pondelok 9. januára 2017

Definitívne po .......(Vianociach)

Ďakujem vám za krásne komentáre! Je to tak, zima a s ňou všetko, čo k nej patrí, vládne celej Európe. U nás bol ešte včerajší deň krutý, ale noc už priniesla oteplenie, ak sa -10  ºC   môže povedať  oteplenie :-)

Macko Pu si užíva sladký zimný spánok:



Dnes som po dvoch týždňoch "narukovala" do práce a to pre mňa znamená definitívny koniec Vianoc. Začala som tým ťažším týždňom, takže môj organizmus mal čo robiť. Doma som mu pomohla hodinkou v perinách :-)

Najskôr pohľad na Choč:



Z kuchynského okna som si upratala vysvietenú vianočnú dedinku. Od Lenky som dostala cyklámen perský, tučnolist mi cez sviatky podrástol, vytiahla som svoje prvé srdiečko (vidieť na ňom, že som sa v ich výrobe zlepšila), pre potešenie očí som si na okno vystavila vianočný darček (čajník) a k stále zimnej atmosfére mi nechýba plamienok čajovej sviečky:


hodil by sa červený črepník, ale nemám :-) 



Čaj som si dala do ďalšej starej šálky, ktorá patrí tvarom do série k tým predošlím. Nuž, a čajík v nej je  ovocný pečený:



čaj mi pomaly končí, ale vydržal vyše roka :-)

A aby som sa hneď dostala do zabehanej koľaje, idem teraz niečo uvariť, aby sme mali zas na tri dni. Bude to len nejaká sýta polievka. Ešte neviem aká, to mi povie komora :-)


Nech sa vám darí!
Daniela

11 komentárov:

  1. Прелестный сонный мишка! :-)) Очаровательный малыш! Красиво и уютно у тебя дома, Даниэла.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka,
    výšivka Ti krásne rastie, čoskoro sa "vyfarbí" aj macko :-)
    Škoda, že nebývaš bližšie, hneď by som Ti darovala jeden červený či cyklaménový črepník, mám asi všetky farby...
    Verím, že po dlhšej dobe ísť do práce bola záťaž, prajem Ti veľa síl a chuti.
    Fotka je krásna, my máme iba malé kôpky snehu, škoda.
    Tak pekný večer, pá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Совершенно умильный мишка, своим благостным видом и окружающих настраивает на сон:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Oh oui,le petit ourson est bien au chaud Daniela!
    Les photos enneigées sont splendide ,mais vos temperatures sont glaciales,chez nous cela fait beaucoup d'hiver
    ou il fait un gris,que du gris,et le moral ne tiens plus le coup,nous avions un peu de neige les derniers jours,mais pas terrible!
    Belle semaine a vous Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danielko, doufám, že jsi fit a že se ti zase v práci líbilo. Sněhu máte fůry, to tady neznáme. Tak ať se ti daří po celý rok!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. I hope you have had a lovely festive break Daniela.
    Great stitching, the little bear certainly looks comfy.
    Stay safe with the weather.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dobrý večer teta Danka, no, ja by som sa najradšej po tých 2 dňoch v škole tiež zase šmarila na obláčik, ako ten milý medvedík a odfukovala pod hviezdami s mesiacom. :) Ale nedá sa. :) Choč je krásny. Ja by som sa s ním asi vždy v okne potajomky zdravila. :) Páči sa mi veľmi. Čo sa minulých receptov týka, to je také zlaté. Ja sa tu hádam aj tak nenásilne variť také tradičné jedlá naučím. Lebo tie ja veľmi stále neviem (ale to je tajomstvo). :) :) Milučký večer.Papa

    OdpovedaťOdstrániť
  8. What a lovely picture of your snow covered mountain--Choc is so lovely :) I hope your weather warms up soon, Daniela. In the mean time--happy stitching and tea drinking!!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Даниеэла, привет! :-) Какой милый, славный, хорошенький мишка! Думаю, ему сняться чудесные сны. :-) Красивые цветы, уютный дом, вкусный и полезный чай - настоящее наслаждение! Хорошего нового дня! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Danielko, u nás se po setmění začal sypat sníh ve velkém.. to jsem zvědavá na ráno.. v noci i přes den má být slabě nad nulou... je to tu bílé skoro jako na Choči ... cyklámen je hezký.. taková krása do domu ...
    já si poslední dobou dělám dost čaj se zázvorem..
    Hezký večer ti přeju, papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť