sobota 1. októbra 2016

Lapače rojov

Všetko mi to vyšlo, bavlnka postačila a aj kúsok zvýšil. Ešte zajtra a výšivka bude hotová:



Ja sa dnes zas o niečo lepšie cítim, opuch ustúpil, len som stále ospalá a mám čudný pocit v hlave. Neviem, či to je bolesť, či len nejaké šumenie. Celý život to mám s hlavou dobre, nebolieva ma a zdá sa, že mi celkom dobre slúži :-) Nechcela by som, aby mi po chorobe ostali nejaké následky :-((((((((

Celý týždeň bolo krásne počasie a ja som musela sedieť (ležať) doma. Od zajtra sa počasie zmení, dokonca na horách má aj snežiť. Choroba, nechoroba, na hlavu som si dala šatku a aspoň na pár minút som vyšla na dvor. Najskôr som si to zamierila k manželovi do dielne. Robil lapače rojov - rojolapky. Vraj sa to dá na lietač úľa a matke sa zabráni vyletieť z neho a tak roj neodletí. Snáď sa mi to na budúci rok podarí odfotiť :-)






Potom som obrala ačokču. Stále sa jej darí, je krásna, zelená. Na budúci týždeň bude už asi po nej:






No, a "hajde" domov. 

Ráno som v rádiu počula, že dnešný deň má sviatok káva - je Svetový deň kávy. Nevedela som, že aj káva má svoj deň, tak som trocha googlila. Nie je to starý sviatok, iba desaťročný. Dozvedela som sa, že 1. október patrí aj iným medzinárodným, či svetovým dňom. A je toho veru dosť: medzinárodný deň majú lekári, hudba, seniori. Medzinárodný týždeň má pešia chôdza do školy a školské knižnice. Svetový deň má cyklistika, chôdza, vegetariáni, a svetový týždeň majú deti. Pre mňa sú to väčšinou novinky.

Na počesť kávy som si ňou nahradila dnešný čaj. O desiatej som si k rozhlasovemu "Štúdiu svet" urobila obilninovú:


jedny okuliare na čítanie a druhé na vyšívanie :-)


Poobede som mala síce kávu, ale bez kofeínu:









Vidíte, Svetový deň cyklistiky som si tiež pripomenula. Bola to jednodňovka, 110 ročník "Okolo Lombardie", s cieľom v Bergamo. Bol to posledný európsky závod v kalendári World Tour. Víťazom sa stal kolumbijsky cyklista Esteban Chaves z Orica-BikeExchange.

Nech sa vám darí!
Daniela




10 komentárov:

  1. No vidíš a to je aj svetový deň tvorby pohľadníc :) dnes je teda krásny deň... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzka a toto som veru nenašla! Tak to máš sviatok! Nech sa ti darí pri ich tvorbe, nech ťa neopustí fantázia, máš ju skvelú!!!

      Odstrániť
  2. Dani, už se těším, až nám ukážeš líc výšivky. Posílám pozdrav M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marie, moc som rada, že sa ti moje vyšívanie páči tak, že máš záujwm j o líce :-)
      Dnes!
      Pááá

      Odstrániť
  3. Danka,
    teším sa na výšivku. Tú ačokču sadíš so semiačka? Musím to vyskúšať zasadiť aj ja, nikdy som ju nejedla...
    Rajolapky, to je také zlaté, ale verím, že veľmi užitočné. Manžel je veľmi šikovný :-)
    Pááá a vylieč sa skoro.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja pestujem ačokču druhý rok, nie je to nič také extr, ale mám ju rada len tak ku chlebíku a mužovi chutí krémová polievka, nevyžaduje veľa starostlivosti. Na jar sa ozvi a pošlem ti semienka!
      Rojolapky nazval podľa mucholapky :-)
      Pááá

      Odstrániť
  4. Danielko, jsem ráda, že už je ti trošičku líp. Na výšivku jsem zvědavá...kolem včel se člověk dozvídá pořád něco nového a zajímavého...
    Měj se dobře a papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, deň čo deň bude lepšie, len som spohodlnela za týždeň vylihovania :-)
      Včelárstvo je hotová veda a ja stále toho veľa neviem, i keď sa zaujímam :-)
      Pááá

      Odstrániť
  5. Joj moja a kdeže si to chytila, vraj mums?!? Tak na ten si dodnes pamätám. Dúfam, že už ti je aspoň trochu lepšie :-) S tým vatovcom si mi narobila chute, mňam, keby že si bližšie, veru by som sa ti aj na obed nanominovala ;-) Výšivka ako vždy vyzerá veľmi pekne, musím sa na ňu ísť pozrieť aj z predu, keď ju zverejníš. Prajem ti lepší a hlavne zdravší týždeň ako bol ten minulý. Papapa a drž sa :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš, Helenka, starý človek hotové dieťa, aj choroby sa ho také chytajú :-) Ale je to asi tým, že mladé mamičky sú moc premúdrelé a nedávajú deti očkovať, vraj je mumps celkom aj rozšírený.
      Maj sa fajn!
      Pááá

      Odstrániť