štvrtok 25. januára 2018

Mydlo v obálke

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Už tu mám zas niečo z rubovej strany. Znamená to, že vyšívam na blog Christmas Ornie SAL:



Tento rok je na tomto blogu zas možnosť výberu medzi rôznymi vianočnými témami a Dvanásť dní do Vianoc. Pravdupovediac, vlani som vôbec netušila, o čo ide. Teraz tiež nie som v tomto smere o moc múdrejšia. Zistila som si, že je to koleda s dlhou históriou a aj viacerými vysvetleniami. Ak niekto o tom viete viac, budem vám vďačná, ak mi pomôžete v bádaní :-)

Prvý deň má názov jarabica - partridge a hruška (strom) - pear tree. Takže na výšivke už strom aj jarabicu vidieť aj z rubu. Ale čo to má znamenať, to vám neprezradím :-)


Aj dnes som voľnu hodinu v škole strávila na prechádzke. Svietilo slniečko a vo vzduchu akoby bolo cítiť jar. V januári je to čudné, ale taká je celá táto zima - nezima. Neďaleko školy som si už ráno všimla, že sa na okraji cesty nedá parkovať. To preto boli ostatné parkovacie miesta plné. Na prechádzke som zistila dôvod zákazu parkovania. Opilovanie stromov:







aj napriek tomu, že na každom strome "svietil" zákaz parkovanie, bol porušovaný :-(

Ešte jedno chcem dať na pravú mieru. Kto si myslí, že učiteľ si len tak chodí cez pracovnú dobu na prechádzky, musím ho vyviesť z omylu. Učitelia nemôžu opustiť školu počas pracovnej doby. To len ja, zaslúžilá dôchodkyňa, mám také privilégium :-)


Doma ma čakal list od Moniky z blogu Mebachel. Monika, ďakujem ti! Milo si ma prekvapila! Mydielko najskôr bude tešiť moje oči a dušu a potom umyje ruky špinavé od jarných prác  v mini záhradke :-)




zloženie: olivový, kokosový, palmový olej, destilovaná voda, hydroxid sodný, esenciálny olej palmarosa a levanduľa, kukuričný škrob, extrakt z grapefruitových jadierok

Mydielko si našlo miesto:




Monika sa zaoberá domácou prípravou rôznych kozmetických prípravkov a dokonca aj čistiacich prostriedkov. Jej blog oslávil prvý rok existencie. Je plný vlastnej tvorby, krásnych fotografií a aranžmánov, oplatí sa naň kliknúť a byť jej sledovateľom.



Dnes som si urobila ovocný čaj:







Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

3 komentáre:

  1. Danielka, som rada, že mydielko došlo v poriadku a že Ti urobilo radosť. Pekný piatok a hurá na víkend.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danielko, milý dárek jsi dostala i ta mašlička se mi líbí. S tou koledou mi to zajímá, jdu se taky podívat jestli něco zjistím.
    Viděla jsem jaké parádní hrnce sis pořídila.. ať dobře slouží.
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dani, mýdélko vypadá skvěle a určitě krásně voní že?

    Janina_co_tvoří_skvosty

    OdpovedaťOdstrániť