nedeľa 12. marca 2017

Len tak, ...........karfiolovo :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre na minulý príspevok!

Opäť som začala malý projekt. Bude to darček pre malého milovníka mačičiek:



Začalo ma lákať štrikovanie. Vytiahla som obrovský kufor, kde mám svoj "poklad". Len škoda, že vlny v ňom sú v rôznych hrúbkach. Vybrala som si teda tú, ktorej mám najviac a začala som pracovať na deke. Na internete som si pozrela pár videí a ide to :-)




Teraz sa mi zdá, že celé sivé to bude smutné. Zajtra sa zastavím v galantérii a dokúpim niečo na spestrenie v rovnakej hrúbke. 

Spomínala som, že manžel má problém so zubami a dopadlo to tak, že v piatok sa zobudil opuchnutý a ubolený. Zubár mu trocha pomohol a nasadil antibiotiká. Zajtra ide k nemu zas, snáď bude lepšie.

Na obed bolo teda treba niečo mäkké, aby manžel nemal problém s jedením. Mala som vyhliadnutý dobrý recept na blogu u Evky - karfiolové karbonátky. Nuž, ako to u mňa býva, výsledok je vždy iný :-)

dva rožky som rozmočila v mlieku a vyžmýkala, cesnak, cibuľová vňať
nastrúhala som syr
uavarila karfiol, nechala dobre odkvapkať
pridala som do misy s rožkami a pomiesila
pridala som syr a vajcia
dala som mleté čierne korenie, papriku, majoránku a soľ, vymiešala som to a zistila som, že aby som z toho vytvarovala karbonátky, musela by som pridať viac strúhanky, tak som sa rozhodla, že lepčie to bude, keď to zapečiem :-)
zapekaciu misu som vymastila a vysypala strúhankou

navrch som dala plátky masla a do rúry najskôr na 200ºC, potom na 180ºC
k tomu zemiaky a nakladané ačokče v náleve "do chua" :-)
aj keď mi to nevyšlo tak, ako malo, je to výborné :-)

Dnes som si urobila šípkový čaj. Šápky som najskôr rozdrvila a aj tak som nálev nechala vylúhovať 15 minút. Ak by som chcela robiť čaj z celých šípok, musela by som ich variť dosť dlho a tým by sa vitamín C v nich úplne zničil.








Ďakujem vám, že ste sa aj dnes zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

8 komentárov:

  1. Именная чашка- так мило!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka,
    pozerám, že štrikovanie Ťa chytilo, asi to chce trochu aj zmenu, teším sa na farebnú kombináciu deky.
    Obdík ste mali veru výborný, aj ja rada improvizujem. Manželovi želám skoré uzdravenie, bolesť zubov je asi to najhoršie...
    Prajem Ti úspešný štart do nového týždňa, pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Šípkový čaj, ten já můžu a naštěstí mám ještě nasušené zásoby od loňska. Ale bohužel jsem přestala plést, protože mě vždy hodně bolela ramena ( asi není divu, protože manžel měří dva metry a svetry na něj už něco váží). Doufám že tvému muži se brzy uleví.
    Zdravím všechny, tentokrát z druhého konce světa.
    Romana

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danielko, držím manželovi palečky a doufám, že už je dobře. Jinak s tím květákem jsi mne naladila, to musela být dobrůtka, kombinaci se sýrem mám moc ráda. A ještě stačíš plést? Jsi to ale šikulka. Moc zdravím.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danielko, ty teda štrikuješ i do deky ses pustila, určitě ji pěkně nakombinuješ. Květák mám moc ráda, zrovna ho měli docela levný, tak když bude koupím a udělám s tím sýrem, to jsem nikdy nejedla. Dnes jsem dostala sklenici šípků, tak jsem měla taky čajík, ať jsme zdravé. Manželovi přeju, ať ho zuby brzy přestanou zlobit! Ta konývka je naprosto kouzelná, ale to už jsem určitě někdy psala.
    Ať se úterý vydaří, papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danka, tak si recept ozaj upravila tým zapekaním ale aj tak sa dá, hlavne že chutí, teda dúfam, že chutilo a hlavne manželovi sa dobre žulo, ne je to príjemné jesť s boľavými zubmi, ach jaj...začala som čitať tvoje príspevky od najstaršieho tak som zvedavá na konečný výsledok ako bude deka vyzerať...idem teda čítať ďalej.

    OdpovedaťOdstrániť