utorok 24. októbra 2017

Špagetové spomienky :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Novú výšivku ukážem z rubu. Vy už viete, že to znamená, že bude pre blog Christmas Ornie Sal. Tam budete vidieť výšivku po jej ukončení na lícnej strane. Použitie jednej farby nerobí problém identifikovať obrázok aj z rubu:


Minule som sa v obchode pozastavila pri regály s konzervami. Zahľadela som sa do plechovice Morca delli. Neviem, či je to naozaj, ale zazdalo sa mi, že svoj vzhľad nezmenila od čias mojich vysokoškolských štúdií :-)



Uvariť špagety, otvoriť plechovicu, to nebolo náročné na financie, ani na čas. Ak bolo na syr, ten bol ako bonus :-)

Ako študentka som sa najedla špagiet s Morca dellou toľko, že po doštudovaní som sa im vyhýbala, ako sa len dalo. Našim deťom som špagety varievala snáď dvakrát do roka vtedy, keď ma tlačil čas, či peňaženka :-)

Deti máme už roky preč, špagety tiež. Pri spomienkach na veselé študentské roky a pohľade na plechovicu,  rozhodla som sa, že jednu si kúpim. Hneď som vedela, že manžela tým neoslovím, takže si to zjem sama :-)

Konzerva Morca delli mi postačila na tri porcie špagiet. Uvarila som si ich v priebehu týždňa, dnes tretí raz:



A mám zas na dlho pokoj :-)

Dnes mi oveľa viac chutil tento jogurt:

z kozieho a ovčieho mlieka s malinami



Prišla na mňa únava. Myslím, že nielen zo školy, ale aj z počasia. Pritom o sebe tvrdím, že voči počasiu som "imúnna". Ale ............, možno sa mením :-)

Čaj som vymenila za horčík:




Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

8 komentárov:

  1. Morrca-dellu so kedysi dávno kupovala aj ja robili sme si špagety ... Vtedy to bola novinka, ako píšeš, obed bol rýchlo hotový a chutilo nám to ... Deti si tiež pochvaľovali ... Podobne ako ty, som aj ja po dlhom, dlhom čase kúpila nemeniacu sa konzervu ... že si pripomenieme staré chute ... No bola som veeeeeľmi sklamaná ... Niežeby bola konzerva zlá ... to už naše jazýčky sú zvyknuté na inú stravu ... Cestoviny teraz robím výlučne z čerstvých surovín ... a ostatné jedlá vlastne tiež ... Dani, maj sa faajn ... L.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mňa a moju rodinu neoslovila táto konzerva ani za socializmu. Pre niekoho je to rýchla pomoc, ale nie veľmi chutná :-( Na cestoviny si pripravujem, tak ako aj Laura píše, všetko sama doma. Keď si chcem aspoň každý druhý raz uľahčiť, tak tú zmes na špagety urobím vždy z väčšieho množstva a potom si ju dám zmraziť.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Šapgety s Morrca-della to je študentská klasika a spomienka na mladé časy. Celkom by ma zaujímal význam toho názvu "Morrca-della". Vie to niekto?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne ten názov znie tak trochu taliansky, preto som sa pokúsila nájsť význam slov. Prvú časť som nevypátrala, ale slovo della znamená mäsový. Možno sa nájde niekto, kto vypátra aj tú prvú časť názvu :-)

      Odstrániť
  4. No, ako rýchla pomoc je konzerva dobrá...keď to je raz dvakrát do roka tak aj tak pripravené špagety zjem, samozrejme ako všetko najlepšie je doma pripravené a keď je ešte možnosť z vlastných domácich surovín tak niet o čom diskutovať...Danka špagety vyzerajú aj napriek použitému obsahu z konzervy jedlo, určite by som si hlad zahnala s nimi... :))) som zvedavá na vianočnú výšivku. Ďakujem ti za návštevu u mňa a želám krásny zvyšok pracovného týždňa a ešte krajší víkend. Ahoj

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Il tuo ricamo è bello anche dal retro ma aspetto di vederlo finito!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dani, konzervu neznám. Špagety mám nejraději s domácím kečupem a sýrem.
    Posílám pozdrav. Marie

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Danka,
    aj ja som si zaspomínala :-)
    Konzervu varím mojich chlapom raz za rok, keď nie je čas a hlad je veľký, žiaľ, odkedy zmenili zloženie, ja ju nesmiem, lebo z nej hneď napuchnem... ale myslím si, že o nič neprichádzam.
    Výšivka budú traja králi? Alebo ako idú králi za Ježiškom???
    Páá

    OdpovedaťOdstrániť