pondelok 15. mája 2017

V záhradníctve

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Kohútik si počká na kamaráta. Znamená to, že zatiaľ nad ničím nepremýšľam, nevyberám, všetko mám pripravené, len vyšívať som nezačala :-(

Dnes som štrikovala a mám už všetkých 6 akrylových vechtíkov, len ukončovacie práce mi to predlžujú. Aj vám sa do takých prác nechce? Budem to musieť zvládnuť, nemám na to ľudí :-)

Cez víkend sme si s manželom naplánovali návštevu záhradníctva. Potrebujeme ešte nejaký substrát na hriadku. Chcem už do nej vysadiť uhorky, už by nemali byť mrazy ani na Orave :-)

V záhradníctve bolo krásne, ale musela som ho prejsť rýchlo. Ach, tí chlapi! Možno to tiež poznáte: prišli sme po zeminu,  tú máme hneď na začiatku, zaplatíme, naložíme a ideme ....... Ja sa tam vrátim sama a všetko si pozorne prejdem a niečo si aj kúpim :-)















Dnes som mala zelený čaj s goji:





Zajtra idem so žiakmi na výlet. Teším sa, len dúfam, že nám pekný deň dopraje aj počasie. Ako to bude, kde pôjdeme a čo uvidíme, to tu bude zajtra večer :-)

Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

7 komentárov:

  1. Prajem dobrý večer, vlastne dobrú nôcku. Áno, záhradníctva sú úžasné miesta. Aj ja si tam vždy niečo chcem kúpiť aspoň na balkón alebo do bytu,aj keď akože "oficiálne" netreba.:) Fotky sú krásne. Aj zvonica z výletu na Liptove. O kamošoovi Choči zo staršieho príspevku ani nevraviac.Inak koriadner ja používam často, v ázijských jedlách je skoro všade.Ale taký v kvetináči mi nevydrží dlho a zvedne. Neviem, čo robím s ním zle. Celkovo bylinky mi všetky vždy povednú. Taký som ja záhradkár - smutný často. Veselý výlet zajtra. papa:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Odísť zo záhradníctva len so zeminou, bez jediného kvietka...nemožné :-).Prajem pekný výlet.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Taky ráda chodím do zahradnictví sama...letos ale nechci moc nakupovat, uvidíme, co vyraší z loňska a co se ve studených vyšších polohách aklimatizovalo...Hezký den...Milada

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danka,
    ešteže si sa do toho záhradníctva vrátila, bola by škoda sa niečím pekným nepotešiť :-) My tam vždy kúpime aj to, čo sme neplánovali.
    My už máme záhradku vysadenú, musím ju nafotiť a vložiť foto.
    Tak nech vám vyjde počasie na výlete a máte krásne zážitky. Večer si pozriem, kde ste boli...
    Včera som si dala čajík z čerstvého zázvoru s medom a pomarančovou šťavou.
    Páááá

    OdpovedaťOdstrániť
  5. U nás je to pri návšteve záhradníctva podobne ... rýchlo, rýchlo a domov ... chlap nechápe, že nám stačí len očami prebehnúť tú krásu ... a občas dačo malé aj kúpiť ... Dani, maj sa fajn ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Miluju zahradnictví se vším všudy ... tam se musí strávit hóóódně času.. vše prohlédnout a pomalu, pokochat se, vrátit se a zase dokola .. no, prostě pánově by potřebovali vedle sekačky apod.
    Já jsem vynesla ven muškáty, sekala trávu ... byl nádherný den .. paráda.
    Danielko, užívej si to počasí. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Danka, tak v tomto záhradníctve by mi museli previazať oči aby som radšej nič nevidela, lebo neviem koľko by som bola schopná toho nakúpiť :)))...takto by mohol vyzerať pre mňa raj :) Ja tiež najradšej v takýchto rajoch nakupujem sama, manžel síce má trpezlivosť ale keď som so synom tak ten sa našomreeeeee...:)

    OdpovedaťOdstrániť