sobota 13. januára 2018

Deva

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Výšivka je hotová, čaká už len na žehličku a šijací stroj:



Po mesiaci sme boli dnes na väčšom nákupe. Ovocie, zelenina, mäso a mäsové výrobky, chlieb a pečivo (to aj do mrazničky), maslo a mliečne výrobky, toaletný papier, malú úspornú žiarovku do lampy, batérie, ................ a to najdôležitejšie pre manžela - čokoláda, cukríky a nakoniec sme natrafili na Devu v akcii, tak celú škatuľu :-)

Ako deti sme si pochutnávali na čokoládkach s týmto dievčatkom. Značka vznikla v roku narodenia manžela, tak nekúp mu :-)

založené 1951
Kúpili sme 43 kusov. Už viem, že ak nechcem, aby pokladníčka jednu zo škatuľky vytiahla,
aby prešla kódom, jednu beriem navyše :-) a že kde je tá 43.?????
Len čo sme vyšli z obchodu, manžel ju dal do úst na jeden šup :-)



Miško a Maxík boli dnes tiež v obchode, ale v oveľa krajšom. Tento mníchovský obchod s čajom navštívim vždy, keď som u nich a niečo si kúpim :-)

Miško mi rovno z obchodu poslal pár foto:



 tieto tri čaje si kúpili


A takéto dve parádičky za super ceny:


kúpite si?

Môj dnešný čaj bol tiež nový. Dostala som ho nedávno od Lenky. Značku Twinings v sypanej forme som zatiaľ nemala. Gunpowder som zatiaľ mala len z čajovní na váhu a raz som ho kúpila v papierovej škatuľke. Kto si o tomto druhu čaju chce prečítať viac, kliknite si TU. Je to zaujímavé čítanie a navyše uvidíte, čo som vtedy vyšívala :-)





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

10 komentárov:

  1. Danka,
    výšivka je pekná, som zvedavá, čo z nej bude, ako vždy...
    Deva je fajn, aj my si ju občas kúpime, najviac nám však chutí Deva klasik, manželík nech si to "sladké" užije do sýtosti :-)
    Čajíky, nádhera, asi by som tam bola dlho :-) a v Mníchove so ešte nebola, ale žila som vyše roka aj v Nemecku...
    Pá, pekný víkend

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milý večer, teta Danka. No toto, ja tiež popíjam tento istý "pušný prach". :) Prečítala som si aj minuloročný príspevok o ňom a veru, ktovie, či sa ten britský úradník nepotešil viac poetickému čaju, než obyčajne prozaickému pušnému prachu.:)
    Výšivka je zlatá - páči sa mi, že snehuliak rebelsky vyliezol na pouličnú lampu a vyzerá - asi nové vločky, príp.sa obáva gangstrov tučniakov.:) (to vymyslela Angie...má to z filmu Madagaskar - tučniaky tam boli takí milí mafiáni- znie to síce hrozne, ale je to super detský animovaný film, hoci veľa je dnes aj divných).:) Mníchovský obchod s čajmi je wow - aj to "nádobí".:) Musím sa sestry spýtať na ten pôvodne petrohradský čajový "poklad" :) z minulého príspevku (žije tam a robí sprievodkyňu, tak ju jemne otestujem).:)
    Krásny víkend. pá.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. P.S. Inak túto čokoládku miluje aj môj syn - vraví, že to je taká "fajnšmekerská" "old school" (starej školy- čiže mojich čias):) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Wie schön, die kleine Winterstickerei.
    Liebe Grüße Manuela

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Čokoládka môjho detstva ale nielen detstva, milujem ju stále ale tú klasickú. Keď je niekde akcia tiež si kúpil 10 naraz. V takom čajovom obchode by som bola nešťastvná, nevedela by som ktorý čaj si mám od radosti kúpiť, to je ale výber...a tie super ceny sú ozaj super :) Danka, pekný týždeň želám.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. What a sweet stitching project. I love I! And those cheeky chocolates look tempting too! :) Enjoy!!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Congrats on the cute embroidery finish, Daniela! :) The tea shop looks wonderful with all the collection. Enjoy your chocolates!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Výšivka je krásná, moc se mi líbi. A ten výběr čajů mě zaujal, tam by se to vybíralo :-) hezké dny!
    Romana

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Danielko, taky jsem si od dětství moc pochutnávala na čokoládičce Kofila .. dodnes ji prodávají to je fajn. Tedy v tom obchodě čajů to musí být paráda, tam bych byla asi dlouho.. těch čajů a nádobíčka .. něco aspoň malého bych si určitě koupila. Věřím, že sis na čajíčku od Lenky pochutnala. Mám plechovku od Lady grey z této řady .. moc dobrý čaj.
    Hezký nový týden přeji, papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Danka, od nového roka mám aj ja syna v Mníchove. Odišiel z Berlína do Mníchova. Možno sa niekedy v tej čajovni stretneme. :) D: :)

    OdpovedaťOdstrániť