piatok 5. augusta 2016

Tvarohová nátierka

Dnes má meniny Hortenzia. Možno práve preto si myslím, že na mojej výšivke pribudli hortenzie:




Na raňajky som ešte včera večer urobila tvarohovú nátierku. Ráno som dostala pochvalu :-)

dva tvarohy 
125 g masla
pažítka, cubulová vňať, pažítka, cibuľa a cesnak, soľ podľa chuti, ja som dávala po troche na trikrát :-)
dobre vymiešať a nechať cez noc odstáť, ale pre hladošov aspoň ochutnávka aj neskoro večer :-)
a k nátierke rožky a paradajka
dobrú chuť!

Po dobrých raňajkách treba vydať zo seba energiu. Manžel pri kose a ja pri fotoaparáte :-)))

zemiakovú vňať pokosil a vraj o dva týždne môžeme zbierať úrodu :-)





Manžel prišiel od kamaráta Dušana so správou, že v istom HM v meste majú náhradné celtové strechy k altánkom v rôznych rozmeroch.  Vyhľadal našu starú konštrukciu, ktorú roky-rokúce už nepoužívame, lebo strieška sa začala dávno rozpadávať. Rozmer sa mu zle meral, musel striešku aspoň na polovicu postaviť. Pomeral to a išli sme na nákup :-)

V HM nič nemali! Kúpili sme mäso do zásoby a išli domov. Altánok skoro postavený, čo s ním? Dostavať a spomienkami sa vrátiť do minulosti :-)

V škatuli sme našli aj bloček z nákupu. Altánok bol kúpený v Nemecku 13. júna 1997. Stál 50 DM (nemecká marka)! Kúpil nám ho a doviezol domov manželov známy,  kamionista. Vtedy to bol veľký hit a  paráda :-)

a onedlho môže ísť do múzea :-(
a bolo po piatej a ja som mala tento raz chuť na kávu

tak sme vytiahli aj staré kovové sedenie a kávu som mala tam :-)))

Dnešné poobedie malo byť búrkové, ale nekonalo sa. Až teraz, podvečer, sa od západu začali hrnúť nejaké mraky. Manžel hovorí, že v noci bude pršať. Tak uvidíme :-)








na opačnej strane ešte krásna modrá obloha


Nech sa vám darí!
Daniela

11 komentárov:

  1. Очень красиво получается, Даниела!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ксения, я благодарю вас очень много!
      Pááá

      Odstrániť
  2. Priznám sa, že tvarohovú nátierku nerobím ... tvoja vyzerá výborne ... zemiaky by mali byť pekné ... zasadili ste do oddýchnutej pôdy ... V tom altánku s krásnym kovovým sedením by káva chutila aj mne ... :)))
    Dani, prajem pekný víkend ... Hádam vyjde slniečko ... u nás po polnoci a po búrke ... pa pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lauri, vyskúšaj, môj muž povie, že chutí ako bryndzová, ani ich nevie rozoznať. Robím ju vtedy, keď kúpim tvaroch na koláč a ten sa potom nekoná :-)
      Pôda je sáce oddýchnutá, lae plná skál, asi tam mali dakedy, keď stavali dom, štrkovisko :-)
      Vieš, moc dobre sa tam nesedí, tie stoličky, aké sú pekné, také sú nepohodlné. A navyše mne tá celta smrdí nejakou stuchlinou, veď to bolo v garáži v škatuli neotvorené asi 15 rokov. Teraz dosť dobre prší, hádam ju operie :-)))
      Pááá

      Odstrániť
  3. Molto bella la signora è elegante e raffinata
    Deve essere buonissimo ciò che hai preparato mi piacerebbe allungare una mano e prenderne uno . Ha un aspetto molto invitante. Bravissima come sempre.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Giovanna, il mio fedele amico da lontano Italia, mi ha fatto molto felice, scrivere mi ha sempre bella! Grazie per la tua amicizia!
      Vi auguro un buon fine settimana!
      Pááá

      Odstrániť
  4. Danielko, takovou pomazánku máme taky rádi, akorát tam nedávám česnek... dnes jsem koupila "výhodnou" brynzu zo Slovenska, tak už se těším na další pomazánku podle tebe .. jsem zvědavá na vaše brambůrky, určitě si budete pochutnávat ... nejvíc se mi dneska líbí ty korouhvičky .. mám je ráda .. taky přeju hezké posezení pod altánkem...
    Tady se počasí umoudřilo. Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, predstav si, že ja tiež cesnak nedávam, ale teraz som dala, myslela som, že to nebude na škodu, a ozaj, celkom tam pristal. Sledujem sa, v poslednom čase dávam cibušu a cesnak kde sa len dá :-)))
      No, nevieš si predstaviť, aká som ja na zemiaky zvedavá, ale máž nechce do nich ešte ísť, tvrdí, že sa máme nechať prekvapiť, to je jedno, či v zlom, alebo dobrom :-) Tak poslúcham :-) a včera sme zemiaky kúpili.
      V noci trocha popršalo, ale ráno začalo dosť intenzívne, našťastie nie na dlho. Poobede už aj slničko vykúklo, ale cítiť ochladenie :-(((
      Maj sa fajn! Pááá

      Odstrániť
    2. Bože, samá chyba - cibuľu, muž nechce, slniečko :-)))

      Odstrániť
    3. ... ale vždyť já ti rozumím, nemusíš se omlouvat .. já jsem cvičená ... kdysi dávno kolega psal koncepty ručně a myslel tak rychle, že nedopisoval věty - tedy jen tak jedno slovo a taky šíleně čmáral ... na všechno si člověk zvykne a jede ......

      Odstrániť
    4. Jarka, ja to mám podobné, žiaci dnes už ani písať nevedia a čítať po nich, to si polovicu musím domyslieť :-)

      Odstrániť