piatok 16. júna 2017

Šálky

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku! Ďakujem za vaše skúsenosti s pestovaním azalky. Vyplynulo mi z nich, že moja azalka si pýta presadiť do kyslej pôdy a kúsok zdravej "stravy" v podobe špeciálneho hnojiva. Trocha si musí na to počkať. Kúpim jej nový črepník, hnojivo a tú kyslú pôdu :-)

Novú výšivku zatiaľ nemám vybratú, snáď sa do toho dám zajtra. Dokonca aj štrikovanie mi "leží ľadom". V pláne som mala, že podvečer si pri pohľade na moju mini záhradku a pri čaji dokončím ďalší vechtík, ale počasie ma sklamalo. A tak len leňoším pri novom čísle "Lidé a země" :-)

Včera ste sa ma spýtali, odkiaľ mám šálku s "DANKE". Dobre ste predpokladali, je z Nemecka. Dostala som ju už pred pätnástimi rokmi od syna Miška. Pravidelní sledovatelia môjho blogu vedia, že žije v Mníchove. Bože, neuveriteľné, od začiatku apríla je tam už sedemnásty rok. Ani si to neuvedomujem, je to už tak veľa :-(

Miško so svojim synom Maxom mali prísť k nám. V Bavorsku dnes končia dvojtýždňové prázdniny. Vlani ich strávili u nás a tešila som sa, že tak bude aj tento rok. Nestalo sa. Miško má veľa práce :-(

Myslela som na nich aspoň pri popíjaní čaju. Každý deň som si ho urobila do šálky od nich:


Je ich deväť a toľko dní by asi u nás aj strávili, keby .............. , ale viem,  práca je dôležitá. 

Dnes som pri čaji myslela na Nurdan a jej sestru Nursun. Nurdan mi poslala dva jej nové dizajny.   Jeden z nich v jeseni určite vyšijem. Môžete si zaspomínať Tu na jej návrh len a len pre mňa a na druhý, z ktorého som ušila vankúš pre Lenku.  Aspoň tak bude mať aj dnešný príspevok vyšívanie :-)

Čaj som si urobila do šálky, ktorú som dostala od Nurdan:





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

2 komentáre:

  1. Danielko, škoda, že chlapci nemohli přijet. Je milé jak jsi to s hrnečky vyřešila - každý den jiný - myšlenkami s nimi.
    Už jsem zvědavá na novou výšivku.. ale tenhle časopis je taky zajímavý.
    Měj se fajn. Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka,
    to je škoda, že "tvoji" chlapi nemohli prísť, aspoň si si na syna spomenula pri pití čaju z jeho šálok, to je milé.
    Teším sa na nový výber výšivky.
    Časopis nepoznám, ja práve listujem Rozmarýnu...
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť