piatok 15. septembra 2017

Majster na kde-čo :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Dnes som vyšívala, ale nie som moc spokojná. Môj omyl pri bielom Mikulášovi je očividný, ale párať teraz, to by bolo nad moje sily :-(((



Náš dom je starý, pomaly 60 ročný. Dvere a zárubne v ňom sú pôvodné, drevené. Zub času sa na nich podpísal, ale vymeniť ich neprichádza do úvahy. Treba ich zrenovovať. Majster murár, ktorý robí steny sa nám ponúkol, že to urobí. To nás potešilo :-)

Manžel sa už pár dní teoreticky zapodieva remeslom natierača a tiež reštaurátora. Internet je taká skvelá vec, že aj z lajka dokáže urobiť odborníka. Dnes sa do toho pustil a ja som prekvapená, že mu to celkom dobre ide. Zatiaľ sa len zbavuje starého náteru:










Ja som prala, upratovala a varila. Bol zamračený a ponurý deň, tak som sa rozhodla po pol roku pre pohánkovú polievku (kliknite si pre recept a uvidíte, čo som vtedy vyšívala), ktorá sa mi hodí presne pre také počasie :-)


Pre seba som si tretí raz po sebe upiekla "drobnú švábku":

teraz s kyslou smotanou, výýýýýbornéééé :-)
Čaj som mala dnes neskoro. Urobila som si voňavú materinu dúšku z nového vrecúška:






Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

5 komentárov:

  1. Dobrý večer želám. Ja musím hneď tak nežne :) namietať voči nespokojnosti z bieleho Mikuláša, lebo na mňa to pôsobí skvelo - on tancuje- mikulášsjt hopsá - iste počuť niekde veselé koledy. Páči sa mi to naozaj presne takéto roztancované. :) Výšivka má dynamiku.:) Tieto renovácie podľa návodov - to ja obdivujem. Mne by to zrejme nešlo ani keby som bola chlap. Horkoťažko som zmontovala dcérke novú kolobežku- o pár šróbov išlo- a potom som sa tým všade chválila(lebo tak skoro úspešne asi nič nezmontujem). :) Preto naozaj ostávam v obdive, že to hlava rodiny vie takto všetko. :) Ajbjacsom dnes pila celý deň materinu dúšku na upokojenie. Zostavujem kurzy a je tých požiadaviek od ľudí veľa, tak sa snažím o optimálne riešenia - aj s čajom. :) Milý víkend.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dani, manžel je šikovný. Pytlíček na mateřídoušku je povedené dílko. Polévku z pohanky také vyzkouším. Pěkný víkend na Slovensko Ti přeje M.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka,
    pohánkovú polievku som ešte nevarila, ale pohánkovú kašu jeme už asi 10 rokov :-) a stále nám chutí. Asi vyskúšam aj Tvoju polievočku.
    Manželík je šikovný, pozdravujem a teším sa na vaše renovácie a výsledky.
    Výšivka pekne pribúda, ja som začala vyšívať jesenné motívy.
    Pekný víkend, pá

    OdpovedaťOdstrániť
  4. My sme zateplovali a renovali pred desiatimi rokmi ... skončila jedna robota, vyskočila druhá ... veľa trpezlivosti prajem ... :)
    Pohánkovú polievku nevarievam ... asi sa na to dám ... Dani, pekný víkend ... u nás škaredý, daždivý ... L.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danka, ja obdivujem šikovnosť a trpezlivosť tvojho manžela...nech sa mu dielo podarí.

    OdpovedaťOdstrániť