utorok 3. januára 2017

V snehu :-)

Ďakujem za komentáre! Dozvedela som sa z nich veľa o vašich zvykoch. Väčšina z vás pozná imelo už od svojho detstva, mávate ho aj v svojich domácnostiach ako súčasť vianočnej výzdoby.  Ale u nás to fakt zvykom nie je. Potvrdzuje to aj komentár Mirky, ktorá je z našej dediny a tiež ho mala tento rok po prvý raz. 

Ale na G+ mi napísala priateľka Majka z Ružomberka, že jej ocko vždy na Štedrý deň prišiel domov s imelom pre maminku. A to nás delí len pár kilometrov. Keď som nad tým dnes premýšľala, rozpamätovala som sa, že na trhu v Bratislave som imelo videla počas mojich študentských čias koncom 70. rokoch minulého storočia a veru som nevedela, čo to je a načo to je :-)
Takže to uzavriem takto: Iný kraj, iný mrav!


Dnes je už všetko jasné:




Obloha bola dnes zatiahnutá, deň tmavý s občasným snežením. Po odpočinku v posteli som mala dve možnosti: Buď si urobím kávu a budem vyšívať, alebo sa naobliekam a pôjdem na prechádzku. Druhá možnosť je správna :-) 










Do dediny som sa dostala už za úplnej tmy:








Dve hodiny strávené v prírode, v padajúcom snehu a za tmy, boli výborné. Domov som prišla rovno na čaj:


čierny gruzínsky čaj

pamätáte na to čierne na šálke?

Nech sa vám darí!
Daniela








16 komentárov:

  1. Danka,
    výšivka je roztomilá, to bude určite pre nejaké bábo :-) Bude aj farebná?
    Krásne je tam u "vás", tu po snehu už ani stopy, ale hlásia ochladenie, tak uvidíme. Večerné foto super, nebojíš sa sama takto navečer na svojich potulkách? Či Ťa sprevádzal Boro?
    Aj ja som si dnes dala čierny čajík, super sme sa zhodli :-)
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Platne, to boli časy, niekde ich ešte určite máme :)

      Odstrániť
  2. Daniela, have you received my parcel? It's been almost 20 days!!!!

    Also I haven't received your parcel yet!!!

    Each year, it takes longer and longer :((

    Paaaaa

    Lovely snowy picures by the way ♥


    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dobry vecer. Cierne kruzky na salke su platne 😊 sme sa ich napocuvali ako deti. Najma rozpravkove. Doma sme mali aj premietacku. To bolo super vecer premietat na stenu 😆 Dnesne deti uz pomaly nevedia co je CD a o kazetach do magnetofonu ani netusia 😉 Och krasne casy to boli 😢

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Aj u nás dnes snežilo ... ako rada by som sa obliekla a šla sa prejsť ... Ja sa však stále váľam v perinách s čajom a tabletkami ... Pokochala som sa aspoň tvojimi fotočkami ... :) krásne ...
    Dani, k tvojmu dnešnému sviatku, aj keď takto neskoro ... ti prajem všetko, všetučko len to najlepšie, nech zlo a choroby obchádzajú teba a celú tvoju rodinku ... :) paa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Et vous avez raison!
    une promenade c'est parfait,et moi je n'en fait jamais!!!!!!faudrait que je prend exemple sur vous Daniela!
    Amicalement

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Hi Daniela, your new cross stitch is very sweet:) The snow pictures are lovely! We are still having noon temp as 30C outside.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Danielko, tak jsem si otevřela tvůj blog k snídani .. dobrá kombinace !
    Zima u vás je jak v pohádce... tady máme taky bílo .. já teď popíjím "babiččinu zahrádku" ovocný čaj... a na to černé na hrnečku si dobře pamatuju.. ještě mám dost desek, ale gramofon už ne... třeba někdy ...
    Opatruj se a zatím papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Для нас омела тоже не привычна. Фотографии с падающим снегом очень красивые.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Danielka, krásny nový rok prejem Tebe a celej rodinke, veľa zdravia hlavne, to je najhlavnejšie. Bez neho sa nedá. A taktiež k meninám Ti blahoželám. (ja som Dana, marec.:))
    Som trošku opozdená v tomto novom roku. Ale šak nevadí,že?:):):) Maj sa krásne. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Dani,máš krásné zimní fotografie. To byla pěkná procházka. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Danka, všetko len to najlepšie do nového roku tebe aj celej tvojej rodinke, nech sa vám darí vo všetkom a nech tvoj blog je vždy plný takých krásnych a zaujímavých príspevkov ako to bolo aj minulý rok. Ďakujem ti za to, vždy si všetko poctivo prečítam aj keď sa ku každému nevyjadrujem v komentároch. Máte to u vás na Orave krásne zasnežené, vlastne dnes je tak už aj u nás nižšie na Strednom Slovensku ale dosť je sneh mokrý, neviem či vydrží...tiež som začala chodiť na prechádzky po Novom roku, pohyb potrebujem ako soľ, nech aspoň pár gramov zhodím :) Danka, maj sa pekne. Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ein gutes Neues Jahr für dich, liebe Daniela!
    Oh, ihr habt ja schon Schnee, wir leider nicht.
    Viele Grüße, Jutta

    OdpovedaťOdstrániť
  13. L'orsetto sulle nuvole è fantastico! Bellissimo il paesaggio con la neve, da me non è ancora arrivata! Tanti auguri per un felice 2017 con un abbraccio.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Glücklich schläft der Bär auf seiner Wolke ... wunderschön !!
    Paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Danielka, u nas dnes tiez konecne napadol sneh a bolo nadherne :) Este Ti chcem dodatocne popriat k vcerajsim meninam vsetko len to najlepsie :) A na vysivku som zvedava, zatial vyzera velmi dobre :)

    OdpovedaťOdstrániť