utorok 2. mája 2017

Vytiahla som šijací stroj :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Nevyšívam, neštrikujem, dnes som šila. Začala som len niečim malým - skrátila som nohavice synovi mojej kolegyne zo školy. Zaujímavé na tom nič nie je, ale musím sa "pochváliť" svojou neschopnosťou, a či už starobou??? To radšej ešte nie :-)))

Majka mi dala aj čierne nitky, lebo ja šijem iba bielymi a nevedela som, či čierne vôbec doma mám. Nuž, a ja som nevedela nájsť jej začiatok. To sa mi stáva aj s bavlnkami na vyšívanie :-(((

Včera popoludní som bola doma sama a chcela som si otvoriť minerálnu vodu. Neotvorila som ju, nevládala som. Som neschopná samostatnej existencie, potrebujem stále niekoho pri sebe :-(

Viem, sú to maličkosti, ale aj tie ma trápia. Musím trénovať a snažiť sa, aby sa to nezhoršovalo!

A tu je môj amatérsky postup pri skracovaní nohavíc:








Teraz sa idem pustiť do výberu novej výšivky. Prejdem si svoj pinterest (vyše 12000 obrázkov), zásobu obrázkov v mojom iPade, celkom sa na to teším :-)

Zajtra chcem ísť do galantérie. S nákupom sa pochválim  :-)
A tiež budem variť a to vám tiež ukážem :-)

Dnes som si čaj vymenila za horčík. Zdá sa, že pri únave zo školy mi robí dobre jeho zvýšený príjem:




Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

12 komentárov:

  1. Danka,
    ja som nohavice ešte neskracovala...
    Teším sa na novú výšivku a nákup v galantérke, ja tam chodím veľmi rada :-)
    Aj ja som si dnes dala namiesto čajíku vitamíny.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrý amatérsky postup ... :)
    A že si niektoré veci nedokázala urobiť bez cudzej pomoci ? Z toho si nič nerob ... náhoda ... Ale treba trénovať ... neskúsila si vrchnák odšroubovať za pomoci utierky? alebo kombinačkami? Nechcem poučovať, ani radiť ... Danka, teším sa už na novú výšivku ... papa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tiež to mám s tou vodou tak :-( a nielen s ňou ... Gate tiež tak skracujem ... v prvej chvíli som myslela, že si šila vrecúška :-))) tak som sa potešila, že aké :-) ono to temer vrecko bolo :-) Tak pekné sny a dobre vyber ♥ pa

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danka nič si z toho nerob--ja tiež koľkokrát nevládzem otvoriť mlieko--uzáver sa šmýka aj keď si vezmem utierku--vždy si pomyslím - ako by som to otvorila keby som bola sama--- no asi by som to musela nejako rozstrihnúť!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. You are so talented to be able to hem pants too. Did you see my rubber ducky tea strainer? I meant to mention you in my post because of your wonderful tea drinking!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danka, ja bez okuliarov už ani netrafím nitku do ihly. A to pred nedávnom som ešte v pohode zvládla... Som zvedavá, čo pekné nakúpiš v galantérke a čo dobré sa chystáš navariť.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Danielko, ty jsi šikovná i gatě zkrátíš .. s otvírám to mám poslední dobou stejné... i se sklenicí okurek apod. .. ale prostě musím... nejvíc mi pomůže utěrka, ale vlhká ..
    Páni, 12 000 obrázků, jsem zvědavá co vybereš. Hořčík občas taky zobu. Nechala jsem se tebou inspirovat a dala si k snídani MB.
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  8. V galanterii jsem též velmi ráda a to nejen na nákupech, ale i na "pokec" s ostatními. A 12000 obrázků- to bude pěkná fuška něco si vybrat, asi zabere vylučovací metoda, že?😀Pa Romana

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tak s tým mám aj ja niekedy problém, otvoriť nejakú fľašu, až som z toho nervózna ale to určite nie je preto že by si bola slabá alebo stará, to len výrobcovia sú na vine, nemajú to urobiť tak, že treba vynaložiť na otvorenie fľaše silu zápasníka...Som zvedavá akú výšivku začneš robiť, určite zase niečo pekné, bude problém vybrať z takého množstva, poznám to, keď vyberám dečku na hačkovanie...Maj sa pekne

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Well I shorten trousers exactly as you do!! We must be professional amateurs :)
    I too sometimes wrestle with bottles or jars that I cannot open. I blame the manufacturers with their machines.
    Enjoy the shopping trip!!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Vidíš, Danielko, důležité je, že sis poradila. Zkracování kalhot zvládám, ale taky neumím zdaleka vše, co bych si přála a potřebovala. Ty se pustíš do všeho a to se mi líbí.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Complimenti, sei bravissima, sai fare anche l'orlo ai pantaloni!

    OdpovedaťOdstrániť