pondelok 18. septembra 2017

Červené jabĺčka

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku! Dievčatá, máte pravdu. Som spokojná, že som sa na páranie dala. Oplatilo sa :-)

Posledný Mikuláš je ešte vo "výrobe":




Dnes sa s vami podelím pohľadom na dva stromy obsypané červenými jabĺčkami. Jeden zasadil môj brat Gusto v záhrade pri svojom dome niekedy v roku 1973. Bohužiaľ, Gustovi už viac ako 28 rokov nie je dopriané pozerať sa naň a tešiť sa z úrody. Nie je medzi živými. Po pár rokoch života v dome v osamelosti bola nútená jeho manželka dom predať. Nový majiteľ o dom prišiel v exekúcii a teraz v ňom bývajú ďalší ľudia. S nimi v kontakte nie som a tak sa na strom môžem pozerať len spoza plota. Pri tom spomínať a slzy roniť (aj teraz):



Druhý strom je ešte len stromčekom. Vysadili ho vlani pred kostolom. Na jar som vám ukázala, ako krásne kvitol (pozrite si TU, oplatí sa, uvidíte aj vtedajšie vyšívanie) a sľúbila som pokračovanie. Tu je už obsypaný množstvom drobných jabĺčok:







vidieť, že sú maličké a vraj nejedlé, ale veď kto by jedol také drobce :-)


Dnes som potrebovala dobrý životabudič. Už mám jeden osvedčený a nesklamal ma ani dnes:





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela


8 komentárov:

  1. Aj keď brat už nie je medzi vami, ostala na neho pamiatka v podobe nádhernej jablone.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Δεν είναι κοντά σας ο αδελφός σας, αλλά η σκέψη είναι κοντά του με την τόσο όμορφη μηλιά !!!! Πολλά χαιρετίσματα !!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka,
    tá jabloň je nádhera a tá úroda skvostná, škoda len, že to takto dopadlo...Tie malé jabĺčka sú ozdobné, už som ich niekde videla.
    Výšivka pribúda, pozrela som si, čo si vyšívala aj keď jabloň kvitla, tuším to bol kohútik.
    Pá, pozdravujeme s Kubkom

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Lovely embroidery, Daniela. The apple tree is so full of apples and memories of your brother. The houseowner doesn't use those apples?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Your Christmas stitching is growing nicely.
    Looking forward to seeing the front all done.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danka, je to smutné keď ti strom pripomína nebohého brata...pohľad naň oživuje spomienky ale aj tie sú určite aj pekné. Život je už taký. Ahoj

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Danka ... aj napriek smútku si určite rada, že po bratovi ostala taká krásna jabloň ... Jeho život pokračuje v nej, aj keď len symbolicky ...
    Pre mňa je jabloň niečo vznešené, vzbudzujúce úctu a obdiv ... a obdiv si určite zaslúžia aj plodmi obsypané jablone z tvojho okolia ... Maj sa dobre v tomto daždivom nečase ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Danielko, krásná stará jabloň ... mám je na zahradě ráda.. máš krásnou vzpomínku na bratra, když k jablůňce přijdeš, i když je smutno.
    Ta u kostelíka je taky hezká, mlaďounká.
    Měj se co nejlépe . Papa J.

    OdpovedaťOdstrániť