utorok 30. januára 2018

Big Merino :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Nevyšívam :-(
Ale návleky mám hotové:



Cestou zo školy som sa zastavila v galantérii. Bola som sa pozrieť na vlny a veru som neodolala a kúpila si na čiapku. 100% vlna je v dnešnej dobe hebká a jemná. Kedysi bola drsná, pokožku doslova hrýzla. Preto som radšej štrikovala zo syntetických priadzí. 

Kúpila som si 150 g bledomodrej big merino:


Odporúčané ihlice sú č. 5. Zdalo sa mi to primoc, ale po debate s predavačkou som dala na jej slová a kúpila som si aj bambusové ihlice č. 5.

Podvečer som sledovala paralelný slalom v Štokholme a dala sa do štrikovania. Samozrejme, najskôr som dokončila návleky a potom som spravila skúšku na čiapku. Zmerala som si hlavu. Mám ju ako dobrý melón, obvod 60 cm :-)

Nabrala som 30 očiek a urobila kúsok. Vychádza mi to, že by som mala čiapku začať približne na 120 očiek. Nuž, ak to nebude dobre, vypáram a začnem nanovo :-)



Čaj som dnes vymenila za horúce kakao. Únava a chladnejšie veterné počasie si pýtali niečo sladšie:






Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela 

7 komentárov:

  1. Prajem milý večer, teta Danka. Tá obláčikovo modrá vlna je krásna- čiapka bude krásna. A áno, teraz je vlna super spracovaná a jemnučká. Tiež si pamätám, že som ako dieťa nechápala, čo mama vidí na tých "hryzúcich" veľkých svetroch z ozajstnej vlny. :) Návleky iste super zahrejú, doteraz som asi nevidela žiadne na niečej nohe "v akcii":), tak zrejme uvidím na foto z prechádzky. :) Už sa teším. :) Aj ja som do jazykovky kúpila k čajíkom horúcu čokoládu v prášku a minula sa ako teplé rožky. :) Študenti sa potešili. :) Krásny zvyšok týždňa. Hlavne v zdraví. Mňa s Angie už stihla chytiť chrípka. Tak čajíkujeme s medom a zázvorom. papa :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka,
    teším sa na novú čiapku, vlna je nádherná, pekný odtieň modrej a návleky nám prosím vyfoť aj v akcii :-)
    Ja môj čaj o piatej práve popíjam a je brusnicový. Ale čokoládu s mliekom mám rada i ja.A krásna šálka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lovely colour for your new hat, Daniella.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Kedysi som tiež veľmi veľa štrikovala. Najprv pre seba, keďže obchody za mojej mladosti ponúkali len šedivé nevzľadné pulóvre, potom neskôr pre deti. Jeden čas domáce štrikovanie vyšlo z módy, ale dnes je opäť trendové, takže asi idem zháňať ihlice a vlnu a dám sa znova do toho.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. The yarn color is lovely! Looking forward to see your hat.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danielko, pěkná bleděmodrá na čapku.. taky si pamatuju jak dřív vlna šíleně kousala.. máš pěkné věci na zahřátí návleky, kakao a bude i čapka. Mám čaj přesně o páté .. bylinky ze zahrádky... vzpomínám ....
    U nás prší a bude stále nad nulou.. snad po neděli se trochu ochladí.
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Pěkný odstín modré, bude to hezká čepice. Zima rozhodně ještě nekončí a na procházkách ji užiješ stejně jako návleky. Pa Romana

    OdpovedaťOdstrániť