utorok 31. mája 2016

Papierovanie


Veru, papierovanie bolo mojou náplňou v škole po tieto dva dni. Tak mi pripadajú maturity v dnešnej dobe. Kedysi sme mali na jednej A4 na stroji naklepkané maturitné otázky, každý člen kúsok papiera na poznačenie si hodnotenia študenta, triedny učiteľ mal pred sebou protokol o skúške žiaka a zástupca riaditeľa vypĺňal výkaz a protokol o MS. Potom sa ručne vypísalo maturitné vysvedčenie.

Dnes jedna sada maturitných tém má 25 listov A4, k tomu kritéria hodnotenia, hodnotiace tabuľky, čelné listy, zloženie komisie...... a to všetko pre každého člena komisie! Všetko sa nakoniec nahrá do počítača a dokumenty sa vytlačia. Takto si vážime naše lesy :-((((




Papiere dokážu človeka zmoriť tak, že ani čaj o piatej nestihne :-)

šalviový s medom a citrónom

Minulý týždeň spravil Miško video z prechádzky na Kublove:





Nech sa vám darí!
Daniela

pondelok 30. mája 2016

Prekvapenie

Moja výšivka dnes podrástla len o pár krížikov:




Zo školy som prišla neskoršie, zas maturujem :-)
Aby sa mi v hlave "rozbrieždilo", dala som sa do šitia. Mala by to byť taška:




Šitie som nedoviedla do konca, prácu si treba šetriť, takže pokračujem zajtra :-)

Musím sa pochváliť! Naše deti sú skvelé! Robia mi radosť a samé prekvapenia. Už to, že si teraz blogujem na novom MacBooku, je pre mňa, vďaka Miškovi, hotovím zážitkom. Včera k tomu miska čaju Matcha..........O tom sa mi pred týždňom ani nesnívalo!

A viete, že dnes ma doma opäť doma čakalo prekvapenie? Na stole ma čakal balíček. Ľahký, čosi v ňom hrkotalo, zaslaný ako listová zásielka. Odkiaľ? Nejaká firma SLONline. Nič som si neobjednala. Tak čo to tam je?

Po otvorení som si zabudla aj ústa zatvoriť! Metlička a lyžička na čaj Matcha! Uf! Od koho? Hneď som napísala na spoločné správy Miškovi, či v tom nemá prsty. V zápätí som dostala jednoznačnú odpoveď: NIE. O pár sekúnd vysmiaty sajlík od Jurka. Bol to on. Objednal a zaplatil, dal poslať domov! Máte aj vy také skvelé deti?



metlička a lyžička z bambusu

ako prémia 6 cukríkov a dva čaje
Takže ste správne uhádli: na môj čaj o piatej (ktorý bol o niečo neskôr) som to s výberom  mala jednoznačné - Matcha:


Nech sa vám darí!
Daniela

nedeľa 29. mája 2016

Pažítka rozkvitla

Dnes som dokázala postaviť celú Eiffelovú vežu:




Už aj na Orave rozkvitla pažítka. V skorú jar mi Mirka podarovala obrovský trs. Jej kvety mi dnes zdobia kuchynské okno:

veľký trs - veľký kvet
malý trs - malý kvet




O niekoľko dní rozkvitne aj šalvia:


mäta

Zemiaky rastú a s nimi aj burina. Veľmi som zvedavá, či ich vykopeme toľko, koľko sme ich zasadili.  Každý zemiak navyše bude pre nás úspech :-)




O piatej som si urobila šalviový čaj, treba minúť vlaňajšiu zásobu:



Nech sa vám darí!
Daniela

sobota 28. mája 2016

Len tak, .........sobotne :-)

Dnes som po týždni vyšívala:




Včera som nebola v obchode a dnes nám chýbalo pečivo. Manželovi som dala na výber: upiecť niečo slané, či sladké? Vybral si sladké rožky:



Pobedie som strávila vyšívaním pri pustenom televízore. Po týždni som sa dostala aj k cyklistike. Zajtra už Giro končí. Dnešná etapa bola náročná, vysokohorská. Dokonca aj so snehom:





Dôkazom, že som sa dostala do vybehaných koľají, je aj dnešný čaj o piatej. Urobila som si zelenú práškovú Matchu, ktorú som dostala od Miška:



môj vlastný spôsob prípravy :-) 

Moja IT, trojvrstvová :-)))

Páčilo sa mi, ako mi na príspevok o Matchi napásal na G+ František. Vraj, akoby som išla na zeleno maľovať :-)

Nech sa vám darí!
Daniela


piatok 27. mája 2016

MacBook Air

Náš dom stíchol. Dnes naši starší chlapci odišli. Najskôr Miško s Maxíkom a poobede aj Maťko. Život sa nám vrátil do starých koľají. Ja sa po týždni vrátim k vyšívaniu. Od zajtra :-)))

Príspevok na dnes mám len krátky, ale veľmi krásny (pre mňa). Keď sme po včerajšom obede prišli domov, Miško mi nakázal sadnúť si k stolu. Predložil predo mňa Maxíkov Mac, vraj, skúsime, či mi to na ňom pôjde. Doteraz som vždy pracovala na NB s OS Windows. Bolo mi treba ukázať pár odlišností a šlo to :-)

A tak sa teraz môžem tešiť z nového MacBook Air!









niečo si hodiť do úst :-)



Mám po probléme so starým "mrznúcim" NB. Už včerajší príspevok som písala na tomto novom :-)))

Nech sa vám darí!
Daniela




štvrtok 26. mája 2016

Potešenie pre brucho aj oči :-)

Stále nevyšívam! Niet času :-)

Dnes sme sa boli naobedovať v reštaurácii Koliba v Dolnom Kubíne:








Po výbornom obede sme išli na prechádzku mestom. Zastavili sme sa v cukrárni na zmrzline a spokojní sme sa vrátili domov. Doma ma čakalo obrovské prekvapenie, ale o tom niekedy neskôr :-)

Na prechádzku na Kublovo sme išli v trolici - ja, Maxík a Miško. Vyzbrojili sme sa fotoaparátmi, ako Japonci do Prahy :-)))
























Kto sa dopracoval až tu, uvidí aj kvietky na mojom kuchynskom okne:





Nech sa vám darí!
Daniela