štvrtok 30. marca 2017

Klimt a môj čaj, ........ dá sa :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre na posledný príspevok!

Výšivka pokročila a som rada, že zajtra, v posledný marcový deň, to predsa ešte stihnem :-)


Gustav Klimt (* 14. júl 1862, Baumgarten – † 6. február 1918, Viedeň) bol rakúsky maliar a grafik, symbolista, jeden z najvýznamnejších predstaviteľov secesie, vedúca osobnosť viedenského modernizmu.

Bozk je obraz Gustava Klimta, vrcholné dielo jeho tzv. zlatého obdobia. Zrejme najznámejší Klimtov obraz. Namaľoval ho medzi rokmi 1907 a 1908.


Rozmery originálu sú 180 cm × 180 cm. Obraz dnes visí v galérii Belvedere vo Viedni (Österreichische Galerie Belvedere):



Nuž, čo majú Klimt a jeho Bozk spoločné s mojim čajom?

Pozrite, čo som dnes dostala:



aj keď hudbe nerozumiem, Mozartove gule môžem :-)
sladký koláčik - indická halva


Dostala som balík od Kumari (Danka), ktorá je čitateľkou môjho blogu, ale sama blog nemá (preto žiadny odkaz). Určite ste si všimli jej milé komentáre. Zo začiatku som nevedela o koho ide, až neskôr som sa dozvedela, že študovala na VŠ s našim Maťkom :-)

V balíku som si našla dlhý list, ktorý som si prečítala už niekoľkokrát, tak dobre sa číta. Danka, moc ti ďakujem za krásne slová a za balík! Ale nedá mi nepripomenúť, že moje výšivky som ti poslala bez nároku na odplatu, len a len pre moju radosť z darovania!

Viete, čo to je petrichor? Ja som nevedela, ale už viem - tak sa volá vôňa po daždi, pre ktorú aj ja chodím už počas letnej búrky von, aby som sa jej nadýchala čo najviac. Rada si o tom prečítam v knihe Veroniky Šikulovej :-)

Pri zajtrajšej káve si zapálim sviečku s vôňou kávy vo svietniku tiež z kávy. Poslúžil mi na prekrytie listu, pretože podpis Dankinej malej dcérky Angie vám musím ukázať:

Angelka, ďakujem ti za tvoje písmenká, si veľmi šikovné dievčatko!!!

Dnes som zas mala vyriešenú dilemu, do ktorej šálky si urobím čaj o piatej :-)


zelený darjeeling

halva má zvláštnu štruktúru, ešte som sa s takým koláčikom nestretla,
rozpadáva sa na malé, povedala by som ihličky :-)

Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela




6 komentárov:

  1. Balíček určite potešil, to ti verím. :) Danka, máš perfektné dva záhony so super zeminou. :) To bude úroda...už to vidím... :) Maj sa krásne. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Klimt je môj obľúbený. Keď som bola v Prahe navštívila som galériu s jeho maľbami, bol to krásny zážitok.Čajík z takého krásneho hrnčeka, dvojnásobný pôžitok. Pekné jarné dni. Monika

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka,
    krásne darčeky si dostala, teším sa s Tebou.
    Maliara Klimta mám rada aj ja, v poslednej dobe sa akosi vracia "do módy".
    Ten čajík Kusmi Tea je originál? Od tej istej značky som Ti aj ja poslala ten čaj s ružovými lístkami, je to veľmi dobrá značka čajov...
    Som zvedavá na výšivku.
    Prajem Ti pekný víkend, pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Prajem milý dnik teta Danka, teším sa, že sa nič nerozbilo. :) A pravdaže,aj toto malinké prekvapenie je na 100% zo srdca,(ako píšu na mojom vyšívanom srdiečku) :) a len pre radosť Vašu aj moju- teším sa, že trochu spríjemní ďalšie vyšívanie, alebo oddych. :) Vy máte toľko energie a stále niečo robíte, že ja mám niekedy pocit, že musím oddychovať aj za Vás. A pri blogu usilovne oddychujem. :) Výšivka krásne rozkvitá. :) Pekný dník želám, aj Angelka. Pripravuje so mnou materiály pre študentov. ;)Papá.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. You made a good progress on your embroidery, Daniela! :)
    I have a big poster of The kiss painting, got free on shopping in a bookstore few years ago, it is still not opened. Lovely gifts from your friend! The sweet, soan papdi, which comes in this package is a bit dry version so that it lasts for weeks/months. There is another version which we get in sweet shops which also has similar layered structure but is a bit softer and doesn't crumble and stays for a week or two.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dani, je patrné, že balíček Ti udělal velkou radost. Včera jsem také dostala dárek od blogerky Marcelky- knížku o patchworku. Je to krásné, že se takto dovedeme potěšit. Výšivka Ti pěkně pokračuje. A hrneček- Klimt, ten je super. M.

    OdpovedaťOdstrániť