri ňom v nemocnici. Mala som to naplánované na dnešné poobedie. Nepočkal na mňa.

Od rána som si myslela, že dnešok bude iný aj pre môj blog. Po dlhom čase sa neozvem, nebaví ma nič, ani vyšívanie, ani čajíčkovanie. Podvečer som vyšla na dvor, nech ma aspoň na chvíľu rozveselia Furio a Boro. 

Pohľad na kostol mi poskytol tému na dnes. Obloha bola krásne sfarbená a ja som si hneď pomyslela, že to je Michalova cesta z nášho sveta do toho druhého, ktorý je pred nami zatajený, ale kde sa všetci raz stretneme. 











Nech sa vám darí!
Daniela

12 komentárov:

  1. To mi je luto :( este nedavno ste o nom pisala... uprimnu sustrast :'( uz su spolu...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dani, je mi to veľmi ľúto. Hodne síl ti prajem. :( D.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dani ... úmrtie v rodine je veľmi smutná záležitosť ... Odchod milovaného človeka nesmierne bolí ... ale taký je život a musíme sa s danou situáciou zmieriť . Vyslovujem úprimnú sástrasť celej rodine, tebe Danka, prajem veľa síl ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danka je mi lúto .... prijmi úprimnú sústrasť....bude chýbať....no nenarobíme nič..drž sa!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danka moja, po dlhom čase si sadám sem, že si s radosťou poprečitujem všetky tvoje príspevky čo si za ten čas dala a tu ma ohúri taká veľmi smutná správa...v takýchto ťažkých chvíľach sú slová málo ale bohužiaľ nič iné sa nedá len vyjadriť úprimnú sústrasť...tebe aj celej rodine pozostalých.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danka,
    je mi to veľmi ľúto, prajem úprimnú sústrasť... A poznám ten pocit, v mojom okolí akosi veľa ľudí zomiera :-(
    Drž sa, bude aj lepšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Danka prajem úprimnú sústrasť... V srdiečku bude milovaná osoba s tebou navždy. Prajem veľa síl a drž sa.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Danielka, je mi to velmi luto...prajem uprimnu sustrast...

    OdpovedaťOdstrániť
  9. I'm so very sorry to read this, Daniela--sending my sympathies and a warm hug to you...

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Daniela, napriek všetkému smutnému prajem, aby si sa Ty ako aj celá rodina so stratou vzácneho človeka čo najskôr vyrovnala, lebo život ide ďalej a nijako nás nikoho nešetrí. Prijmi odo mňa pomyselný stisk ruky a veľa energie. Mária

    OdpovedaťOdstrániť