pondelok 30. januára 2017

Všeličo :-)

Ďakujem vám za komentáre! Alenke budem tlmočiť, že sa vám veľmi páči jej kuchyňa. A to ste ju nevideli celú! Kuchyňa má príjemnú atmosféru, radosť v nej variť a piecť :-)

Zajtra sa končí január a ja len začínam s úlohou na Christmas Ornie SAL. Zrejme o deň budem meškať, ale úlohu splním :-)

Januárovou témou je stromček, ale na mojej výšivke ho zatiaľ nevidieť:


Voľný pondelok som venovala vyšívaniu a domácnosti. Ušlo mi to ako voda v rieke :-)

Hneď ráno som dostala od Mirky foto Choča a vychádzajúceho slnka:


Slnko spoza Choča vychádza v zime z jeho pravej strany. Na Nový rok to bolo o 9:30 h., teraz to je už o 8:57 h., už ho veru vidieť vyššie. Onedlho bude nad Chočom, jeho lúče budú teplejšie, zima  začne uvoľňovať miesto jari :-)

Dnes som sa aj nahnevala. Do kávy si kupujem už dlho mlieko Maresi. Teraz som urobila výnimku a kúpila som si Pilos Coffe cream. Šípka ukazuje, kde treba potiahnuť a nádobu otvoriť. Potiahnem a nič. Potiahla som poriadne, "dzindzík" som odtrhla, ale mlieko sa neotvorilo. Musela som použiť nôž :-(


neznášam takéto "spravy"

Od Miška mám tiež pekné foto. Včera boli s Maxíkom V Bad Wiesse pri Tegernsee , kde sa obloha posiala farebnými balónmi:









Pred piatou som si urobila šalviový čaj. Mám rada jeho horkú chuť, ale manžel chce, aby som si do bylinkových čajov dávala lyžicu medu, pretože ho inakšie nezjem :-)



Nech sa vám darí!
Daniela

7 komentárov:

  1. Danka, k tomu mliecku Pilos...kupila som si ho 2x, prvykrat som nad otvorením maturovala pol hodinu, odtrhlo sa mi vsetko co sa dalo, musela som pouzit noz... ale povedala som si ze dam tomu sancu ..ked sa to zopakovalo aj druhykrat, som si povedala, ze to mlieko nie je vyrobene pre mna :) Tie balóny sú super!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danielko, nevím jestli se nepletu.. kdysi jsem podobné mlíčko taky nemohla otevřít .. nakonec jsem na "ťuplik" zatlačila a zvedla ...
    Před lety jsem marodila a celý den ležela v posteli.. z okna byla velká obrazovka a viděla jsem jen nebe ... najednou pomaloučku se začly rojit
    balóny.. tak pomalu a klidně ... bylo jich plno ..velký zážitek !
    Šalvěj mám taky ráda, ale do bylinek většinou nic nepřidávám ..
    Napadlo nám hóóóódně sněhu ! Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lovely winter images Daniela ♥♥ Sun rising behind Choco is a perfect capture♥

    Paaaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Love the hot air balloon advertising the LEGOLAND fun park!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danka,
    krásnymi fotkami si nás zásobila.
    Už som zvedavá na výšivku...
    Ja si do kávy tiež rada pridávam Maresi alebo klasické plnotučné mlieko, i keď to Tvoje som už tiež v obchode zaregistrovala.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vidím, že asi jen u nás je tak šedivo, sníh padá, ale sluníčko nikde. Škoda, je to takové smutné.

    OdpovedaťOdstrániť