pondelok 5. septembra 2016

Ačokčové hody :-)

Tak sa zdá, že oblek na fľašu sa, aj napriek mojim chvíľam neistoty pri šití, páči. Z vašich komentárov som nadšená! Všetkým vám veľmi ďakujem!!!

Viacerým sa páči aj kríček medovky v záhradke Kukučínového domu. Len pre usmernenie - nie je to moja medovka. Kukučínov dom je múzeum a medovka tak patrí múzeu. S lektorkou múzea sme skonštatovali, že je preto tak krásne urastená, že sa o ňu nik nestará, ale veľa ľudí si z nej príde odstrihnúť :-)

Dnes sa už aj nám začala škola "naostro" a ja som hneď v prvý deň relaxovala v posteli. Akosi ma to zobralo. Preto sa ospravedlňujem, že vám neodpovedám na komentáre jednotlivo. Snáď dokážem rýchlo  skĺbiť prácu a svoje záľuby :-)

V sobotu bola u nás manželova sestra Vierka a páčili sa jej moje vrecká. Aj ona pestuje levanduľu a maličké vrecúško by sa jej páčilo. Tak teda som niečo malé vybrala a dnes aj vyšila:

zajtra mám zas čo šiť :-)
Deň bol upršaný, akýsi smutný. Okolo piatej sa rozvidnelo a na chvíľu vyšlo aj slniečko. Využila som to a aspoň na chvíľu som išla von. Prekvapila ma ačokča. Včera som ju obrala a uvarila som ačokčovú krémovú polievku. Je to môj vymyslený recept od vlani, kedy som s ačokčou mala česť zoznámiť sa :-)

Recept na polievku si môžete nájsť TU a o ačokči si viac prečítať TU.

Tohtoročnú ačokču som zasiala až v polovici júna, ale dozrela mi presne ako vlani. Písala som o nej presne pred rokom :-)

Na včerajšiu polievku som mala zeleninu z mojej hriadky. Prvý raz v živote som pestovala cibuľu, mrkvu a petržlen (vlani to bola ačokča a zeler). Zemiaky vypestoval manžel :-)



Takto to vyzeralo počas dnešnej slnečnej chvíľky:






Čaj som si uvarila až k večery. Zas som si doniesla ačokču. Prekvapilo ma, že od včera dorástla:


zmes zložená z ľubovníka, medovky a mäty
vyzerá to ako tri veľké krajce chleba, ale sú to len tri krajce z dalamánky, čiže malé :-)
manžel ačokču takto nezje, ale polievka mu chutí :-)

Nech sa vám darí!
Daniela

16 komentárov:

  1. Danka,
    neviem, kedy to všetko stíhaš, ale máš môj obdiv. Výšivka je pekná, som zvedavá, ako bude doladená na vrecku.
    O ačokče som nikdy nepočula, zajtra budem o nej študovať...a chutí to ako čo? Ak sa to dá aspoň trochu opísať.
    Ja som už viac dní nevyšívala, chystala som muža na služobky, upratovala som a Kubko mal nehodu - spadol nešťastne z bicykla a vyzeralo to dosť zle, tak som nemala na vyšívanie ani chuť. Ale už je lepšie, boli sme aj v škôlke, ale len na pol dňa.
    Pááá, pekný večer. Zase som čaj nestihla, ale myslela som na Teba.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrý deň, Daniela! Milujem svoj blog a vaše fotky!
    Si inšpirácia. Ďakujem a gratulujem!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Sweet new stitch for your sister-in-law, my dear.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dani ... zasa pekné fotky ... Tvoja ačokča je veru nádherná ... Ja som ju tiež sadila neskoro, aj k plotu som ju dala, ale len živorí, je akási žlrá, málo olistená ... Plody som našla, aj som si odtrhla a zjedla som zopár len - tak, surové ... Je to papriko-uhorka a tak aj chutí ... musím obrať zvyšok a skúsim urobiť polievku ... Narástla ti celkom pekná mrkva aj cibuľa ... :)
    Dani, pozdravujem, paa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Πολύ όμορφο θέμα το κοριτσάκι με τη λεβάντα !!
    Θα γίνει πολύ ωραίο !!!
    Λατρεύω τον κήπο σας !!!!
    Πολλά φιλιά !!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Liebste Daniela,
    das Mädel ist ja so goldig. Eine bezaubernde Stickerei. Du ernährst dich auch immer so gesund, das ist wunderbar. Ich muss unbedingt auch wieder mehr kochen..lach..
    Grüß dich herzlich
    Sandra

    OdpovedaťOdstrániť
  7. A nice little gift for your sister in law!
    Glad first day back at school went well :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Dani, ty si tak neskutočne činorodá! Čo všetko si povyrábala! Chvíľu som nebola na blogoch, ja žasnem.A všetko úplne super nápady, nádherné veci. Klobúk dolu.
    Danka, ačokča aj u nás nahadzuje plody jedna radosť, ale na tú tvoju nemá. U teba sa jej páči viac.Musím mrknúť na ten tvoj polievkový recept.
    No vidíš, akú krásnu bio zeleninku si si dopestovala. Škoda by bolo nesadiť.
    Danka, ďakujem pekne za tvoje milé komentáre u mňa, na ktoré nejak nestíham odpovedať, ale veľmi ma tešia. :)
    Zdravím. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Bellissimo il ricamo! Hai fatto un buon raccolto di verdure!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Прелестная девочка с букетом лаванды! Какие вкусные бутерброды, ням-ням... :-))С началом учебного года! Успехов и здоровья!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Tu sa dejú veci...:) je super mat v záhrade zeleninku :) držím palce pri pestovaní, Pa Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Liebe Daniela,
    ein zauberhaftes Mädchen! :)
    Toll wenn man so reichlich ernten kann. Sieht alles sehr lecker aus.
    Paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Prajem milý večer! Áno, vrecko na fľašu je krásne, rovnako ako toto vrecúško. Ja úplne žasnem, odkiaľ beriete toľko energie na všetky tie veci - škola, dom, koníčky. Je to skvelé! :) Ja stále čosi nestíham a potom mám výčitky. Veľmi sa však teším, že už začal šk.rok, lebo sa budem na Vašom blogu nadchýňať určite, okrem vyšívania, aj tými super príspevkami o účinkoch všelijakých byliniek, zmesí a olejčekov, ku ktorým Vás asi inšpiruje aj učenie dievčat na škole. :) Ačokča je wow :) Tu nikoho nepoznám, čo by ju pestoval. To je škoda, lebo je to milá zelenina. (radí sa k zelenine, však?) :) papa

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Hezký večer, jsem na skok doma, na lepším počítači a ne nedomrlém tabletu s T-mobile internetem / pomalým a drahým.../, tak čtu, co jsem zanedbala...Zeleninka krásná, ale nadchla mě oblečená láhev, to je krása...velmi dobrý nápad...Spoustu takových krásných nápadů a pohodu...Dobrou noc....

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Tak toto ani nevyslovím "AČOKČA". Počujem prvý krát, vidím prvý krát a v živote som to nejedla. Videla som v novších príspevkoch, že ju aj zaváraš. By ma zaujímalo ako to chutí. Výšivka je roztomilá. Papa

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Tak toto ani nevyslovím "AČOKČA". Počujem prvý krát, vidím prvý krát a v živote som to nejedla. Videla som v novších príspevkoch, že ju aj zaváraš. By ma zaujímalo ako to chutí. Výšivka je roztomilá. Papa

    OdpovedaťOdstrániť