nedeľa 9. apríla 2017

Len tak, .......... nedeľne

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre na posledný príspevok!

Mám malé prekvapenie: vo vyšívaní ružičiek pokračujem:



stredne zelenej mám málo, preto lístky nechám bez nej,
ak mi bude chýbať, potom skombinujem s trocha iným odtieňom :-(


Čo na obed v nedeľu? To viem inokedy už deň dopredu. Teraz som vedela len to, že chcem len niečo jednoduché, hlavne bez mäsa. Ráno mi poradil manžel :-)

Hrachová polievka a k tomu urobím zemiakové placky. Moja lenivosť stáť pri plackách zmenila plán na poslednú chvíľu. Dám to na plech a šup s tým do rúry :-)

Hrachová:






A namiesto placiek baba (tak sa to u nás volá, ak sa pečie v rúre). Je to síce repertoár môjho manžela, pečie ju vždy, keď sú doma deti. Dnes išiel ku včelám, tak som v tom zostala sama:


strúham na najväčšom strúhadle, manžel na najmenšom :-)
cesnak, majoránka, rasca, čierne korenie, soľ, dve vajcia, keby to boli placky - pridala by som hladkú múku, ale keď som sa rozhodla piecť v rúre, múku som nepridávala, ale dala som ešte tretie vajce :-)

a potom som bola zobrať pre farebnosť aj pažítku :-)


na plech som dala papier na pečenie, aby som nemusela vymastiť plech. To manžel masťou nešetrí, ba až preháňa!
takmer upečená
trocha syra (gouda) a dopiecť
hotovo
k babe poctivé gazdovské mlieko :-)

Celé poobedie som mala "gaučový" šport - cyklistiku. Sagan mal dvakrát problém s kolesom, určite ho to veľmi mrzelo, ale aj tak bol dobrý. Nuž, a Zdeňkovi Štybarovi ušlo prvé miesto o chlp, to som bola smutná, veľmi som mu to priala. 

Čaj o piatej, pu erh:




Šálku Prahy som dostala od Jurka. Predstavte si, že práve on mi večer poslal takúto krásnu fotku dnešnej Prahy, akoby cítil, z čoho som pila čaj :


Po čaji som bola na prechádzke s Borom:


 


všimnite si trblietanie trávy pri zapadajúcom slnku


Bola to krásna nedeľa! 


Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

10 komentárov:

  1. It looks like you had a great Sunday, dear Daniela.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vždy si tady ráda počtu,co vaříš a jaký byl čaj o páté..a taky jakou krásu opět vyšíváš.Děláš mi tady chutě a babu neznám.U nás se pečou placky na pánvičce s olejem.Pekla jsem v troubě obdobnou placku,ale bez česneku a dala jsem nahoru slivky (švestky)a trochu cukru.Byla to zajímavá kombinace.
    Zdravím na Slovensko..
    Daška

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielka, ja už mam neskutočne dlho chuť na zemiakové placky...ale som tak lenivá, že sa mi nechce stáť pri tom ...toto je geniálny nápad...ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danielka, je zaujímavé, že jedno a to isté jedlo má na Slovensku rôzne názvy. U vás baba, u nás bater a v oblasti odkiaľ pochádza manžel to volajú boka. Ale myslím, že chutí všade rovnako úžasne. Monika

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Your flower stitching is beautiful!
    And the meal looks so selicious!
    Have a nice week!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danka,
    narobila si mi chute s tou babou :-) aj u nás sa tak volá placka na plechu. Ja väčšinou pripravujem placky aj s cukinou, pol na pol, vyskúšaj, možno vám to zachutí, ostatné suroviny sú rovnaké.
    Fotka Prahy je krásna, asi to syn vycítil, že z takej šálky piješ čaj...
    Maj sa krásne, pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  7. I love lazy Sundays!
    Great stitching & cooking ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Oj ... šak sa mi zbiehajú slinky ... na tú babu ... U nás sa zas takej, pečenej na plechu hovorí haruľa ... často ju posýpame údenou slaninkou nakrájanou na drobné kocky ... a vtedy nedávame syr ... Zemiakové placky pečené na panvici voláme jednoducho babky ...
    Vidím, že trávička sa krásne zelená aj na Orave ... Na Slovensku je teraz tak krásne ... vidím to 2x do týždňa, keď cestujem. Príroda sa neuveriteľne rýchlo prebúdza. Výšivka je prekrásna ... Dani, maj sa dobre, paa ... L.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Teda ta baba musí být dobrá... my jsme zvyklí dělat ty placky na pánvičce a u nás v kraji jim říkáme vošouch, jinde cmunda, nejběžnější je bramborák. Názvů je moc... podle kraje. Babu určitě zkusím .. jednou se sýrem a jednou bez. Fotky máš opět úžasné. S tvojí výšivkou jsem si vzpomněla na písničku Rozvíjej se poupátko z Pyšné princezny.
    Vidíš, s pu-erh jsi mě inspirovala, už jsem ho dlouho neměla.
    Danielko, měj se fajn.. papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Beautiful stitching, Daniela !! I enjoyed reading about your happy productive Sunday:) I did some gardening on Sunday.

    OdpovedaťOdstrániť