štvrtok 27. apríla 2017

Divé kačice

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre na predchádzajúci príspevok!

Dnes som vyšívala aj štrikovala:





Dnes sa ku včerajšej tme pridružil už aj silný dážď. Navyše sa ochladilo a tak sedím doma pri peci :-)

Cez našu dedinu tečie malý potôčik. Pamätám si na dávne časy, keď v ňom žili aj pstruhy.  Manželov bratranec Janko, vtedy dorastajúci chlapec, robil na ne pravidelný lov (samozrejme nelegálny). Jeho šikovnosť mu závideli všetci kamaráti. Dnes sa z Janka stal ochranca prírody, poľovník a chovateľ všemožnej hydiny a ovečiek :-)

Teraz síce v potoku pstruhov niet, ale aspoň občas sa objaví párik divých kačíc. Sú plaché, ak zacítia človeka, hneď sa kryjú, alebo odplávajú rýchlo preč. Znamená to, našťastie, že ľudia ich umelo neprikrmujú. Vedia sa o seba postarať samé. V pondelok sa mi ich podarilo vyfotiť pri Kukučínovom dome:

krásne sfarbený je samec, hnedá je samica :-)






keď ma zbadali, hneď sa pustili dolu vodou

Tento víkend ide náš Jurko do Soulu (Južná Kórea). Prešiel skoro celú Európu, rok bol na univerzite v USA, a ja som bola vždy takmer pokojná.  Po prvý raz mám o neho obavy. No, treba dúfať, že sa situácia nevyostrí a k ničomu nedôjde!!!!! (ono by to bolo katastrofálne pre celý svet )

Keďže myslím na Jurka, urobila som si čaj, ktorý som dostala od neho a aj niečo sladké od neho:


zelený darjeeling


bielu škatuľku skvelého mlsu som dostala na Vianoce, tmavú na Veľkú noc :-)


Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

5 komentárov:

  1. Lavori sempre e sei bravissima! Belle le foto dei germani reali!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dani ... výšivka utešene rastie, s dekou už ideš do finále ... šikulka si ... Strach o Jurka je prirodzený ... mamy si vždy vedia vytvoriť katastrofické scenáre ... ale nakoniec vždy všetko dopadne dobre ... :)
    Danka, prajem ti pekný a pokojný víkend ... hlavne nech už je konečne teplejší ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Výšivka vyzerá dobre aj z rubu. Som zvedavá, čo to bude :-) Možno obrúsok? :-) Deku čo chvíľa dokončíš. Tak sa sa Ti darí a krásny víkend. Papa Ana

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danielko, moc se mi ten potůček líbí! Nádhera, vyvolala jsi ve mně nostalgické vzpomínky na rané mládí, když jsme jezdili s rodiči na chatičku na Českomoravskou vysočinu a přes zahradu tam tekl nádherný potůček a bratranec tam do ruky chytal pstruhy. Bylo to krásn¨é.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danielko, ty nafocené divoké kachny to je paráda ... a pstruhy jste tam měli.. to je úžasné ... my když jsme byly jako děti na táboře, tam byli v potoce raci .. to už není pravda ... štrikování i vyšívání ti pěkně přibývá..
    Přeji ti samé dobré zprávy ♥
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť