utorok 20. septembra 2016

Vankúš č. 22

Dnes mám deň bez vyšívania. Keď som prišla zo školy, musela som si najskôr pripraviť niečo pod zub. Manželovi som kázala vymiesť hrnce, vedela som, že je v nich už len jedna porcia pre neho :-)

Takúto situáciu využívam na prípravu niečoho, čo on nezje, ale mne chutí. Takže na scénu dnes prišla tekvica na pečenie a cvikla. K nim som si predvarila pár malých zemiakov a po chvíli pečenia mi napadlo, že som si tam mohla daž aj cibuľu, tak som ju tam dala:





A keďže ačokča stále rastie, uvarila som aj krémovú ačokčovú polievku. To pre mňa znamená, že zajtra nevarím :-)

Potom som sa mohla pustiť do šitia. Včera som bola v obchode kúpiť meter bavlnenej látky, dlho som vyberala, ale zdá sa, že som dobre vybrala :-)







Keď som došila a vyšla vankúš odfotiť von, bolo už dosť neskoro, preto sú fotky trocha tmavé. No, ale aspoň vynikne svetlý vankúš :-)








Na polhodinku som si spravila prestávku na čaj a k nemu pustila PC :-)





Nech sa vám darí!
Daniela

10 komentárov:

  1. Il cuscino è stupendo una meraviglia.
    Molti complimenti.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dani ... tem vankúšik ma očaril ... prekrásna výšivka ... pekná látka perfektne ladiaca s motívom výšivky aj s farebnosťou ... paráda ... z malých ježkov bude asi vrecko ... alebo sa mýlim ?
    A ten pekáč ... veru sa mi slinky zbiehajú ... tekvicu so zemiakmi pečiem aj ja ... ale s cviklou som ešte nerobila ... Danka, dala si cviklu a mrkvu predvariť? Ak nie, zmäkli dostatočne ? ... Môj muž by mi tvrdé nejedol ... Pečenú tekvicu má rád ... Dani, maj sa dobre, paa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dobré ráno...sotva jsem příspěvek otevřela, řekla jsem nahlas mňam...tak krásné to jídlo je. A polštářek je tak krásně sladěný i ušitý, hned mi to do žil vlévá chuť na moje další projekty..a to jsem ještě nedovybalila a čekáme na víkend mladé....pěkný den a hodně zdraví....Mi.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Wunderschön ist das Kissen geworden.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. The hedgehog pillow is lovely. You have created it so beautifully and
    your meal looks delicious too.
    Have a nice day.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danka,
    tak vankúšik je parádny, dobrú látku si k nemu zvolila, veľmi sa mi páči. Pošleš mi prosím Ťa na mail, ako vyzerá z druhej strany? Teda ako sa zapíne. Ďakujem.
    Mňam, Tvoje večera vyzerá famózne, musím aj ja vyskúšať. My máme posledné dva týždne každý deň grilovanú cviklu a hlavne Kubík sa jej nevie dojesť. Vyskúšaj, bude Ti chutiť, keď chutí aj tomu môjmu a to má najradšej len mäsko :-)
    Včera bola u mňa kávička...
    Páááá

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Roasted vegetables look appetizing :)
    You have chosen the perfect fabric to finish off your hedgehog cushion, it looks lovely.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Dani, polštářek je moc pěkný. Ježkům kytičky moc sluší.M.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Krasna praca. Latku ste vybrali vybornu a ta vysivka sa mi tiez strasne paci. Krasny jesenny vankusik. A z tej druhej vysivky si myslim tiez ze bude vrecusko. Na susene jablcka alebo gastany ;) Mlska ma pekaci vyzera "mnamkovo" tiez to tak robievam. Len chlapom na vrch prihodim nohu z kury :D Cvikla takto upecena je super! Aspon mne chuti velmi ;) prajem este pekny vecer.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Danielko, ty umíš nejen krásně vyšívat, ale i nádherně šít. Vše je tak precizní, opravdu před tebou smekám.

    OdpovedaťOdstrániť