piatok 25. augusta 2017

Lupa

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Už sa opakujem, zvončeky budú v rohoch:




Tak, ako väčšina ľudí vo vyššom veku, aj mňa opúšťajú oči. Zle vidím do blízka, som teda ďalekozraká. 

Už pred vyše dvadsiatimi rokmi som si kúpila prvé okuliare. Boli sme s Lenkou na nejakom jarmoku a v jednom stánku bolo akosi veľa kupujúcich. Všetci skúšali okuliare. Pridala som sa k nim, veď som už začala pociťovať ich potrebu (predlžovali sa mi ruky). Lenka mi povedala, že vyzerám s nimi ako pani profesorka. To teda môžem, tak som kúpila.

V škole som sa pochválila, ale neuspela som. Vraj takéto okuliare mi môžu zrak ešte viac pokaziť. Ak potrebujem okuliare, mala by som ísť k očnému lekárovi. Poslúchla som. Odvtedy mám moje okuliare, s ktorými dodnes čítam. Na vyšívanie mi nestačia. Na to používam okuliare po mojom svokrovi :-)



V jednom internetovom obchode som objavila lupu s podsvietením. Taká by sa mi zišla pri čítaní drobného textu na rôznych obaloch potravín. Na ich prečítanie mi okuliare nestačia. Kým sme chodievali na nákupy s Lenkou takmer každú sobotu, mala som o to postarané. Lenka má s očami presne opačný problém, ako ja. Vidí aj tie najmenšie texty, ale nevidí do diaľky (je krátkozraká). My sme proste dokonalá dvojica :-))))

Lupu som si objednala a dnes mi prišla. Vyskúšala som ju aj na vyšívanie. Nuž, som rada, že ju zatiaľ k tomu nebudem musieť používať, stačia mi stále okuliare po svokrovi :-)




môže stáť na stole, alebo sa môže pripnúť o stôl štipcom, ramenom sa dá pohybovať, krútiť



Dnes som si urobila čierny čaj Hawaii cocktail:





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

5 komentárov:

  1. Beautiful embroidery, Daniela! Nice to read about your first glasses story, I am amused with my first one, I often forget to put on while reading. The new lens for embroidery is a useful addition to your tools.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. I think I need glasses too! I am getting to be "that age." I did a project with a magnifier this month and it was so much easier to see! Your tea always looks delicious! Have a nice weekend!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielko, já potřebuji silnější na čtení i na dálku ... používám cosi z obchodu a to není dobré... musím k "očaři".. jen tam dojít!?
    Lupa na vyšívání je věřím dobrá.. já bych ji potřebovala v obchodě ty blechy nemůžu přečíst ... já jsem dnes celý den popíjela vodu.. bylo děsné vedro.. kolem páté jsem si dala kefír.
    Hezkou neděli a papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. I definetaly need one of the glasses Daniela ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Výšivka sa javí veľmi pekná vianočná a tá pomôcka sa mi páči, tiež by sa mi zišla taká...ja som bola u očnej pred piatimi mesiacmi dala mi silnejšie okuliare na blízko a slabé aj na diaľku ale tie nepoužívam nezdá sa mi že by som ich potrebovala. Je to smutné keď už nevidíme tak ako sme videli ale nedá sa s tým nič robiť, zrak slabne ale keď sa dá okuliarmi pomôcť to je dobre. Dani maj sa pekne.

    OdpovedaťOdstrániť