nedeľa 14. januára 2018

Privolávam zimu :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Pripravila som si všetko na novú výšivku:



Síce schladilo, ale teplota je stále len okolo 0ºC. Dnes trocha snežilo, chvíľou to dokonca vyzeralo ako v pravú zimu, ale len chvíľu :-(

Teplé počasie neprospieva prírode, ani človeku. Pôda nepremrzla, zver v lese je v pomykove, nevie, či to prichádza už jar, rastlinky začínajú ožívať, a vraj sa šíria chrípkové ochorenia. A ešte k tomu problém v škole - lyžiarský výcvik bez snehu :-(

Nuž, a keď zima nie je za oknami, nech je aspoň na okne našej obývačky. Nedeľa, ne-nedeľa, voľne poobedie som využila a ušila si z poslednej výšivky malý vankúšik:













Dnes som čaj vymenila za Caro. Zostalo mi ho už len na dne škatule a vyschlo. Myslela som si, že je už po ňom. Nožom sa mi ho podarilo rozdrviť a  keď som ho zaliala, pekne sa rozpustilo, tak ho ešte zúžitkujem :-)





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

8 komentárov:

  1. Πολύ όμορφα κεντήματα !!!!!!
    Και ωραία ατμόσφαιρα !!!
    Πολλά χαιρετίσματα !!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. 0ºC almost sounds warm! We have temperatures of -15ºC! Windchill -25ºC! Too cold. It is not normal for our location to be this cold. :(

    Your Winter Window looks great! I like the couch blanket too. :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielka, aspoň vo vnútri si vyčarovala zimnú náladu, keď vonku je to také jarno-jesenné. Aj keď u nás dnes ráno -8. Máš to veľmi útulné. Závidím ti (v dobrom samozrejme) tie úžasné poličky na knihy. Presne také niečo by som potrebovala aj ja. Pekný začiatok týždňa.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dobrý deň, pani Danka. Som čerstvá čitateľka Vášho blogu a musím povedať, že veľmi príjemného. Máte krásnu ručnú prácu, ale aj zaujímavé články o bežných, aj nebežných chvíľkach v živote...Teším sa na ďalšie chvíľky strávené s Vašími písmenkami.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danielka krásne výšivky, krásna výzdoba. Ja viem že tá zima musí byť, ale pre mňa privolaj jar. Bojím sa, že zima príde v marci. Krásny deň prajem.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danielko, to je dobře, že přivoláváš zimu.. u nás dnes ráno byl jeden stupeň nad nulou..to je prý ochlazení ... výšivka se na okénko moc hodí .. líbí se mi jak si dekoraci měníš .. já jsem teď měla file s bramborem a zapíjím to rooibosem advent.. mám zimní čaj, když ne počasí.
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Pretty new winter ornament and I like your stitching display on the shelf. Happy New Year Daniela.

    OdpovedaťOdstrániť