piatok 3. februára 2017

3 hodiny čakania :-(

Zdá sa, že moje vrecúškové série sa páčia aj napriek tomu, že sú bez výšivky :-)
Všetkým vám ďakujem za krásne komentáre!

Dnes som nevyšívala. Pripravila som si novú výšivku, ale chuť mi akosi vyprchala už cez obed. Tentoraz to bude farebne chudobná výšivka, ale maximálne zaujímavá, nevšedná a bude to zas darček:

Všimnite si tie vintage okuliare. Sú po mojom svokrovi,  ktorého sme odviezli v zlom zdravotnom stave do nemocnice v deň polročného vysvedčenia v roku 1991. Náš, v poradí druhý syn Maťko, vtedy takmer 10 ročný, veril, že sa vráti domov zdravý a uvidí jeho vysvedčenie. Čakal na neho, ale nedočkal sa :-(((

Na čítanie používam svoje okuliare, ale na vyšívanie mi už nestačia. Viem, mala by som ísť na očné vyšetrenia a zadovážiť si nové okuliare. Vy už viete, že mám fóbiu z lekárov a pokiaľ to nie je skutočne nevyhnutné, k lekárovi ma nik nedostane.

A predstavte si, že dnes bol ten "slávnostný" deň, kedy som u lekára bola! Už minulý víkend ma zas bolelo ľavé ucho, v pondelok večer som cítila, ako mi to prechádza na pravé a v utorok a stredu som bola v bolesti. Od minulého piatku som mala naplánovanú návštevu ORL lekára. V skrátenom čase - len týždeň - som sa na to psychicky pripravovala a dnes som strávila v ambulancii celé tri hodiny čakania :-(

Keď som prišla, sedelo tam 7 ľudí. Odhadla som to na hodinu čakania. To už vydržím, nie? No, pravdu povediac, nech viem, že medzi tým zoberú niekoľko pacientov objednaných na danú hodinu, k tomu pár svojich protekčných a príde za lekárom manželka s dvomi deťmi, verte mi, nečakala by som tam. Aj keď som už bola psychicky pripravená :-(((

Po troch hodinách sestrička zavolala pani, ktorá prišla po mne a to som sa už ozvala. Našťastie aj pani si uvedomila, že by som mala ísť pred ňou a nedošlo k ničomu ostrejšiemu. Po troch hodinách čakania ma lekár vyšetril za tri minúty. Povedal, že mám chronický zápal uší a predpísal mi mastičku.  Hotovo, vybavená! Tri hodiny čakania pre tri minúty vyšetrovania!

Poobedie som strávila pri Lenke v Istebnom. Dali sme si spolu dobrú kávu a "popásli" sme si jazýčky :-)

Z dnešného dňa nemám fotky. Veď ako odfotím čakáreň, kde sa premlela kopa ľudí. Aby to nebolo bez nich, Miško mi poslal dva krásne zábery z  Bad Wiesse pri Tegernseekde bol už aj minulý víkend. Zapáčilo sa mu a dnes sa tam vrátil :-)




V stredu som si všimla, že moje topánky robia krásne stopy v čerstvom snehu:



Domov som prišla neskoro a po káve som nemala chuť na čaj. Lenka mi dnes pripomenula aróniu. Pozabudla som, že mám aróniový likér. Takže dnes večer som čaj vymenila za niečo "ostrejšie" :-)






Nech sa vám darí!
Daniela

8 komentárov:

  1. Приятная измена чаю:), думаю, он простит:)
    Желаю Вам здоровья и хороших выходных!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dani, ten likér z aronie je asi chutný, že ? Přeju, aby ouška nebolela. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Earache is awful, I hope you will get better soon.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. I know what is the next stitching project :P

    Paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danka,
    tak to ma mrzí, že máš zdravotné problémy, prajem skoré uzdravenie!
    Už teraz som zvedavá na výšivku, ja som už dlhšie nič nevyšívala, akosi som nemala chuť...možno dnes.
    &likér z arónie som ešte nepila, určite je veľmi chutný, ja mám ešte čokoládový z Vianoc, asi si cucnem ten :-)
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dani ... o čakaní u doktorov a vôbec o zdravotníctve viem svoje ... žiaľ ... je to hrozné a ešte horšie ... u nás sa napríklad chodí k endokrinológovi, ale aj k neurológovi o piatej ráno, aby sa pacient zapísal do poradia, lebo len prvých 5-6 pacientov dostane číslo ... ostatní majú smolu ... hrozím sa, kam to ešte dôjde ...
    Okuliare retro - neretro, hlavne, že cez ne dobre vidíš ... a na výšivku sa teším ... :) Krásne sú tieto nočné fotky balónov .. to musela byť krása na oblohe ... Aróniový likér som nikdy nepila ani som sa s aróniou nokdy nestretla ... Idem si ju vygoogliť ... :))) Tak sa milá Danka opatruj a lieč sa ... dávaj si na seba pozor ... prajem peknú nedeľu ... Pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Three hours waiting - that is terrible - and for three minutes examination! I bet he charged an arm and a leg, too! Hope that your ear infection clears up very soon, my dear.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Jak tak koukám, tak je to u vás stejné, jako u nás. Málo lékařů a ještě k tomu si každý dělá co chce, že? Tak ať je ti brzy líp!

    OdpovedaťOdstrániť