utorok 6. februára 2018

Galantéria ❤️

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Hlavička s noblesným klobúkom:




Teraz vidím, že musím urobiť aspoň náznak nošteka :-)
A nie som na konci, zajtra k tejto dáme pribudne pár slov :-)

Včera som sa cestou zo školy zastavila v galantérii. Kúpila som si bavlnu v dvoch farbách. Myslela som si, že budem štrikovať pásiky, ale nakoniec som názor zmenila a dopadlo to tak, že som dnes bola v galantérii zas. Červenú som vymenila za svetlohnedú  a ešte dve klbká prikúpila:





Už včera na odchode z obchodu som povedala majiteľke, že sa mi v jej maličkom obchodíku veľmi páči. Dnes som ju poprosila, či by som si mohla odfotiť niektoré "zákutia" s tým, že to dám na blog. Súhlasila hneď, len ju trápilo, že to nemá dnes akurát tip-top, pretože dopĺňa tovar a začala s novou výzdobou okna. Nič to, veď pozrite, že aj pri "neporiadku" to u nej vyzerá krásne:
















Majiteľka galantérie má pri sebe aj kamarátku:


Mačka je túlavá, z ulice. Začala chodiť pred obchodík, lebo sa jej tam dostalo nielen niečo pod zub, ale aj lásky. Teraz, keď je von zima, môže si lebediť na mäkkej bielej poduške v teple obchodu. Nevyrušuje, nedobiedza, je vďačná za poskytnutý komfort.

Môj dnešný čaj:


zo včerajšieho balíka, od Janky :-)


aj u nás je teraz takto bielo a mrazivo, ráno sme mali -12ºC, z komínov sa dymí :-)

Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

8 komentárov:

  1. Do galantérky chodím rada už od detstva ... Vždy som mala rada ručné práce, veľa som ako žiačka vyšívala a preto som tam chodila nakupovať často ... Túžila som byť predavačkou práve v tomto obchode, plnom bavlniek, bavĺn a všakovakých prepotrebných vecičiek ... Odkáž pani majiteľke, že jej kráľovstvo je veľmi pekné a útulné ... a s tou mačkou pôsobí tak domácky ... :))) Maj sa dobre Danka ... L.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Your cross stitch is progressing very nicely, Daniela. Thank you for sharing the pics of needlework store, it is always a treat for us crafting people :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. i like the handwork stores ...I can sniff around for hours
    your cross stich is beautiful ...
    greetings

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Výšivka už teraz vyzerá veľmi pekne...Môj obľúbený obchod, aj keď dnes už viac objednávam na internete lebo je tam oveľa väčší výber ale majiteľka má obchodík veľmi pekný a aj tovaru dosť, máš z čoho vyberať... čo z tej vlny bude?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danka,
    krásna výšivka, aj obchodík, je to aj moja "srdcovka" a rada zavítam do týchto kamenných obchodov, i keď na nete je toho možno viac.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Milá blogerko Danko, chodím k Vám číst často. Dnes jste mě potěšila, moc hezké fotky obchůdku i zrzka.. Je vidět když se něco dělá s láskou. Pochvala pro paní obchodnici a pro Vás za všechno krásné vyšívání i čajíčkování a reporty. Lenka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Hi Daniella, I love your new haberdashery shop - you are going to have so much fun in there!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Очень красивая работа! Прекрасная и изящная дамочка, приятно смотреть. Молодец, Даниэла!

    OdpovedaťOdstrániť