štvrtok 5. októbra 2017

Koláčik s rozvarenou rebarborou

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Ďakujem priateľke Nurdan za tento nádherný jesenný dizajn:


Už len pohľadať vhodnú tkaninu a šiť. Dúfam, že to bude už na budúci týždeň.

Na jar som dostala v balíku od Laury koreň rebarbory. Asi sa o ňu starám dobre, keď jej listy rastú celé leto a aj v jeseni :-)

V nedeľu som upiekla z nej koláč. Len taký malý, nízky, aj tak ho manžel jedol do stredy. Ja na sladké nie som :-)

Ako väčšina môjho vypekania, aj toto bolo bez váhy. Aby som mala naozaj cesta málo, nesmela som to prehnať s množstvom múky. Na to používam šálku. Viem, že jedna bude pre nás tak akurát. K polohrubej múke som pridala 2 celé vajcia, celý mak, vanilínový cukor, lyžicu kryštálového cukru, pol prášku do pečiva, jednu kyslú pochúťkovú smotanu a olej. Do toho som pridala rozvarenú rebarboru s trochou cukru a všetko premiešala. Hustotu som mala takú, že cesto sa mi dalo vyliať do tortovej formy, vymastenej a vysypanej hrubou múkou:

rebarboru som očistila a nakrájala na kúsky, osladila a podliala troškou vody, dusila





3 jablká na mesiačiky


po vychladnutí som navrch dala šľahačku, ale keďže manžel bol netrpezlivý, vychladnutý celkom nebol a estetika tak dostala na frak :-)

posypala som kakaovým práškom 
no, ale dôležité je, že chutil :-)
Včera sme takmer 4 hodiny strávili s dvomi stolármi plánovaním novej kuchyne. Pochválili ma, že som bola dobre pripravená :-) O mesiac vraj bude hotová. Pre mňa to bude nekonečný mesiac. Len dúfam, že moje predstavy dokážu preniesť nielen na papier, ale aj do dreva.

Dnes sme absolvovali banku, dva obchody s vodovodnými batériami a vecami tomu podobnými, obchod s nábytkom, objednali sme u sklenára sklo na naše 60-ročné dvere, nuž,  a domov som prišla zas "grogy" :-)

Pôvodne som mala dnes v pláne otestovať druhý nový čaj, ale nakoniec som ho vymenila za môj životabudič - matchu:





 Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

11 komentárov:

  1. Ahoj Dani. Koláčik vypadá prudko jedlý. :) Len dávaj pozor. Rebarboru je najlepšie zberať nejak na jar, apríl - jún, lebo potom neskôr už má veľa kyseliny šťaveľovej a môže podráždiť citlivejšie žalúdočky. :) pá. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Daniela, I love your little crosses and your pictures!
    Hugs, from Portugal!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dani, obrázok je veľmi pekný ... Koláčik tiež vyzerá veľmi chutne ... ja som rebarboru do cesta ešte nedávala ... musím skúsiť ... Ja rebarboru zberám len na jar ... ako píše Danka, do konca júna ... a daj veľký pozor na to, aby pred zimou zostala aspoň polovica všetkých listov ... aby prečkala zimu "v zdraví" ... Som prekvapená, akú pekne hrubé stonky má tá tvoja ... pred zimou ju pozakrývaj, napríklad čečinou, aby nevymrzla ...
    Danka, pozdravujem, maj sa dobre ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ovocné koláčiky tie ja môžem vždy. Výšivka je naozaj veľmi pekná, krásne zladené jesenné farby.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. The stitching looks great!! Congrats on the finish!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ako vždy nadherna výšivka a čajik ani som o takom ešte nepočula... Koláčik som podobny aj ja dnes piekla, mňam len sa po ňom zaprášilo :-)Krásne jesenne dni prajem.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dear Daniela, thank you for your patience and friendship one more time ♥♥♥ "Pick Your Own Pumpkin" came to the life wonderfully and looks great. The Cake looks also so yummy ♥♥♥

    Have a lovely weekend my dear ♥♥♥

    Paaaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Danka,
    výšivka je naozaj krásna, jesenná. Teším sa na výsledok, bude z nej vankúšik?
    Aj my sme mali makový koláčik, ale s citrónovou polevou a horkou čokoládou.
    Pekný víkend, pá

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Beautiful autumn cross stitch

    Please visit: http://from-a-girls-mind.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Danka, páči sa mi to tvoje pečenie...vidíš ja zase musím mať presný recept a keď si ho upravujem, tak rozpočítam zase presne suroviny...ale hlavne, že ti to vždy vyjde a je to jedlé.

    OdpovedaťOdstrániť