streda 16. augusta 2017

Brezový paraván

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku! Veľká vďaka za slová útechy! Všetky pomáhajú :-)

Ráno sa umývať v šálke vody je na dnešnú dobu smiešne. A presne tak sme sa umývali dnes ráno. Zuby, oči ako mačiatká a koniec. Nevarili sme, dojedali sme, čo zostalo v hrncoch. 

Miško a Maxík idú v piatok domov, ale hneď v sobotu odchádza Maxík do Toskánska. Aby mal čisté oblečenie, boli sme prať v Istebnom pri Lenke. Kým práčka prala, my sme si sedeli pri káve a príjemnom rozhovore. Maxík pekne s nami, je to už múdry mladý muž, ako by povedala moja maminka - mládenček :-)

U Lenky nás zastihol super telefonát. Miško nám oznámil, že kúpeľňa je spojená s kanálom von, nová hadica na vodu je už v kúpeľni, všetko bude dobre!!!!!

Chyba sa našla ešte na vonkajšej strane, tesne pred základmi domu. Vymeniť treba však všetko, teda až do kúpeľne, kde je rozvetvenie vody na kúpeľňu a kuchyňu. To je hneď za múrom, takže búracie práce sa zminimalizovali len na roh v technickej časti:



diera popod základy domu pod kúpeľňu


Po pracovnej smene prišiel k nám majster vodár a pustil sa do toho. Má však kopu iných povinností, tak nám urobil len toľko, aby išla voda. Veď to bolo pre nás to najdôležitejšie. Hneď som sa pustila do umývania riadov. Keď odišiel, zistili sme, že voda ide iba v kuchyni. Dobrá nálada nás zas opustila. Voda v kúpeľni sa odročuje na zajtra :-(

Ale umývať sa už treba. Večer sme si urobili umývarku pod našou ovisnutou brezou. Je to výborný paraván. Vystriedali sme sa pod ňou všetci a máme skvelý zážitok. Holá pod brezou vo dvore som bola prvý a snáď aj posledný raz :-))))

Dnes som mala čaj s Maxíkom:






Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela








4 komentáre:

  1. Ремонт, по-моему это стихийное бедствие, мы с сестрой ремонтируем дачу. Пока справляемся своими силами,но конца и краю этому не видно.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka,
    no máte tam teraz také "bojové" podmmienky. Aspoň bude na čo spomínať.
    Toskánsko, to je môj sen, hneď by som sa k Maxíkovi pridala :-)
    Držím palce pri prerábke, pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielko, i když máte problémy, tak den za dnem se blíží finále a potom už bude veseleji. Pod brezou to musel být zážitek .. na to se pak fajn vzpomíná.
    Přeji hodně sil a humor k tomu, který ty máš.
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nice article great post comment information thanks for sharing

    หนังฝรั่ง

    OdpovedaťOdstrániť