pondelok 26. februára 2018

Rajčiakovec repový - tamarillo

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Vybrala som si novú výšivku. Vonku "zúri" arktická zima a ja budem vyšívať niečo krásne rozkvitnuté, jarné, zahrejem aj vás :-)



Kúpila som si ďalšie čudo s názvom tamarillo, jeden malý kus za 1,49 €. Moc drahé, ale moja zvedavosť je veľká :-)

Doma som si našla niečo o tamarille na internete a zistila som, že má aj slovenský názov: rajčiakovec repový - Cyphomandra betacea, alebo tiež stromová paradajka. Zaujímavé, však? Neviem, prečo obchody neudávajú naše názvy všetkých týchto exotických plodov,  hádam si nemyslia, že tak by menej predali?

Takto rastie:





Dočítala som sa, že plod rajčiakovca treba nechať dozrieť, aby nebol kyslý. Nechala som ho teda týždeň odpočívať a dnes som ho zjedla :-)







Jedlá nie je len šupka. Zistila som, že aj dužina hneď pod šupkou je horká. Vnútro s jadierkami však bolo dobré, osviežujúce, ale paradajku mi to nepripomínalo,  skôr som zacítila chuť melónu :-)

Viac o tejto exotike si môžete prečítať tu:

Nuž, vyskúšala som, môžem povedať, že som jedla, ale bude mi stačiť. Za tú cenu si kúpim radšej iné ovocie a zeleninu :-)

Dnes som vymenila čaj za niečo silnejšie, dala som si zelenú kávu. Potrebovala som vzpruhu, telo po týdňovom leňošení dostalo v škole zabrať :-)








Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

4 komentáre:

  1. Tak, to je teda riadna exotika. Tiež rada skúšam nové veci a láka ma nepoznané. Ale o tomto stromovom rajčiaku som ešte v živote nepočula.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Som zvedavá aké vyšívané prekvapenie pre nás chystáš...páči sa mi, ako rada skúšaš nové neznáme druhy ovocia a zeleniny, ja som v tomto zaostalá :) Vôbec ma nič také neláka, ja mám radšej všetko čo poznám a jem už roky, ale zato dcéra je ako ty :) Danka, pekné aj keď chladné dni želám. Ahoj

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Your blog was absolutely fantastic!
    Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
    Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents.
    หนัง HD

    OdpovedaťOdstrániť