streda 28. septembra 2016

U Lysoňa

Všetkým vám zo srdca ďakujem za priania skorého uzdravenia! Som celý deň doma, nič nerobím a aj tak nie som schopná odpovedať na komentáre. Väčšinu dňa som prespala :-)

Aj výšivka za dnešný deň narástla len o málo krížikov:


Bola som takmer celý deň doma sama. Manžela zavolal na výlet jeho mladý kamarát, nádejný včelár. Chcel si ísť kúpiť nejaké včelárske pomôcky a v tom mu naozaj manžel dokáže dobre poradiť.

Na nákupe boli v Poľsku, v obci Klacza Dolna. Vo včelárskych potrebách Lysoň. Dá sa tam kúpiť všetko, od klinca po plniacu linku na med. 

Od Dolného Kubína je to asi 130 km. Do Krakova je už len necelých 30 km. Cesty sú kvalitné, poľsky vidiek upravený, takmer v každej dedine niekoľko stolárskych dielní produkuje nábytok za bezkonkurenčné ceny. Poľnohospodárstvo už nie je živiteľom obyvateľstva. 

I keď som manželovi nakázala fotiť, urobil mi len tri zábery na Lysoň:

pre neho je toto hotový raj :-)



 Pár pomôcok si musel tiež kúpiť:-)



A mne doniesol malý darček:

vlašské orechy v mede :-)
Liečebná čajová kúra o piatej:


mäta pieporná







Nech sa vám darí!
Daniela



9 komentárov:

  1. Danielko, já začnu od konce ... ta konývka je úžasná !!.. celá se vším všudy ... vlašské ořechy v medu jsem si kdysi dávno koupila a jsou děsně dobré ..
    Hezky se zotavuj a buď hodná pacientka. Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, moc ti ďakujem! Ja som stále moc nemožná, ospalá, i keď dnes som sa aspoň o kúsoček cítila lepšie, ale únavu mám, akoby som v bani dolovala uhlie :-)
      Pááá

      Odstrániť
  2. I am sorry because of your illness, and I hope you feel better soon. You have a nice stitching in progress.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielko, snad už je aspoň líp. Do toho Polska to je od vás dost daleko, ale jestli je tam tak krásně, tak proč si na takový výlet nevyjet, že? Jen je určitě škoda, že ses nemohla přidat. Měj se krásně a ať už jsi fit!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Libuška, čo-to sa zdá byť lepšie, ale únava ma zmáha, akoby som ťažko robila :-)
      Pááá

      Odstrániť
  4. Daniela, are you shipping (selling) honey and propolis to abroad?????!!! We'd love to buy a few jars from you,if yes!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. My dear friend, we do not sell honey. We have so much to our family and good friends. To you too! Husband figure out how honey could be to send, Christmas taste it :-)
      Pááááááá

      Odstrániť