štvrtok 18. mája 2017

Banská Bystrica z výšky

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku! Zvlášť si vážim radu od Ivetky, ktorú zatiaľ nepoznám ani virtuálne a neviem sa dopátrať ani adresy jej blogu (týmto ju prosím o ňu). Hneď zajtra urobím "poriadok" s rebarborou, ktorú si ja veru pestujem ako oko v hlave a som rada, že ide pekne kvitnúť a ono to práve nemá. Ale aspoň mi uveríte, že moje záhradkárske umenie je na bode mrazu :-)

Dnes mám hokejový deň. Nuž, ale akosi sa mi nedarí. Najskôr držím prsty českému tímu - prehrajú, potom držím prsty domácim Nemcom a zatiaľ po dvoch tretinách prehrávajú :-(((

Čím bol prvý zápas akčnejší, tým rýchlejšie "cinkali" moje ihlice (no, necinkali, lebo sú drevené):




Popri dvoch tretinách druhého zápasu som varila novinku v mojej kuchyni. O tom však napíšem vtedy, keď prepukne moja lenivosť a nebudem mať tému :-)))

Dnes pokračujem výletom so žiakmi v Banskej Bystrici. Vyšli sme na vežu, ktorá má niekoľko pomenovaní: hodinová, zelená, vážnicová a posledne aj šikmá. Veru tak, aj Banská Bystrica sa môže pochváliť šikmou vežou!













Pre mňa bolo prekvapením, že niekoľko dievčat nešlo hore. Vraj veľa schodov, veľká výška.......no, chuderky moje staréééééé :-))) Ale kde sa všetky tešili, to vám ukážem zajtra.

Medzi hokejmi som bola zas na svojej "roli".

Ale!!!! Nemci práve dali v oslabení gól!!!!!!!

Uvarila som si k práci čaj z dobrej mysle. Dnes to bude bez hodín, zabudla som na ne :-)




a tu mám svoj provizórny stolík na čaj, semienka :-)
Takže som vysiala uhorky - šalátové aj nakladačky, cuketu žltú a zelenú a na kúsku aj petržlen. Zistila som, že mám málo miesta na sadenie :-)))

zasiate a poliate :-)

petržlenu  málo, len pre vňať, snáď o mesiac ho aj uvidím :-)
moja prvá úroda!!!


Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

9 komentárov:

  1. No ale aká krásna reďkovka ... Danka ... máš krásne políčka ... a tuším ťa záhradničenie chytilo ... :))) Páči sa mi tvoja veta, že máš málo miesta na sadenie ... :))) O zrezaní kvetenstva na rebarbore som ti chcela napísať aj ja, včera som už nestihla, dnes ma predbehla Ivetka ... ale to nevadí ... rada sa k tebe dostala :) Inak ... máš ju krásnu, aj ligurček sa má k svetu ... Z rebarbory tento rok nezberaj nič. Nech spevnie a rozrastie sa ... A v budúcnosti vždy nechaj polovicu listov na koreni ... na jeseň treba prihnojiť a odstrániť odumreté listy.
    Rada som si pozrela fotky z krásneho výletu ...nie nadarmo sa hovorí, že Za živa v Bystrici, po smrti v nebi ... :) A páči sa mi aj tvoj projekt s farebými vechtíkmi ... Dani, maj sa dobre, papa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lovely dishcloths that you have knitted - almost too nice to use on the dishes! Great pics of your trip with the students - I do like that tower.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak Danka --takto som začínala zahradkárčiť aj ja-- pekná úroda sa Ti odvďačí.
    Dnes idem na " výlet " aj ja --do Báčskeho Petrovca""

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak Danka --takto som začínala zahradkárčiť aj ja-- pekná úroda sa Ti odvďačí.
    Dnes idem na " výlet " aj ja --do Báčskeho Petrovca""

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Teta Danka, reďkovka pózuje ozaj chrumkavo. :) Tie hriadky-políčka sú super. Teším sa, že zelenina tak rýchlo rastie. A tento nový vechtík je je milo vymódený s tým bielym pásikom. :)
    Ja som aj zabudla, že sa netreba trepať do Talianska pre pohľad na šikmú vežu, lebo máme v Bystrici. :) Výlet bol určite super, som zvedavá na ďalšiu časť. Inak hokej, ktorý som vždy mala rada (dokonca sme niekedy chodili partia kamaratov z gymnazia na zapasy do BA), som tento rok, vzhľadom na situáciu v našom tíme,nepozerala. Bolo by mi z toho ešte smutnejšie. Dúfam, že to bude budúci raz lepšie. Prajem veselé cinkanie ihlicami (aj keď sú drevené):) a pekný dník. pápá

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dani, tak ty si také riadna fanúšička hokeja? Ja som bola tento rok z našich zase sklamaná ale ja fandím Rusom :) hádam ma za to nezatratíš :))) Vidím, že už aj úrodu na záhonoch zbieraš, reťkovka sa ti teda podarila...už sa teším na ďalšie príspevky. Pekný a oddychový víkend. páááááá

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Oooh I love radishes and am so envious about your first crop :) Enjoy!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Danielko, ty máš krásné ředkvičky.. tvoje záhonky jsou jedna radost ... koukám jak je Banská Bystrica opravdu krásná .. ty věže, lampy a vůbec památky .. no nádhera ...
    Hokej nesleduji, sice už je nová televize doma, ale ještě stolek. Moc hokejové radosti to letos ale nebylo.
    Radostný víkend ... a vechtíkům zdar !!
    Papa J.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Danka, rada som pomohla :) Reďkovku máš nádhernú, ja s ňou mám vždy problém - minimálne polovica mi začne drevnatieť alebo ide rovno do kvetu bez vytvorenia buľvičky :( Veľmi mám rada Tvoj blog, pravidelne ho "navštevujem" už niekoľko rokov, páči sa mi ako tu máš zdokumentovaný takmer každý deň. Ja blog nemám, nemám nato čas, mám účet na instagrame, občas tam pridám nejakú fotku https://www.instagram.com/ivaa_pa/ Ahoj :)

    OdpovedaťOdstrániť