piatok 10. februára 2017

Ako ma Jarka prekvapila

Ďakujem vám za komentáre a za starosť o moje zdravie! Veľmi si vážim, že so mnou súcitite a dokonca aj radíte. Rada všetko vyskúšam. Dnes som v škole bolesť nevydržala a zas som sa uchýlila k tabletke. Robím to nerada, ale keď človek potrebuje fungovať, niet inej možnosti. Keď som prišla domov, zaľahla som a kríže dobre vyhriala. Zdá sa mi (ťuk, ťuk, ťuk), že je to lepšie :-)))

Plán so šitím mi nevyšiel, tak som si pripravila aspoň niečo nové:



Vďaka blogovaniu som si našla veľa blízkych duší po celom svete. S viacerými sme si blízke tak, akoby sme sa dobre poznali aj v reálnom živote. Jediné, v čom cítim "múr" je moja jazyková neschopnosť. O to krajšie je priateľstvo s Jarkou (ČR), pretože naše rodné jazyky sú tak blízke, že nepotrebujeme translátor :-) 

Dnes ma Jarka prekvapila tak, že aj bolesti išli do úzadia. Na stole ma čakal balík:




Jarka žila dlhé roky v Prahe, ale posledné roky žije 7 km od Plzne. Darčeky teda súvisia s Plzňou. Dozvedela som sa z nich veľa z jej histórie. Prekvapilo ma, že Plzeň má vo svojom mestskom znaku ťavu dvojhrbú. V prvom momente som nerozumela, prečo mi Jarka poslala šálku práve s ňou. A ono to je symbol víťazstva, odvahy a chytrosti občanov Plzne už takmer 600 rokov :-)

Na fotografii je plzeňský kroj slobodnej devy. Zaujala ma obrovská biela mašľa v čepci na hlave. Pripomenulo mi to dizajn Nurdan, ktorý vytvorila len pre mňa. Vyšila som ho podľa jej vzoru a druhý obrázok som trocha pozmenila. Je to krásny dizajn, určite si kliknite tu!


Jarka myslí aj na moje šitie. Poslala mi tri látky, jedna krajšia, ako druhá a tretia. Najviac si na nich cením, že sú to látky, z ktorých kedysi šila Jarkina maminka a toto sú zbytky. Pre mňa získali tým na hodnote. 





Zo "sveta orieškov a čokolády" sú tieto mlsôtky:

chrám Svätého Bartolomeja v Plzni

čaj a zázvorové cukríky :-)
pero "Pilsner Urquell" a romantický trhací blok :-)


Jarka, priateľka moja, veľmi ti ĎAKUJEM za prekvapenie a za tieto krásne vecičky!!!!!!!!!! Zas som tvoj dlžník :-)

Môj dnešný čaj mal šálku jasnú:


zelený Darjeeling od Jurka :-)
šálka z Plzne :-)

Nech sa vám darí!
Daniela
   

7 komentárov:

  1. Να χαρείς τα όμορφα δώρα σου και περαστικά σου !!!
    Πολλά φιλιά !!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hi Daniela, Hope you feel better soon. Lovely gifts from your friend :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dani ... Prekrasne darceky ... tesim sa s tebou ... aj priatelstva po sieti su uzasne ... Prajem ti pekny vikend, uzi si ho v pokoji a oddychuj ... Zdravie mame len jedno, tak si ho chran ... paa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Great parcel from your friend, full of goodies :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danielko, jsem ráda, že ti balíček udělal radost. Je moc fajn, že látky skončily ve správných rukou, bylo by jich, myslím, škoda. Dívala jsem se na dizajn Nurdan a obdivuju kdo toto umí. Fakt je tam taky pěkně veliká mašle a fotka s Lenkou - takové pěkné malé žabky. ♥
    Přeju ti ať tě nic nebolí a nezlobí. Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. What beautiful gifts from Jarka!! I do hope you are feeling better very soon, Daniela!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásne darčeky si dostala, teším sa s Tebou!
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť