štvrtok 15. septembra 2016

Pády :-(

Pán Ježko s pani Ježkovou pozerajú na jabĺčko a čudujú sa, kde sa vzalo. Predsa zo stromu nad vami! Zatiaľ ho nevidieť, ale konár sa už začína črtať:



Pády sú rôzne. Ježkovcom spadlo jablko zo stromu, pod lieskou by sme teraz mohli nájsť napadané lieskovce, padnúť môže človek v bitke, či vo vojne, v auguste sme na oblohe videli padať hviezdy, z ruky nám ľahko spadne pohár vody, .........................

Dnes v našej dedine spadol strom. Robil šarapatu domu v susedstve. Každú jeseň jeho lístie zaplnilo odkvapový systém (ryňa, niekde ryna, či s i?, neviem a nechce sa mi zisťovať) a čistenie bolo ťažké. Aby sa tak nestalo aj tento rok, prišiel odborník - pilčík - a strom spílil. Ja som stihla odfotiť strom až na zemi:





Veru, je to breza a tú mám ja najradšej. Z jednej starej, tiež z parku, máme klátik už roky na dvore. Klátik práchnivie a manžel ho chce vyhodiť.  Vyslišal moju prosbu a na dvore máme nový klátik:


ešte ho treba pílou zarovnať a pôjde na svoje miesto :-)

Pád zdravého stromu je smutný, ale pád človeka, končiaci smrťou, je ešte smutnejší. Taký pád zažil manžel našej kolegyne, slovenčinárky. Veľmi smutná udalosť, nešťastie, smola, zhoda niekoľkých okolností a človek je preč. Mladý, len 51 ročný, v plnej sile, skvelý športovec, úspešný a pracovitý majiteľ malej firmy, otec dvoch detí, syn ešte žijúcej matky. V priebehu mesiaca sa chvíle beznádeje striedali s veľkým optimizmom. Ale koniec mesiaca, tak, ten bol zlý :-(((

Dnes som bola zas na pohrebe. Dúfam, že som si už vybrala takéto ťažké chvíle a dlho ma budú obchádzať. 

kostol bol preplnený, veľa ľudí ostalo von




Hlavou mi víria rôzne myšlienky, do ničoho sa mi nechce. Včera som ani nenapísala príspevok. O piatej som si dala len pohár vody. Čaj mi nešiel na chuť. Hneď, ako sa zotmelo, zapálila som si sviečku:





Nech sa vám darí!
Daniela





7 komentárov:

  1. Danka,
    je mi to zak ľúto, snáď si si už na tento rok absolvovala dosť pohrebov.
    Rodina ježková je milená, teším sa, čo bude ďalej.
    Aj ja mám rada brezu, je to krásny strom. Čaj som dnes o piatej nestihla, bol až podvečer, boli sme na termálnom kúpalisku na celý deň...
    Pááá a drž sa!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Che grande tristezza la perdita di una persona.
    La vita comunque deve continuare
    Sempre.
    Mi rincuoro ammirando i tuoi bellissimi lavori che portano serenità.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Oh no, I am so sorry to hear that there has been another death of someone far too young to leave us. My condolences.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ежики-чудесные!
    Очень жаль вашего друга...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Hello Daniela, I have been away from blogging quite a long time and in the meantime you have created a lot of beautiful stitching and finishes. I like all of them. You have been very busy stitcher. This hedgehog stitching is also so cute.

    But it's nasty to read that you have so sad news too. My condolences.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. I ricci sono simpaticissimi!
    Ti porgo le mie condoglianze per il triste evento e ti abbraccio.

    OdpovedaťOdstrániť