sobota 21. októbra 2017

Ružičkový kel a kapusta

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku! Podľa vás robím chybu v tom, že pred šitím si látku nenamočím. Tak by som zistila, či bude púšťať farbu a zároveň sa látka zrazí (zbehne). Ak púšťa farbu, je dobre ju namočiť do octovej vody. Prezradím vám, prečo toto nerobím - som  lenivá! Potom nemám právo sa sťažovať :-)

Dnes som kúsok modrotlače namočila. Zistila som, že voda chytila veľmi, veľmi slabý nádych do modra. No, čo už, ako píšete, najlepšie bude, keď vankúš  s modrým pásikom ostane u mňa doma a na darček vyšijem nové trnky, alebo vymyslím nový :-)

Evka zistila, že pravá modrotlač od Mateja Rabadu by sa mala oprať až trikrát, aby nepúšťala farbu. Moja ju púšťa len trocha, teda je to modrotlač, i keď nie pravá. Pravá stojí okolo 15€/m, moja stála 5€/m. 

Chvíľa pri krížikoch musela byť aj dnes:



Dnes som umyla posledné tri okná a mám na rok pokoj :-)
Varila som zdravo - samá zelenina. Polievka z ružičkového kelu a fliačky s dusenou sladkou kapustou. "Vylepšila" som ich dobrými škvarkami :-)

Polievka:

moja úroda, mrkva tzv. jánska, nie je síce veľká, ale som rada, že aspoň taká :-)




Fliačky:




Polievka chutí viac mne, fliačky viac manželovi. Ale obaja zjeme všetko, nie sme prieberčiví :-)

Chvíľu som pomáhala aj manželovi. Nič moc, len som mu pridržala mosadzné obruče. Obdivujem, ako si dokáže so všetkým poradiť. V najbližších dňoch vám ukážem výsledok jeho práce :-)

Čaj som mala z materinej dúšky. Jeho vôňu aj chuť som si obľúbila:






Ešte jeden pohľad na Alpy z dnešného rána od Miška:



Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

5 komentárov:

  1. Hahaha..prý růžičkový kel a kapusta a tady se na mne směje další výšivka s šípky.Je krásná.!! A až dál vidím to vaření a mateřídoušku.Taky mám nasušenou a vařím čajíky. To je dobrý nápad na kapustové flíčky.Už jsem je dlouho nevařila.
    Papáček Dáša

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zase jsi mi dodala chutě, které musím hodně brzy vyzkoušet....A ten modrý polštářek mě mrzí za tebe, přitom je ta látka tak pěkná a k tvým borůvkám jako dělaná. No, není vždycky posvícení. Mně se to naposledy stalo se sobí látkou , vánoční, moc pěkná a první namočení pustilo červenou ze sobů do okolí a hezká látka byla fuč...Taky mě to mrzelo. Ale chyba asi je v ustálení barev od výrobce....Hezký den, tady u nás od noci prší...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka,
    pekné šípky to budú, nedávno som tieto výšivky na nete objavila i ja :-)
    Obedík ste mali výborný, milujem ružičkový kel a halušky s kapustou a slaninkou, len moji chlapi veľmi nie :-(
    Ja práve robím knedľu a parené buchty, tak stále odbieham a snáď už tento komentár dopíšem...
    Peknú nedeľu, páá

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vidím, že jste šikovní a pilní oba s manželem. Na polévky moc nejsem, ale to druhé bych si dala. Já dělávám těstoviny se zelím, které dusím na oleji dohněda, pak to smíchám a nahoru dám opraženou anglickou. Máme to všichni rádi.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Opat krasna vysivka ... A ten obed ... jedna basen ... Danka, maj pekny a pokojny tyzden ..

    OdpovedaťOdstrániť