sobota 8. októbra 2016

Náš stromo-lezec :-)

Kostolík, vo veži zvon, a začiatok ďalšieho domu:



I keď to dnes vydržalo bez dažďa, bola zima, slnko za mrakmi schované, akosi smutno. Na spanie. To je teda v mojej chorobe aktivita, ktorú môžem hocikedy. Len dúfam, že mi to nezostane. Celý život spím menej ako priemer, nechcela by som sa na starobu premeniť na "darmospáča" :-)

Aspoň na chvíľu som vyšla na dvor. Boro sa tešil, myslel si, že ideme na prechádzku. Bolo mi ho ľúto, ale musí si ešte počkať.  Chýba nám to obidvom :-)

Zato Fúrio sa predviedol. Už to nie je malý kocúrik, je z neho kocúr:









Skoro celé poobedie som prespala. Zobudila som sa až na čaj o piatej. Urobila som si mätový:






a môžem vyšívať :-)


Nech sa vám darí!
Daniela

14 komentárov:

  1. Danka, výšivka je opäť veľmi pekná a jemná ... dá ti asi zabrať, tie krížiky vyzerajú veľmi malé ... ale výsledok bude stáť za to ...
    Furio je už fešáčisko, poriadny lezec ... vtáčiky sa musia mať na pozore ... Náš Filip lozil po stromoch keď bol mladší ... teraz je akýsi lenvý ... už dávno som ho na strome nevidela ...
    Danka, prajem peknú nedeľu ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lauri, ďakujem ti! Naozaj sú krížiky malé, ale keby som to vyšívala na paname, ako ja väčšinou vyšívam, bolo by to dosť veľké.
      Fúrio je asi akurát teraz na takéto hrátky, ešte mladý, ale už nie malý :-) V starobe sa mu veru nebude chcieť takto vystrájať, veď to poznáme aj my :-)))
      Majte sa s manželom dobre a držím prsty sestre!!!
      Pááá

      Odstrániť
  2. Dani, výšivka pěkně pokračuje. Kocourek Ti určitě dělá radost. M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, nato, že som doma, nechodím do roboty, mohla by pribúdať aj rýchlejšie. Ale vyšíva sa mi to dobre, robí mi to radaoať a to je to najdôležitejšie :-)
      Na kocúra rada takto pozerám, len sa nesmie ku mne priblížiť, nemám to rada :-(
      Pááá

      Odstrániť
  3. Ahoj Danka,
    tak zato u nás bolo včera nádherné počasie, svietilo aj slniečko, ale popoludní už ani nie, ale nepršalo. Krásny deň sme využili na návštevu akcie Jablkové hodovanie, ktorá sa u nás koná raz ročne a je tam všetko z jabĺk a medu, dokonca je otvorená aj výroba na spracovanie jabĺk... pre deti aj zvieratká, atrakcie, tvorivé dielne...
    No a popoludní sme boli v pravej indickej reštaurácii, jedlo bolo vynikajúce a servis perfektný, už dávno sme sa tak dobre nenajedli, škoda, že som nemala foťák, tak nabudúce.
    Čajík som mala tam, pravý indický zelený v organickej podobe, polovička si dala typický indický čierny s korením, tiež bol výborný.
    Výšivka bude krásna, bude z nej obraz?
    Maj sa krásne a veľa oddychuj, pááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aďka, tak to ste mali naozaj krásny deň! Ja mám rada takéto akcie, a jablká a med je výborná kombinácia. Určite si si s Kubkom prišli na svoje, aj niečo vytvorili v dielničkách.
      Ja som bola v indickej reštike raz, v Mníchove, a vešmi sa mi tam páčilo a výborne som sa najedla. Ani by som neverila, že tie ich jedlá, zvláštne nakombinované, sú také dobré. Dali sme si všetci naschvál niečo iné, aby sme mohli toho čo najviac vyskúšať a veru všetko bolo slvelé. Vy ste boli v BA, či je to u vás v Lužnej?
      Z výšivky zatiaľ neviem, čo stvorím, ale do rámu moc nie, lebo to je vianočné, tak to by som nechcela na celý rok na stene.
      Maj sa fajn a pozdravujem Kubka, veľkého škôlkara!
      Pááá

      Odstrániť
  4. I love this Christmas stitching that you are doing, Daniela! Nurdan's design is so lovely :)

    I hope you are feeling better--take care now!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Wow, Carol, you're first, you got to know it Nurdan design !!!
      Thank you both - I also Nurdan !!!
      I wish you a beautiful autumn days!
      Pááá

      Odstrániť
  5. Danielko, výšivka ti pěkně přibývá ... kocour je pěkný cirkusák .. to říkala sousedka o našem kocourovi.. o třech nožkách zvládal neuvěřitelné věci ...
    dobrý čajíček jsi si udělala.. já jdu teď před pátou na Pu-erh...teď už ty čaje opravdu chutnají jinak v tom nečasu ... tady už po kolikáté prší a je zima... ale má to taky něco do sebe .. doma teplíčko, ten čaj a taky něco pod zub jak říkáte u vás ...
    Měj se co nejlépe a dobré zotavení přeju. Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru cirkusák to je, a ako má rád, keď vie, že sa na ňom smejeme, to sa predvádza ešte viac. U nás sa hovorí, že kocúr je strešný zajac a asi to má niečo do seba :-)))
      Mätový som kedysi nemala rada a teraz, keď je z vlastného zberu, začal mi aj chutiť. Najskôr som si ho dávala do zmesi, aby som ho moc necítila a teraz ho vypijem aj čistý. A tá vôňa pri jeho príparave :-)))
      Ja som dnes mala čaj tiež s niečim na zub, ako vy hovoríte :-)))
      Pekný nový týždeň majte spolu s mami!
      Pááá

      Odstrániť
  6. Danielko, když jsi unavená a ospalá, je dobře, že poslechneš hlas svého srdíčka a odpočíváš. Až budeš fit, určitě se to zase srovná. A spala jsi i v noci?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Libuška, veď to je to čudné, že spím aj v noci a ešte k tomu musím ísť spať skôr, ako bežne chodím - vždy po polnoci. Teraz idem skôr, dlhšie spím a poobedie prespím. Zajtra idem na kontrolu, tak sa lekára spítam, či to môže byť z tých antibiotík.
      Ten bulgur môj muž ani nevyskúšal, to sú muži asi taký konzervatívni viacerí :-) Ja však rada skúšam všeličo :-)
      Prajem ti krásny nový týždeň, zdravíčka!!!
      Pááá

      Odstrániť
  7. No teda u vás sa toho zas udialo. Nakukla som do tvojej kuchynky s novým radiátorom a brlôžtekom. Máš to tam veru útulné. Bola som s tebou na bylinkách aj na prechádzke. Dala som si netradičný ibištekový čajík a dokonca aj "jednu kávu". Ako vidím Fúrio rastie do krásy a ty máš rozrobenú krásnu vianočnú výšivku. U teba sa stále niečo deje :-) Chodím sem rada, sú to moje malé nedeľné výlety. Prajem ti pekný týždeň, papa.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Helenka, to som rada, že sa dokážeš pri čítaní môjho blogu cítiť ako na výlete :-)
      I keď ty dávaš príspevok len v nedeľu, teším sa naň! Je to krásne, keď môžeme spoznávať cez blog človeka s úplne inými záujmami a predsa cítime blízkosť!
      Ja to aspoň tak cítim, sme iné a predsa nás to ťahá vedieť, čo ktorá robí :-)
      Pááá

      Odstrániť