piatok 8. decembra 2017

Utužovanie kolektívu :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Stále sa nevenujem aktivitám, ktorých prezentácia bola hlavným podnetom pre vznik môjho blogu. Takže dnes zas bez ručných prác :-(

Utužovanie vzťahov na pracovisku sa u nás plánuje vždy na obdobie, keď je sviatočná nálada, alebo v termíne po ťažkom období, ktoré sprevádzali neľahké úlohy a napätia spôsobené tlakom. To prvé je v predvianočnom období a to druhé na konci školského roka.

V krásnom prostredí, kde to žije prípravou na zimnú lyžiarsku sezónu, sme sa dnes všetci stretli na vianočnej kapustnici. Spoločné posedenie pri dobrom jedle mimo priestorov školy dokáže svoje. Družná debata a smiech, ale aj rozhovory vo dvojiciach či trojiciach, pomedzi to trocha hudby. Takéto akcie u nás poznáme pod názvom KAPUSTNICA, či modernejšie teambuilding????

Našla som vysvetlenie pojmu: Teambuilding alebo inými slovami budovanie tímu vyvoláva v spolupracovníkoch potrebu tímovej spolupráce, ktorá je dnes vo viacerých spoločnostiach nevyhnutnosťou k podávaniu požadovaných výkonov. Teambuilding sú rôzne pohybové a tvorivé aktivity, ktorých hlavným cieľom je utuženie a stmelovanie kolektívu, uvedomenie si dôležitosti tímovej spolupráce a potreba prispôsobenia sa kolektívnemu rozhodnutiu.


























Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

7 komentárov:

  1. Danielko, KAPUSTNICU (dobré staré slovenské a české názvy, což) jste měli v krásném prostředí a připravili vám pěkné dobroty... je fajn, že se takto sejdete a pobavíte se. Já si dnes přinesla brynzu.. takový váleček ... jako první bude pomazánka.. zítra vezmu i mami, má ji ráda..
    Jinak dnes tu byl pěkně ledový vítr a trošku sněžilo, ale jen poprašek.
    Hezký večer, papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pekné zvyky si zachovávate ...Do štyridsiatky som robila v stavebnej firme ... tiež sme mali vianočné posedenia, ale vtedy sme si ich robili sami, na pracovisku, po pracovnej dobe ... Rada na to spomínam ... Dani, peknú nedeľu ... L.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka, tie jelitka ma lákajú najviac. :):) Mńam... Pá.D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Milý večer, to je milé, že ste sa stretli aj mimo práce. Neviem, kapustnica sa mi zdá oveľa sympatickejšia akcia, ako teambuildingy - tie sú tiež asi fajn, ale niektoré firmy ich berú tak vážne, že zamestnancov sledujú pozorným okom personalisti a podľa ich výberu pozície v nejakých hrách, čo sa tam strategicky vymyslia akože pre zábavu,určujú ich predispozície na príp.postup alebo rolu pri tímovej práci. Prezradili mi to kedysi personalisti, ktorých som učila angličtinu. Pre firmu je to určite fajn...no ja som rada,že v rámci svojej práce na tento typ "dravých" teambuildingov vôbec nemusim. ;) Len lektorom pripravím prekvapenia... Kapustnicu som zatiaľ neorganizovala, možno sa raz k tomu dostanem. U Vás to vyzeralo veľmi príjemne.:) Krásny víkend. pá

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Páči sa mi, ak sú tie stretnutia takéto milé a o vďake tímu za spoluprácu ako aj táto Vaša milá kapustnica :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj Danielko, takové utožování kolektivu, by se mne také líbilo. Přeji krásný adventní čas. Iva

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Danka,
    krásna tradícia pre utužovanie vzťahov. Môj manželík na takéto akcie berie aj mňa, a vždy je to niekde v zahraničí, lebo jeho obchodný partneri pozývajú aj manželky :-) Tak ako sme boli teraz v Prahe na niekoľko dní...
    Maj sa pekne, pá

    OdpovedaťOdstrániť