štvrtok 8. februára 2018

"Plienka" :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku! Tak,  dievčatá, žiadnej sa nepodarilo uhádnuť hádanku. Nákrčník je pre mňa nenositeľný. Som za starú klasiku - potrebujem dobre uviazaný šál. Vankúš by to mohol byť, určite by bol krásny a možno ste mi podsunuly dobrý nápad. Laura si dobre pamätá na moje štrikované dečky zo starých vĺn, ale nebude to dečka :-)


len náhodou mi vyšiel štvorec, štrikovala som toľko, na koľko mi vyšlo 6 klbiek po 50g


Najbližšie sa trafila Janka. Myslím si, že je to presne tá Janka, od ktorej som dostala v pondelok balík. Nemýlim sa, Janka, si to ty? 

Janka si myslí, že to bude šatka. No, šatka celkom nie, je to na šatku primalé, moc hrubé a ťažké. Ale, ... je to pokrývka hlavy :-)

Je mi do smiechu, ale vysvetlím vám, na čo potrebujem pokrývku hlavy. S Lenkou sme to pracovne nazvali "plienka". To podľa jej troch detí, ktoré museli mať vždy pri zaspávaní v rúčke plienku, aby si mohli prikryť hlavičku a sladko zaspinkať :-)))

Vysvetlenie: 
V noci si vypínam radiátor, aby sa mi lepšie spalo. V tom sme s manželom v poslednom období opační. Ja potrebujem teplo cez deň, on teplejšie cez noc. Dom nám priestorovo umožňuje, aby sme obaja mali to, čo potrebujeme :-)

Teplota v izbe mi v noci klesne, spím lepšie, ale niekedy cítim, že mi chlad ťahá na hlavu. Ako ju schovať, čím ju prikryť? Skúsila som to s čiapkou. Nebolo to ono, nemohla som krútiť hlavou. Nápad tohto storočia - uštrikujem si "plienku" :-)))

Tak, dievčatá, staroba je smiešna. Keď som mala urobenú polovicu, aj s ihlicami som si poobede zdriemla už s prikrytou hlavou. Uvidel ma manžel, a mal dosť! Obrázok hodný prvej strany Roháča (ak niekto ešte pamätá)!

Najbližšie si uštrikujem tenkú čiapku na doma. V poslednom čase pociťujem chlad na hlave aj cez deň. Je to od jesene 2016, kedy som mala mumps. Odvtedy mám problémy s ušami, dokonca celú hlavu mám čudnú. Len nech mi to nezasiahne mozog, ... a či už???

Za správnu odpoveď som sľúbila darček. Poputuje k Janke! Janka, ozvi sa mi, nech viem, ktorá si :-)


Ak chcete vidieť hotovú výšivku, nazrite ku mne zajtra, oplatí sa, francúzska dáma je nádherná.


Môj dnešný čaj nepomenujem presne. Je to zbytok nejakého ovocného s trochou čierneho:





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

5 komentárov:

  1. Joj, Danka, tak som sa aj zasmiala pri predstave ako driemeš s ihlicami nad hlavou. Trošku nezvyčajná poloha, ale proti gustu žiadny dišput :-). Veru na prikrývku hlavy by som štrikovačku netipovala, tvoja originalita nemá hraníc...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danielko, taky mám někdy pocit, že mi tahne na hlavu a mám takovou volnou slabou, ale hřejivou čapku, někdy mi stačí položit přes hlavu konec šátku. Jsme na tom asi stejně, někdy mám, zvlášť večer, když už jen tak sedím, čelenku.
    Moc se mi líbí jak ti hrneček ladí s plechovkou.
    Dobré spaní ti přeju. Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj, Danko, musím říct, že jsi mě překvapila. Že umíš vyšívat, to už vím a děláš krásné práce, ale s tím pletením jsi opravdu překvapila. :-)) A že jsem uhodla, co vlastně pleteš, mě potěšilo, ale po pravdě - hned mě ten šátek napadl, nic jiného. Pravda, na fotce to trochu zkresluje, i ta velikost, ale jak to máš položené na kuchyňské lince, je to už názornější.
    Takže, Danko, jsem to já, ta Janka, po které se ptáš, ten balík byl ode mne. Ať ti ta šatka slouží! Zdraví Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  4. :) :) To je teda veselý handmade výrobok skvelo slúžiaci už v procese tvorby. Viem si predstaviť, aké pobavenie to spôsobilo, keďze mňa to rozveselilo aj na diaľku.:) A hej, pletený nákrčník nemám ani ja, len sa omotávam do takých jemných "šatko- nákrčníkov", alebo ako tie zošité šatky nazvať. :) papa a pekný víkend.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dani, aj ja som sa pobavila nad tým textom ale máš pravdu, s vekom pribúdajú rôzne neduhy tak sa treba chrániť...nech sa ti darí

    OdpovedaťOdstrániť