nedeľa 25. decembra 2016

Vaječný likér

Ďakujem vám za komentáre! Moje včerajšie vianočné zamyslenie mi išlo priamo zo srdca. Som rada, že so mnou súhlasíte, priateľky moje :-)

Včera večer to u nás vyzeralo na skutočné Vianoce. V podvečer sa krajina schovala pod tenkú vrstvu bieleho páperia (snehu), teplota niečo pod nulou, chvíľami ostrý "špárový" vietor. Urobila som dobre, že som sa v noci vybrala na prechádzku dedinou. Domov som prišla 5 minút pred polnocou :-)))

Dnes je to úplne iné. Deň je upršaný, smutný, nehodno ani nos vystrčiť z domu.  Na druhej strane to má aj svoje výhody. Máme čas na seba, debatujeme s deťmi, rozoberáme rôzne témy......

Musím sa však priznať, že som chvíľami mala nutkanie začať niečo vyšívať. Ale! Moja maminka vždy vravela, že v tento sviatočný deň sa nemá šiť, prať, upratovať........odolala som :-)

Po celý deň sme to prežili bez televízora. Pred chvíľou sa deti odobrali do svojich izieb, manžel išiel už spať a ja som nakoniec predsa ten televízor pustila. Začal druhý diel filmu "Mastičkár". Viem to skoro naspamäť, ale pozriem si ešte raz :-)

Včera ráno som urobila domáci vaječný likér:

žĺtka ( 9), práškový cukor (2 lyžice), vanilkový cukor spolu vyšľahať, pridať salko (2)
spolu vyšľahať, prilievať vodku (0,7 l) a chvíľu ešte šľahať

preliať do fliaš a nechať pár hodín postáť,
ale my s manželom sme museli ochutnať,
výborný bol hneď, dnes je ešte lepší :-)

Nech sa vám darí!
Daniela









9 komentárov:

  1. Даниела,с Рождеством!))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danielko, domácí je nejlepší ... taky jsme ho dělávali ... ňam ňam ..
    U nás je deštivo už kolik dní .. dnes má být 10 nad nulou.
    papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Рождество-семейный праздник. А про вышивку в праздники так скажу: если вышиваешь на продажу, то нельзя, это как работа. А если вышиваешь для себя, для души то можно. Спрашивала про это у священника.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danielko, tak jsem si přečetla všechno zmeškané a jen dodám, že se to krásně čte a moc dobře se u tebe i papká. Jsi pilná a šikovná, hodně pochval máš i u mne na blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Hmmm, no mňam.:) Pred Vianocami som vysvetlila jednému svojmu dospeláckemu študentovi, čo fičí na strašne zdravej strave, že domáci vaječný likér je veselá vianočná verzia proteínového nápoja z fitka.:) Recept si hneď ukladám. Aj makové niečo urobím, ale až na Nový rok; keďže je to s ním takto. :) Navyše, je to chutné finančné opatrenie. :) No, hádam už len, že na zdravie!:)

    OdpovedaťOdstrániť