utorok 7. marca 2017

Po víkendovom vetre

Priateľky moje, ďakujem vám za podporné slová, ktoré ste mi vyjadrili na môj včerajší príspevok o anonyme. Poradili ste mi hlavne nevšímať si ich, Ingrid z Mi Stitch mi poradila uverejňovať komentáre až po schválení. Má to tak urobené aj môj manžel na svojom blogu.  

Keď som uvidela dnes v e-mailoch ďalší anonym, hrklo to už vo mne. Ale! Nebol to anonym, ale neprihlásená čitateľka mi napísala po prvý raz, nuž a ako sa patrí, podpísala sa. Mária, veľmi vám ďakujem za váš názor! Veľmi mi pomohlo prečítať si vaše slová a dojalo ma, že aj vaša malá dcéra si rada prečíta moje príspevky a páči sa jej zvyk pitia čaju v rôznych šálkach. Ďakujem vám obom!

So zaujímavým názorom na francúzsky anonym prišiel môj manžel. Vraj, ak ide ozaj o francúzsku čitateľku/ľa, vďaka zlému prekladu si môže myslieť, že vám ďakujem za komentáre, ktoré si od vás vyžadujem na nový príspevok. A to by bolo fakt neslušné vyzývať vás, aby ste mi ich písali. 

No, nech je to už ako chce, týmto to uzatváram a ak to bude pokračovať, budem riešiť.


Dnes som prišla zo školy unavená, ale plná chute do vyšívania. Potrebovala som relaxovať s ihlou v ruke:



Dve hodiny som sa venovala aj štrikovaniu. Ak mám porovnať tieto dve činnosti, tak štrikovanie sa mi zdá byť oveľa jednoduchšie a lepšie aj pre oči :-)

mala som 100g pradienko vlny, zajtra bude spletené :-)

Cez víkend bolo u nás veľmi veterno a odniesol si to starý strom v horičke pri kaštieli. Ale bolo to vlastne šťastie v nešťastí. Horšie by bolo, keby spadol cez strechu kaštieľa. Našťastie si to odniesla len strecha prístrešku pred vchodom:











Pred necelým rokom sa len neďaleko kaštiaľa stalo to isté, pozrite si TU. Ak chcete vedieť zaujímavosti o kaštieli, pozrite si príspevok z krásnej jari 2015 TU.

Nakoniec už len čaj, ktorý bol dnes neskôr:


ginko a žen-šen



Nech sa vám darí!
Daniela

9 komentárov:

  1. Prajem milý večer. :) Kruhová výšivka pôsobí na mňa veľmi harmonicky. Ten kvietok iste krásne rozkvitne. A tie kvety cigánky (z minuloročného príspevku) mi naozaj pripomínajú krásne a tajomné cigánske tanečnice z nejakého Jakubiskovho filmu.:) Asi som ich v živote ozajstné nevidela.:) Inak, Váš manžel má zrejme pravdu. Teraz ma napadlo, ako mi Briti a Amíci vo firmách, kde som robila lektorku alebo tlmočenia, vraveli, že Slováci sú v mailoch neslušní, keď vopred ďakujeme za vybavenie niečoho. Mali by sme vraj ďakovať za čas, ktorý príjemca venoval už len čítaniu žiadosti a nie takto ho " drzo nútiť", aby sa nám venoval.:) :) Iný kraj, iný mrav. Tak, či onak, netreba sa tým trápiť. Posielam z Podunajska veľa pozdravov a teším sa na ďalšie zaujímavé rozprávania. Mne sa veľmi páčia a keďže doma mám taký medzinárodný mix ;), tak tu sa nadýchnem vône napríklad pirôžkov a takej krásnej láskavej atmosféry, ktorú blog vyžaruje.:) A kdečo sa dozviem.:) papa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Danka,
    dlho som tu nebola, tak mi toho akosi veľa aj ušlo... musím sa vrátiť k minulým príspevkom.
    Na výšivku som veľmi zvedavá a teším sa aj na štrikované prekvapenie :-)
    Maj sa krásne, pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hi Daniela,
    Another great start on your stitching, it looks really pretty already.
    Have a lovely day!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danielko, u nás byl taky vichr, ale takhle neřádil. Jak píšeš bylo to u vás štěstí v neštěstí. I tak to vypadá děsivě. Na chatě jsem mívala docela strach, chata na svahu a za námi les plný ohromných smrků.
    S tím překladem je to docela možné. Ráda sleduju pár skandinávských blogů a ty překlady jsou leckdy neuvěřitelné. Jak píše Kumari, manžel bude mít nejspíš pravdu.
    Já dnes měla zelený s jasmínem. Opatruj se, papa Jarka.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moja milá Danuška!
    Ďakujem Ti za krásne blogy, výšivky, čas, ktorý nám venuješ. Ty si ma inšpirovala k šitiu. Naolejovala som aj s jedenásťročnou vnučkou šijaciu mašinu, ktorá roky odpočívala a šijeme. Je to teraz moja najmilšia činnosť.
    Tvoje krásne šálky svedčia o Tvojej inteligencie. Vidno, že si dáma a potrpíš si na ne.
    To je čudné, že niekto reaguje negatívne na blogu. Pre mňa si najlepšia a najláskavejšia kamarátka Danielka.
    Prajem Ti krásne krížikovanie!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Очень симпатичный вышивальный процесс и вязание тоже понравилось!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Lovely stitching, Daniela. We have had terrible winds here, too, and our electricity was out for seven hours yesterday! Luckily there were no trees falling on our house :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ...júúúúúj, to je nešťastie takýto spadnutý strom ale ako píšeš hlavne že nespadol na obývaný dom a niekoho nezranil aj keď aj toho je škoda. Dani a čo sa týka tých anonymov aj u mňa sa zo začiatku objavili a boli to vulgarizmy tak som si to zabezpečila a komentáre schvaľujem. Neznamená to, že prijímam len kladné komentáre, kľudne sa môže každý vyjadriť aj kriticky ale slušne. Ja nikomu nenadávam a nepoužívam vulgárne slová tak si to neželám ani ja. Páááá

    OdpovedaťOdstrániť