pondelok 11. septembra 2017

Pozitívne myslenie

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Pokračujem, vyšívam, ďalší Mikuláš na svete a tu zrazu čo nevidím? Posunula som ho o kus vyššie! Párať, nepárať? Rozhodla som - nepárať! Urobím to tak, že si každý bude myslieť, že to presne tak má byť :-)



Toto je príklad môjho pozitívneho myslenia. Nezdar chcem zmeniť na zdar :-)

V posledných rokoch počuť o pozitívnom myslení na každom kroku. Dokonca už aj môj manžel mi ním odpovedal, keď som sa mu sťažovala, že ma akosi stále niečo pobolieva. Keď nie jedno, hneď nastúpi niečo iné. On mi na to, vraj, musím pozitívne myslieť a bude mi hneď lepšie :-)

Niečo podobné platí aj o úsmeve. Verím, že s úsmevom na tvári sa lepšie komunikuje, vybavuje, aj na usmievajúcu predavačku za pokladňou sa lepšie pozerá. Mne sa však zdá, že mať úsmev na tvári za každú cenu nie je to pravé orechové. Mám rada ľudí, ktorým sa v tvári strieda radosť, zádumčivosť, smútok, ľahostajnosť, láska, strach, hnev, nadšenie, ............., aspoň viem, ako sa momentálne cítia. 

Zaujímavý článok o pozitívnom myslení som našla dnes na internete. Ide o vyjadrenie brazílskeho šamana. Predstavte si, že podľa jeho slov má pozitívne myslenie mnohé temné stránky a nepomáha nám žiť zmysluplné a naplňujúce životy. Myslieť pozitívne totiž neznamená, že sa problémy stratia. 

Sme schopní dosiahnuť mnohých snov počas nášho žitia, no je nemožné, aby sme si splnili naozaj všetko, čo si vysnívame. Omnoho dôležitejšie, ako snaha splniť čo najviac cieľov predtým, ako zomrieme, je uvedomiť si, akým spôsobom žijeme teraz.

Koho téma zaujíma viac, kliknite si TU. Je to krátke, ale zaujímavé čítanie.

K tejto téme obrázky nemám. Ponúkam moju krásnu letničku. Bohužiaľ, jej názov som si nezapamätala:










Dnešný čaj:







Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

8 komentárov:

  1. "Mne sa však zdá, že mať úsmev na tvári za každú cenu nie je to pravé orechové. Mám rada ľudí, ktorým sa v tvári strieda radosť, zádumčivosť, smútok, ľahostajnosť, láska, strach, hnev, nadšenie, ..." súhlasím do bodky. Poznala som jednu osobu, ktorá mala ústa vždy od ucha k uchu, ale to nebol jej prirodzený úsmev. Došlo to až tak ďaleko, že potrebovala služby psychológa. Predsa aj prejavmi tváre sa dajú niektoré veci vyventilovať. Neprestajný úsmev na tvári je väčšinou o pretvárke.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zabudla som ešte. Názov kvetu je ostrôžka. Chcela som ti dať aj link na článok z môjho blogu, kde mám túto rastlinu, ale nenašla som.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka,
    presne ten istý kvietok som si tento rok zasadila aj ja :-)Momentálne ale u nás dominujú cínie, tento rok aj špeciálne fľakaté.
    Nonstop úsmev na tvári je podľa mňa pretvárka, poznám pár osôb, ktorí ho majú stále na tvári...a za každých okolností.
    Výšivka pomaly rastie, už nech sú "Vianoce".
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dani, výšivka se hezky rýsuje. Moc se mi líbí vrecko pro Alenku, jsi šikulka.
    A s tím úsměvem souhlasím. Je pěkné se usmívat, ale na za každou cenu.
    Kytička je hezká, moje sousedka ji má taky.
    Dani, měj se krásně.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danielko, Mikuláši se pěkně rojí.. jsem na ně zvědavá. Jak všechny píšete, stále se usmívat to snad ani nejde... napsala jsi to perfektně. Kytička je mi povědomá.. prý ostrožka ... jdu si o ní něco přečíst.
    Zatím papa J.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Milý dník želám. Mikulášikovia cupitajú presne tak, ako sa im páči. Nič netreba meniť.☺ A tak je to aj s ľuďmi. Je super, keď sa vieme zo života tešiť, ale aj smútok treba riadne precítiť. Lebo inak asi nemôžeme disponovať hĺbkou v citoch a ani v myslení. A jasné, že myslieť si, že ak ostaneme len pri vizualizácii snov a nič pre ne neurobíme, tak sa nič neudeje.☺ Dúfam, že až tak prázdno v hlavách ľudia nemajú.�� Úsmev a hlavne zmysel pre dobrý humor považujem za veľmi dôležitý. Ja som sa kedysi menej usmievala a keď som študovala ešte na americkej VŠ manažmentu, jeden bieloruský učiteľ, ktorý nás učil spôsoby obchodnej komunikácie, sa na začiatku každej prednášky oprel o môj stôl a usmieval sa, kým som sa nezačala smiať. Učil nás, že v biznise (a nie len tam) je prístup s úprimne dobrým a pozitívnym naladením polovica úspechu. Potvrdzujem už z praxe, že je to tak. Vyberám podľa toho aj lektorov do svojho tímu.☺ Posielam veľa pozdravov.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Čítala som ten článo, bola som trochu prekvapená...aj ja sa učím stále pozitívne myslieť, nerozmýšľať o zlých veciach, úsmev pri stretnutí s ľuďmi je u mňa dosť dôležitý aj keď samozrejme nie je úsmev ako úsmev, najhorší je ten falošný...zabudla som k výšivke, už sa rysuje že bude zase zaujímavá a to, že nie je presne podľa predlohy vôbec nebude vadiť, určite by som nepárala.:) Dani nech sa ti darí.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Brava Daniela, pensare positivo aiuta a vivere meglio!

    OdpovedaťOdstrániť