piatok 30. júna 2017

Dúha

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku! Utvrdila som sa v tom, že na špaldovú múku si treba zvyknúť. Vedela som, že sa viaceré ozvete s nejakou tou radou pre neznalú. A ozvala sa aj odborníčka na slovo, Mária, vychýrená to gazdinka, ktorej recepty na G+ nejeden mlsný jazýček pošteklia. Kliknite a zaslintajte aj vy!

Dnes som lenivá ako voš, nevyšívam, neštrikujem :-(

Hlavou mi víri množstvo myšlienok, akoby sa v nej naháňali. Možno si pamätáte, že som v škole dala výpoveď. Už k tomu došlo, dnes som tam bola posledný raz. Od zajtra som dôchodca na plný úväzok :-)

Na jednej strane si ujúkam, budeže to sladký život! Na druhej strane vzlykám, dokážem žiť bez tej mladej krvi? To uvidím neskôr, po prázdninách. Vtedy zacítim "absťák", a možno ani nie :-)


S kolegyňou Majkou, ktorá od konca minulého roka býva tiež v našej dedine, som si dohodla, že konečne odovzdám darček pre jej syna Samka, milovníka mačičiek. Pamätáte na mačičkový vankúš a vrecúčko na poklady? Dostal výborné vysvedčenie a tak si zaslúži niečo malé aj odo mňa :-)

Nový dom majú postavený na kopčeku a to mu dodáva ten správny "šmrnc". Výhľady ako stvorené pre obdivovateľov prírody:





Vidíte kostol? Tam bývam ja :-)
Majkin muž Jarko sa snaží aj niečo pestovať a musím povedať, že sa mu darí lepšie ako mne:






Po včerajšom daždi sa Majke podarilo odfotiť dúhu:




Čaj som mala u nich, z čerstvo odtrhnutých byliniek:





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

3 komentáre:

  1. Danielko, uvidíš, že budeš mít tolik práce, že nebudeš stíhat... a budeš mít móóóře času na vycházky, přírodu vůbec, o ručních pracech ani nemluvím. Majku máš ve vsi, tak budeš vědět co se ve škole děje.
    Líbí se mi kostelík jak tam vykukuje ... krásná fotka ! Duhu miluju, taková kouzelná věc, ta udělá radost snad každému. U nás dnes hodně foukalo, bylo dost zataženo, svítilo sluníčko, lilo, ale duha nebyla ... hotový letní apríl.
    Ha už vidím na fotkách zase kopky. Ty mě uchvátily, když jsem poprvé přišla na tvůj blog. Na tu fotku nezapomenu.
    Užívej si důchod ve zdraví a pohodě ♥♥♥
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Congratulations on your retirement!!! I believe you will have enough to do :-)
    I sometimes wonder how I had the time to go to work?
    Enjoy it!
    xx

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka, tak ti želám aby si si ten zaslúžený dôchodok užila v zdraví...treba si aj takéto rôčky oddychu užiť, roboty už bolo dosť. Určite ti bude dobre, ja som síce nie dôchodkyňa ale doma som už dlho a veru sa nenudím, aj keď kvôli lepšej finančnej situácii by som nejakú ľahšiu robotu prijala...:( ale nesťažujem sa, aj skromnosti sa dá naučiť. Odfotiť dúhu sa ozaj podarilo. Skutočne som ju už dávno nevidela, veď u nás celé týždne nepršalo a vlastne ani nechce stále pršať. Ahoj

    OdpovedaťOdstrániť