streda 3. januára 2018

90 ročný, ............stôl :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku a ďakujem aj za blahoželania k mojim dnešným meninám!

Trocha vyšívam:



Dnes má naš stôl 90 rokov.  Možno si naň pamätáte z októbrového  príspevku "Starý stôl". Objavili sme na ňom nápis na spodnej časti dosky:




Renovácia sa zdarne vydarila, stôl nám doslova zdobí novú kuchyňu a ja som nesmierne šťastná, lebo nápis je zachovaný :-)

Stôl používame už od konca novembra, ale jeho predstavenie som si odkladala na dnešný dátum. Veď taká deväťdesiatka, to je už niečo aj pre stôl :-)




šuflík manžel vyrobil nový, pôvodný už nebol



stoličky sú nové, ale myslím si, že sa staré s novým nebije :-)


Maťko stôl hneď spoznal. Veď sa na ňom hrával pri starých rodičoch do svojich desiatich rokov. Ako 4-5 ročný zbieral škatuľky z lentiliek a na stole si z nich staval domy. Niekedy mu na stole stáli aj niekoľko dní a starí rodičia radšej stôl nepoužívali, len aby mu ich nezbúrali :-)

Danka a Jurko mali rok, keď sme urobili v byte po svokrovcoch izby pre Miška a Maťka, stôl sme vyhodili a tak ho nepoznajú. Všetkým sa však páči a dúfam, že sa stôl dožije aj ďalších 90 rokov :-)

Po dlhom čase sú tu moje krásne hodiny:



Hodiny sú stále v starej kuchyni. Čaje tam však nie sú a tak dnes zas čaj musel ustúpiť, tento raz obyčajnej vode s pomarančovým sirupom:




A čo som robila v starej kuchyni? Šila som. Mám tam šijací stroj a raz si to tam chcem vylepšiť na krajčírsku dielňu. Ak ste zvedaví, čo som šila, príďte sa na to pozrieť zajtra :-)


Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

14 komentárov:

  1. Ahoj Daniela, mate to všetko krásne zariadené a zrenovované, manžel je šikovný, určite si zaslúži pochvalu. Požehnaný nový rok prajem.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Stůl je opravdu nádherný, renovace se moc zdařila.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka,
    prajem Ti všetko najlepšie k dnešným meninám, hlavne veľa zdravíčka!!!
    Stôl máte nádherný, páči sa mi kombinácia hnedej a bielej, tak nech vám ešte dlho slúži. Aj kuchyňa je krásna, určite sa Ti v nej dobre varí :-)
    Teším sa na ušité prekvapenie...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά !!! Πολύ ωραίο το τραπέζι γιατί κι εγώ λατρεύω τα παλιά αντικείμενα !!! Πολλά χαιρετίσματα !!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Stôl, i celá kuchyňa parádna ... Veľmi sa mi páči kombinácia použitých farieb. Vôbec nevidieť rozdiel starý stôl a nové stoličky ... krásne spolu ladia ... Veru som zvedavá, čo pekné šiješ ... :) L.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Lovely stitching , Daniela!:) The table looks great! You are already an expert at sewing, you sew so many bags.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Danielka, na ten stôl som bola veľmi zvedavá, ako bude po renovácii vyzerať. A musím povedať, že naprosto úžasne. Krásny kúsok, naviac aj s príbehom a spomienkami. Vzácnosť. A aby som nezabudla na to najdôležitejšie: VŠETKO NAJLEPŠIE K MENINÁM!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Krásne ste ho zrenovovali. Nádherná kuchyňa.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Danielka na tento stôl zíram a zíram s otvorenými ústami... mam taketo kúsky veľmi rada takže o to viac ma renovácia starého stola potešila, je nádherny a nech vam slúži ešte dosť dlho 😀 A ešte chcem Ti popriať veľa šťastia a zdravíčka k včerajšiemu sviatku, cmuk, maj sa krásne.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Juuj ten stôl je super...vtedy sa asi robili veci kvalitnejšie .) tak nech vám slúži ešte veľmi dlho!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Danka, stôl sa ozaj podarilo pekne vynoviť, aj tie stoličky pri ňom sú krásne...ja som už zvedavá na tvoje šitie, čo si vymyslela :) pá

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Danielko, se zpožděním ti přeji všechno nejlepší k svátku.
    Tolik krásy jsi vytvořila za ty leta.. úžasné. Na renovaci stolu jsem byla zvědavá a je krásný.. jeho krásu umocňuje jeho stáří a to komu patřil. Tak si ho hezky užívejte. Kuchyň máte moc hezkou a útulnou. Pohled přes stůl na konvičky a hrnečky ... no to je ono.
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  13. I love the table, Daniela--you renovated it so beautifully! And your stitching is very pretty, too. I wish you a very Happy New Year!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Danielka,
    máte krásny stôl, ako nový!
    Pa.

    OdpovedaťOdstrániť