piatok 15. júla 2016

Pre lepšiu myseľ :-)

Dnes som vyšívala, párala a zas vyšívala a nakoniec dňa aj tak rozmýšľam nad tým, že idem párať. Nie som spokojná s farbami. Vybrala som ich podľa predlohy, sú viac do modra. Keď som si od susedy doniesla pár kvietkov levandule, vidím, že to nie je to pravé:

asi vypáram :-(


V zbere byliniek pokračujem. Dnes som bola zbierať dobrú myseľ - pamajorán obyčajný. Aby nám myseľ slúžila čo najdlhšie :-)




Vidieť aj moju kapsičku, s ktorou chodím na prechádzky. Mávam v nej vodítko pre Bora, fotoaparát, teraz aj nožnice na bylinky............Nožnice sú mojim pokladom. Sú staršie ako ja. Mám ich po mojej maminke: 


Ešte pár záberov na moje okno:




Dnešný čaj som mala až po návrate z prechádzky. Ako ináč, z dobrej mysle. Mám už pár tohtoročných kvietkov vysušených:







Nech sa vám darí!
Daniela

11 komentárov:

  1. Danielko, ty si děláš hlavu s barvou levandule.. my máme dvojí jedna je dost světlá a druhá hodně tmavá jak domodra. V kapsičce máš vše důležité.. a mobil máš taky s sebou ?? Dobromysl krásně kvete.. u nás nevím, že by rostla volně...tu třezalku jak ses ptala, chci dát do olivového oleje, někde jsem to četla.. okénko máš vždycky hezky nazdobené ...
    Přeju ti hezkou neděli, tady má svítit ☼ ! Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, je to tak, pozrela som si na nete, levandule sú rôzne, aj modré odtiene, tak to asi nechám tak.
      Stále mobil nenosím so sebou. Viem, že to nie je dobré, môže sa mi niečo stať, staťí vyvrtnúť nohu a som v nemohúca. Deti mi to vytýkajú, no ale......
      U nás bolo dobrej mysle veľa, ešte pred pár rokmi som mala miesto, kde som na ňu chodila, ale akosi sa stráca. V tom mojom mieste jej už ani niet. Neviem prečo. Ja som si zasadila tiež jeden trs, uchytil sa mi, ešte nekvitne, a je taký plazivý, kdežto v prírode pekne stojí.
      Máme škaredý víkend, asi len na sedenie doma.
      Pááá

      Odstrániť
  2. Z pamajoránu je veľmi dobrý čajík ... mám ho veľmi rada ... vypestovala som si ho zo semena a pekne sa mi rozrastá ... Len škoda, že som ho už 2x ostrihala bez kvetov ... vlastná nevedomosť ... už budem múdrejšia ...Dani ... maj pekný víkend ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj môj muž ho má veľmi rád a aj ja ho celkom rada občas vypijem. Nemá žiadne pachute. Lauri, u vás voľne v prírode nerastie? Môj trs ešte nekvitne a veru by sa mali bylinky strihať v kvete, vraj majú vtedy najviac osožných látok v sebe.
      Zdá sa, že víkent nebude dobrý na prechádzky prírodou, tak aspoň poleňošíme doma :-)
      Pááá

      Odstrániť
  3. Liebste Daniela,
    wieder ein sehr schöner und abwechslungsreicher Post. Du hast aber recht die Farbe passt nicht exakt zum Lavendel doch das Herz drum herum ist wunderbar. Ich würde mich sehr freuen wenn du deine schöne Stickerei zu meiner Linkparty mitbringen würdest..ganz liebe Grüße Sandra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danke, liebe Sandra!
      Heute öffnete ich es :-)
      Ich entschied mich für eine andere Farbe.
      Pááá

      Odstrániť
  4. Připomněla jsi mi říkanku, naše Bára ve dne šije v noci párá ☺ Já bych nepárala, levandule má více odstínů. Parapet máš moc pěkný ☺

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne som si na to aj ja spomenula, len u nás sa hovorí Klára :-)
      Pozrela som si to a ozaj by to mohlo zostať, ale aj tak som vypárala :-)))
      Pááá

      Odstrániť
  5. Comme c'est beau,une belle couleurs de fils!
    Bon dimanche Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marie Christine, je vous remercie beaucoup!
      Le dimanche est pas bon, les pluies intenses tous les jours :-(
      Pááá

      Odstrániť
  6. Super stitching and the tea looks delicious too

    OdpovedaťOdstrániť